Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ετοιμότητα παρά την πίεση στο Νοσοκομείο Χανίων

Σχεδιασμός για επιπλέον κλίνες covid στις υπάρχουσες κλινικές έχει εκπονηθεί και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αν χρειαστεί στο νοσοκομείο Χανίων, τις επόμενες ημέρες. Μιλώντας χθες στο podcast των “Χ.ν.” ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας, τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για άνοιγμα και τρίτης κλινικής covid αλλά και το επονομαζόμενο «σχέδιο καταστροφής» που προβλέπει την ακραία περίπτωση του να χρειαστούν εκκενώσεις κλινικών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, διπλασιάστηκαν από σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίες από 6 έγιναν 12, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στις κλινικές με ασθενείς σε υψηλή ροή οξυγόνου, γεγονός που προοιωνίζει πιθανές νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ. «Είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ανά πάσα στιγμή μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κάθε ενδεχόμενο» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως στα Χανιά ο δείκτης θνητότητας είναι πολύ χαμηλά, κάτι που φανερώνει πως οι ασθενείς λαμβάνουν την κατάλληλη ενδονοσοκομειακή φροντίδα.

Ερωτηθείς για το είδος της διασποράς που παρατηρείται, επιβεβαίωσε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν ενδοοικογενειακή μετάδοση καθώς πρόκειται για μέλη ίδιας οικογένειας ή νοικοκυρίου αλλά και για πολίτες που ήρθαν σε επαφή με τον ιό επειδή συμμετείχαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Μπέας τόνισε την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων και αυτοπεριορισμό των πολιτών για την αναχαίτιση της διασποράς.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει στην τελική φάση καθώς από την Δευτέρα ξεκινούν οι κρίσεις των αιτήσεων.
Τέλος, μετέφερε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών. Όπως είπε, στο νοσοκομείο Χανίων λειτουργούν από την αρχή της πανδημίας σταθερά τρεις και ενίοτε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ανεξάρτητη είσοδο και στελεχωμένο με ικανό και έμπειρο προσωπικό. Οι πολίτες προσέρχονται στα προγραμματισμένα τους ραντεβού σε ποσοστό που ξεπερνά το 95% ενώ καμία δόση δεν χάνεται καθώς υπάρχει άμεση επικοινωνία με τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, σε περίπτωση μη εμφάνισης κάποιου πολίτη.

Στο 62ο επεισόδιο, μιλάμε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, για το «σενάριο καταστροφής», τον εμβολιασμό της 104χρονης γιατρού στα Χανιά και τα επισκεπτήρια στους συντέκνους εν μέσω πανδημίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα