Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

«Φταίει η κακιά η χώρα»

Κύριε διευθυντά,
«Φταίει η κακιά η χώρα». Έτσι γράφει πλακάτ διαδήλωσης για τα μέχρι στιγμής 57 άτομα των Τεμπών. «Χώρα», για μένα, είναι πρώτα εμείς οι πολίτες, το πολιτικό προσωπικό που εκλέγουμε να μας εκπροσωπεί στα κοινά, το κράτος και φυσικά η γεωγραφική επικράτειά μας, που κάποιοι τη χαρακτηρίζουν «οικόπεδο γωνία».
Ως λαός, έχουμε λαμπρό παρελθόν χιλιετιών, με δυσανάλογα μεγάλη προσφορά στον πλανήτη (ανθρωπισμός, δημοκρατία, φιλοσοφία, επιστήμη).
Μέσα από αιώνες φτάσαμε στο παρόν, που δείχνει να έχει μικρή σχέση με το παρελθόν μας. Ο ανθρωπισμός ηττήθηκε από την παράδοση στον υλισμό. Ευθύνη, φιλότιμο, τσίπα κατάντησαν ουσιώδη εν ανεπαρκεία. Η δημοκρατία, γενικότερα η πολιτική, διαστρεβλώθηκε από πελατειακές σχέσεις και διαπλοκή με την οικονομία. Έχουμε γραμμένο το περιβάλλον της χώρας εκεί που δεν πρέπει.
Πριν 13 χρόνια το κράτος ουσιαστικά χρεοκόπησε. Αν εμείς οι πολίτες είχαμε μυαλό, θα έπρεπε να σπεύδαμε να αλλάζαμε άρδην τους αντιπροσώπους μας στα κοινά, από τη μια άκρη, μέχρι την άλλη. Στις εκλογές που ακολουθούν, με τον άκρατο συντηρητισμό μας, εξακολουθούμε να εκλέγουμε πρακτικά τους ίδιους πολιτικούς και κόμματα, που έριξαν το καράβι στα βράχια!!!
Τώρα με τα Τέμπη, λάβροι όλοι, αποδίδουμε το κακό που μας βρήκε σε όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό μας! Καταντήσαμε «απέραντο φρενοκομείο».
Σάκης Γαλιγάλης,


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα