Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Γεύσεις Κρήτης στο Κουβέιτ

Γεύσεις, αρώματα και μυστικά της κρητικής κουζίνας πρόκειται να γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι του Κουβέιτ στο πλαίσιο των 20ήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία. “Πρεσβευτές” της κρητικής γαστρονομίας σ’ αυτή την ιδιαίτερη αποστολή θα είναι οι μάγειρες Γιάννης Τσιβουράκης και Μιχάλης Παπαδεράκης από τα Χανιά.

Λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ο αρχιμάγειρας του ξενοδοχείου “Minoa Palace” Γιάννης Τσιβουράκης μίλησε στα “Χ.Ν.” για την πρόκληση να κάνει γνωστή την κρητική κουζίνα στους κατοίκους της πλούσιας αυτής χώρας της Αραβικής Χερσονήσου.
«Η πρόσκληση προήλθε από την ελληνική πρεσβεία στο Κουβέιτ, η οποία οργανώνει ένα 20ήμερο εκδηλώσεων, μέσα στο οποίο έχει ενταχθεί και η γαστρονομία», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε ότι ο Ελληνας πρέσβης έχει προγραμματίσει να παρουσιαστεί η ελληνική – κρητική κουζίνα σε δύο εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο “Marriott” και στο ξενοδοχείο “Holiday Inn”.
Σε κάθε ξενοδοχείο οι δύο σεφ θα μαγειρέψουν για συνολικά 5 μέρες, ενώ δείγματα της μαγειρικής τους τέχνης θα παρουσιαστούν σε επίσημες δεξιώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι του Ελληνα πρέσβη.
«Για εμένα είναι σημαντικό να πάνε τα προϊόντα που έχουμε ζητήσει. Δηλαδή αντιπροσωπευτικά τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδι, μέλι, σταμναγκάθι κ.λπ. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι εκεί θα βρούμε αρκετά λαχανικά και θα μπορέσουμε να δώσουμε το στυλ και την τεχνοτροπία μας στα φαγητά που θα παρασκευάσουμε», ανέφερε ο κ. Τσιβουράκης, διευκρινίζοντας ότι στόχος των δύο σεφ από τα Χανιά είναι να παρουσιάσουν  αντιπροσωπευτικά – παραδοσιακά πιάτα της Κρήτης.
Εκτός όμως από τους κατοίκους του Κουβέιτ, που θα δοκιμάσουν την κρητική γαστρονομία, ήδη έχουν γίνει προτάσεις στους δύο μάγειρες να διδάξουν τα μυστικά της κρητικής κουζίνας σε άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: «Εχουν γίνει προτάσεις για να κάνουμε και κάποια μαθήματα μαγειρικής τόσο στο ξενοδοχείο που θα δουλέψουμε, όσο και σε κάποια σπίτια και ελπίζω και αυτό να πάει καλά», είπε σχετικά ο κ. Τσιβουράκης.
Καταλήγοντας τον ρωτήσαμε, αν η κρητική κουζίνα έχει αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
«Το πρόβλημα για την τοπική κουζίνα είναι ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να πιστέψουμε εμείς ότι έχουμε κάτι καλό στα χέρια μας κι από εκεί και πέρα να το προτείνουμε και να το προωθήσουμε», ανέφερε ο Χανιώτης σεφ και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι πλέον υπάρχει ένα μεγάλο κύμα συναδέλφων μαγείρων που έχουν πιστέψει σ’ αυτό και γίνονται πρεσβευτές της κρητικής κουζίνας στο εξωτερικό σε μία προσπάθεια να αποκτήσει η κουζίνα μας ακόμα περισσότερους οπαδούς και φίλους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. αγαπητοι συναδελφοι καλη επιτυχεια να εσθε καλα και η κρητη χαιρετε για σας παντα να εχετε υγεια και να προσφερετε της αριστες γνωση σας σας αγαπω πολυ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα