Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Για τον Δήμο Χανίων και τα αδέσποτα

Κύριε διευθυντά,

αν και δεν έχω σχέση με την πολιτική ή με κανένα πολιτικό οποιασδήποτε παράταξης, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω την εμπειρία μου και να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για την αλήθεια που γνωρίζω. Αυτήν που αφορά την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας και όλους όσοι θέλουν στήριξη για να τα φροντίσουν.

Από το 2015 ζητάω βοήθεια από τον Δήμο μας για την στείρωση αδέσποτων ζώων της γειτονιάς μου. Ακόμη και αργότερα που προβλήθηκε τηλεοπτικό μήνυμα του Δήμου για αρκετό χρονικό διάστημα που μας καλούσε να στείλουμε αδέσποτα για στείρωση. Έδωσα πάλι τα στοιχεία μου αλλά καμιά βοήθεια δεν δέχτηκα. Μέχρι που από το γραφείο του Δήμου που κάλεσα για μια ακόμη φορά, μου έδωσαν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του αντιδημάρχου Γιάννη Νικηφοράκη, που είχε μόλις εκλεγεί.

Με ένα τηλεφώνημα και χωρίς να με ρωτήσει τίποτα σχετικό, του τύπου τι ή ποιόν ψηφίζω, μου έδωσε άμεσα ξηρά τροφή για την σίτιση αδέσποτων ζώων της περιοχής μου.

Το ίδιο γίνεται από τότε, κάθε φορά που τελειώνει η ποσότητα που λαμβάνω από την υπηρεσία του Δήμου. Επίσης ο κ. Νικηφοράκης και ο κ. Χατζηκυριάκος Μιχάλης, φρόντισαν για την στείρωση δύο γάτων που τους παρέδωσα, οι οποίοι γέμιζαν την γειτονιά γατάκια.

Όλοι εμείς που αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα όπως και το “Κοινωνικό στέκι” και η Κατερίνα που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο οφείλουμε να δουλέψουμε από κοινού, μονοιασμένοι, για να δοθεί χειροπιαστή και οριστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας. Σ’ αυτό το θέμα δεν έχει θέση η πολιτική, ούτε διαμάχες και έριδες με αυτό το σκεπτικό.

Ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση
Ιωάννα Ξύδη

Υ.Γ.:
α) Οι δύο γάτοι είναι πλέον στη γειτονιά μας ξανά, στειρωμένοι και υγιείς, άμεσα μετά την επέμβαση.
β) Είναι πολλοί πλέον οι Χανιώτες που έχουν την ίδια βοήθεια από τον Δήμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες