Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Γιατί ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη

Κύριε διευθυντά,

Τα τελευταία χρόνια η Κεντροαριστερά δοκιμάστηκε σοβαρά, ο πολιτικός μας χώρος πλήρωσε ένα δυσβάσταχτο τίμημα που δεν του αναλογούσε, αλλά παρέμεινε ζωντανός. Γιατί οι αναφορές του βρίσκονται βαθιά μέσα στην ελληνική κοινωνία. Γιατί το αποτύπωμα της διαχρονικής προσφοράς του στη χώρα παραμένει ισχυρό. Γιατί όσοι υπόσχονταν μαγικές και δήθεν «προοδευτικές» λύσεις απέτυχαν οικτρά και δεν πείθουν πια.

Σήμερα ολοένα και περισσότεροι πολίτες στην Ελλάδα -όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- αντιλαμβάνονται ότι στα κρίσιμα ζητήματα δεν μπορεί να αποτελούν απάντηση ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, οι αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, η στείρα διαχείριση, οι συντηρητικές επιλογές από το χθες. Είναι σαφές ότι μόνο με υπευθυνότητα, τεκμηριωμένες θέσεις με προοδευτικό πρόσημο και τον άνθρωπο πάντοτε στο επίκεντρο μπορούμε να προχωρήσουμε.

Στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Στην ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου του Κινήματος Αλλαγής η κοινωνία έχει λόγο και ο λόγος της μπορεί να αποκτήσει αξία.

Ήρθε η ώρα της ουσιαστικής ανανέωσης και της αναγέννησης της ιστορικής μας παράταξης, η ώρα να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Για να σηματοδοτήσουμε ένα νέο ξεκίνημα, να γίνει η Κεντροαριστερά και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής σέβομαι απεριόριστα όλους τους υποψηφίους, τη διαδρομή και την προσφορά τους. Η προεκλογική περίοδος έδωσε πράγματι τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος και να ξεδιπλώσει ο καθένας τα χαρακτηριστικά της δικής του πολιτικής πρότασης.

Πιστεύω ότι ο υποψήφιος πρόεδρος που είναι σε θέση να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ευκαιρία είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ένας πολιτικός της νεότερης γενιάς με ευδιάκριτο προοδευτικό στίγμα, λόγο σύγχρονο και καθαρό, πολύτιμη εμπειρία από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Είναι σε θέση να διασφαλίσει την ενότητα, την προοπτική και την επιτυχημένη αυτόνομη πορεία της παράταξης, να πετύχει την ανανέωση, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, του πολιτικού μας χώρου. Μπορεί να εμπνεύσει. Για να κερδίσει η ιστορική μας παράταξη ξανά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, τη θέση που της αξίζει.

Στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε ενεργά, παίρνουμε θέση, ψηφίζουμε για το αύριο της Κεντροαριστεράς, για την προοπτική της πατρίδας μας, επιλέγουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παντελής Πετσετάκης
οικονομολόγος –
ορκωτός ελεγκτής, λογιστής
πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου
Δυτικής Κρήτης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Πιστεύω ότι ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης είναι η καλύτερη επιλογή για το ΚΙΝΑΛ, εν όψει των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα!

  2. Ενδιαφέρουσα η χρήση των όρων “προοδευτικός” και “συντηρητικός” – δύναται ο επιστολογράφος να μας εξηγήσει αν η οχι οι πολιτικές του Ανδέα Παπανδρέου ηταν “συντηρητικές” η “προοδευτικές”: και αν ήταν το 2ο, γιατί αναφέρεται στις “συντηρητικές επιλογές από το χθες”;

    Μάρκος Δασκαλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα