Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Για τα ζώα του Κήπου

Κύριε διευθυντά

στις μέρες μας όποιος επικαλείται την πολιτική ορθότητα μπορεί να ζητήσει και να κάνει ό,τι θέλει, κανείς δεν έχει μετά το θάρρος να αντιμιλήσει, για να μην θεωρηθεί αντιδραστικός.

Απέναντι στα δικαιώματα των ζώων υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και ακόμα πιο μεγάλη υποκρισία: το 99,9999…% των ζώων “ζουν” στα ζωοτροφία κολλημένα το ένα στο άλλο με μόνο προορισμό της ζωής τους να καταλήξουν στα στομάχια μας: Οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις για τις ελευθερίες των ζώων δεν έχουν νόημα.

Την επιδημία της πολιτικής ορθότητας εκμεταλλεύτηκε ο δήμαρχος Σημαντηράκης για να απομακρύνει τα ζώα από τον δημοτικό κήπο. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο ήθελε να δείξει πως είναι ένας προοδευτικός δήμαρχος που σέβεται τα ζώα. Να καταστρέφεις είναι εύκολο.
Ας δεχτούμε όμως πως ο χώρος που είχαν τα αγρίμια ήταν μικρός. Μπορούμε δεχτούμε το ίδιο και για τις πάπιες; Γιατί έπρεπε να φύγουν οι πάπιες;

Οι Χανιώτες, πιο πολύ από όλους τα παιδιά, θέλουν ένα πάρκο με ζώα στα Χανιά.

Γιατί δεν ενδιαφέρει τον κ. Σημαντηράκη τι θέλουν οι Χανιώτες; Γιατί δεν τους δίνει σημασία;

Υπάρχει το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Υπάρχει το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Στην πράξη, όμως, είναι σαν να μην υπάρχουν αυτά τα δύο πάρκα. Αυτό βολεύει τον δήμαρχο. Με αυτό που δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να ασχολείται.

Το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα μπορούσε να γίνει μια φάρμα με ζώα. Ζώα της χώρας μας με πολύ χώρο για το κάθε είδος και με την δυνατότητα τα παιδιά να μπορούν να ταΐσουν και να χαϊδέψουν αυτά τα ζώα.

Θα μπορούσε, αλλά για μια τέτοια δημιουργία χρειάζονται άνθρωποι με θέληση, φαντασία, αγάπη και μεράκι.

Αυτοί που κυβερνούν την πόλη μας, δεν διαθέτουν τίποτε από αυτά.

Γιώργος Κιαγιάς

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

 1. Γιώργο καλημέρα, θεωρώ χρήσιμη την παρέμβαση σου όσον αφορά τα ζώα του κήπου!
  Η απομάκρυνση των αγριμιών έχει νόημα μόνο αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερο και καταλληλότερο χώρο,στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου ας πούμε!
  Όσον αφορά τα πουλιά πρέπει να παραμείνουν στον κήπο,αφενός γιατί έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης, αφετέρου γιατί αρέσουν στους επισκέπτες και ιδίως στα παιδιά!
  Όσοι διαφωνούν με τις συνθήκες διαβίωσης τους ας κοιτάξουν τι γίνεται στις μονάδες εντατικής εκτροφής ζώων(καλά το επισημαίνεις)!
  Όσον αφορά την δημοτική αρχή θα αξιολογηθεί γιά το σύνολο του έργου της στο τέλος της θητείας της!
  Άλλωστε,ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η απόφαση απομάκρυνσης είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

 2. Αξιότιμε κ.Καγια,οι προβληματισμοι σας είναι τροφή για σκέψη και εκφράζουν κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στην πόλη του επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα…Με εκτιμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα