Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ

Κύριε διευθυντά,

θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να σμίξω και τη δική μου φωνή με τις χιλιάδες άλλες, πιστεύω, απεγνωσμένες φωνές των απόμαχων εργαζομένων, διαμαρτυρόμενος και απίστευτα απογοητευμένος όσον αφορά την επιστροφή των αναδρομικών χρημάτων που μας κρατούσαν οι κυβερνώντες επί χρόνια και που δεν μας τα επιστρέφουν.
Πίστευα κύριε πρωθυπουργέ ότι στην εξαγγελία σας που κάνατε στην Δ.Ε.Θ. (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) θα μας δικαιώνατε. Δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά μάς κοροϊδέψατε ή πιο σωστά μας αγνοήσατε τελείως. Έσβησε και η τελευταία σπίθα της ελπίδας που κρυφόκαιγε μέσα στα σπλάχνα μου, τα μαυρισμένα από τους καπνούς που για 30 συναπτά χρόνια ανάπνεα, εκτελώντας βέβαια το καθήκον μου, πιστός στον όρκο που έδωσα ενώπιον Θεού και ανθρώπων λίγο πριν δρασκελίσω το κατώφλι της αρένας της ζωής.
Γιατί κύριε πρωθυπουργέ μας περιφρονήσατε και αυτή τη φορά; Τελειώνοντας τούτη την επιστολή μου ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ, την ώρα που κατεβαίνατε από το έδρανο μετά το τέλος της ομιλίας σας δεν νοιώσατε απολύτως τίποτα; Δεν νοιώσατε τη θύελλα που δημιούργησαν χιλιάδες πονεμένοι αναστεναγμοί; Δεν νοιώσατε στα μύχια της ψυχής σας να σταλάζουν πάνω τους τα πικρά δάκρυα χιλιάδων πονεμένων και παραγκωνισμένων συνανθρώπων σας; Αν θέλετε απαντήστε μου και δικαιολογήστε την περιφρόνηση που μας δείξατε.

*Ο Δημήτρης Κ. Τυραϊδής είναι συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα