Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Α.Ο. Πλατανιά και μία απάντηση από τα “Χ.ν.”

Mε αφορμή τα γεγονότα του αγώνα της ομάδας μας με την ομάδα της Ιωνίας 2000 στο πρωτάθλημα της Κ14, θα θέλαμε ως A.Ο. Πλατανιάς να εκφράσουμε τόσο τη θλίψη μας για τις μεθοδεύσεις, που δυστυχώς, μολύνουν ακόμα και τα πρωταθλήματα μικρών ηλικιακά αθλητών, όσο και την οργή μας για τη διαιτητή Μπραουδάκη Μαρία που αρνήθηκε πεισματικά να εφαρμόσει τον κανονισμό όσον αφορά στη σωματική ακεραιότητα των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η διαιτητής αρνήθηκε πεισματικά, να προσπαθήσει έστω, να ηρεμήσει τους αθλητές της αντιπάλου ομάδας, έπειτα από τις κόσμιες διαμαρτυρίες του προπονητή μας και των γονιών. Ως αποτέλεσμα αυτού σι παίκτες της αντιπάλου ομάδας συνέχισαν και κλιμάκωσαν το σκληρό τους παιχνίδι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθλητή μας που χτύπησε 2 φορές στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του γηπέδου, έπειτα από βίαιο σπρώξιμο αντιπάλου, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Και στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν τιμωρήθηκε με κάρτα. Θεωρούμε ότι η διαιτητής διέκοψε αναίτια το παιχνίδι και απέτυχε στον κύριο σκοπό της, να προστατέψει δηλαδή τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Τέλος, λίγο πριν διακόψει το παιχνίδι οριστικά και μετά από διαμαρτυρίες του προπονητή μας αλλά και των γονιών έδειξε κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Ιωνίας 2000 για επικίνδυνο παιχνίδι, ιην οποία δεν την αναγράφει στο Φ.Α.
Σε καμία περίπτωση η διαμαρτυρία των γονέων από την κερκίδα δεν ήταν με υβριστικά συνθήματα, αλλά ήταν φωνές αγανάκτησης για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της.

ΥΓ: Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και για τον αθλητικό συντάκτη της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”, που χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει πραγματικά τι έχει συμβεί, δημοσιοποιεί γεγονότα απλώς επειδή κάποιος κακοπροαίρετος του το ανέφερε για να σπιλώσει το όνομα του μοναδικού συλλόγου του Νομού μας που για επτά συναπτά έτη πρωταγωνιστούσε στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της χώρας μας. Αν μη τι άλλο, απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό από οποιονδήποτε προς τον Σύλλογό μας από εδώ και πέρα.
Με εκτίμηση,
Δ.Σ. Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Σ.Σ. Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

Τα όσο απαράδεκτα (και καταδικαστέα από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ποδοσφαιρόφιλους) συνέβησαν στον παιδικό αυτό αγώνα ποδοσφαίρου, καταγράφονται στο φύλλο αγώνος.
Από εκεί ξεκίνησε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου μας, Γιώργου Δρακάκη, ο οποίος επί 32 συναπτά χρόνια καλύπτει στα “Χανιώτικα νέα” όλη την αθλητική επικαιρότητα και ιδιαίτερα τα πρωταθλήματα υποδομών, προσφορά για την οποία έχει βραβευτεί πολλάκις από Σωματεία, φορείς και συναδέλφους του.
Και την δουλειά του αυτή, κύριοι του Α.Ο. Πλατανιά, την κάνει πάρα πολύ καλά, συνεπώς δεν επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε παράγοντα να επιχειρεί να τη σπιλώσει.
Πολύ φοβόμαστε, πως στην 7χρονη παρουσία σας στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου
-την οποία επικαλείστε – μάθατε σε πολύ διαφορετικά αθλητικά ήθη, από αυτά τα οποία υποστηρίζει αυτή η εφημερίδα στα 55 χρόνια κυκλοφορίας της.
Γιατί στη δική μας ηθική, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, ο αθλητισμός είναι υγεία, τα τμήματα υποδομών είναι η ελπίδα για να έχουμε καλύτερα ποδόσφαιρο στη χώρα και οι γυναίκες διαιτητές που “παλεύουν” στα γήπεδα των τοπικών, έχουν κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό μας, τον οποίο εσείς έρχεστε να “απαιτήσετε”.
Με τέτοιες τακτικές, τον αγώνα κατά της βίας (σωματικής και φραστικής) στα γήπεδα δεν πρόκειται να τον κερδίσετε.

Παρασκευάς Περάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα