Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Επίκαιρη ερώτηση Συντυχάκη για το σχολεία της Κισσάμου

Επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τα σχολεία της Κισσάμου που επλήγησαν μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά ο κ. Συντυχάκης «αναγκαία μέτρα για τα σχολεία του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου
Το σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου κρίθηκε ακατάλληλο και ανεστάλη η λειτουργία του, ύστερα από αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της Κτ.Υπ. Α.Ε, μετά από τη σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου. Έκτοτε οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων, παρακολούθησαν τα μαθήματά τους σε απογευματινή βάρδια σε Γυμνάσια της περιοχής και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισσάμου, με όποιες επιπτώσεις είχε αυτό στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους, στην ψυχολογία των μαθητών και στη σωστή προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι ότι -λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς – εντείνεται περαιτέρω το άγχος και η ανασφάλεια για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου και τις οικογένειές τους, επιπλέον από τη στρεσογόνο κατάσταση που ούτως ή άλλως δημιουργείται για όλους του μαθητές της Γ τάξης και σήμερα οξύνεται λόγω της πανδημίας. Εκτός από αυτά, η χρήση ανθυγιεινών προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ για τη στέγαση των μαθητών από τον Σεπτέμβριο, πέρα από το ότι έχει βραδυπορήσει, δε μπορεί να συνιστά λύση για τη στέγαση των μαθητών των σχολείων και δεν εξασφαλίζει ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, με δεδομένα και τα αναγκαία μέτρα πρόληψης λόγω της πανδημίας.
Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Με άμεση νομοθετική παρέμβαση να υπάρξουν ευεργετικές διατάξεις (επιπλέον μοριοδότηση) για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, για τη βραχυπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος στέγασης του Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου από τον Σεπτέμβρη και σαφές χρονοδιάγραμμα και κρατική χρηματοδότηση για νέα σχολικά κτίρια, που θα ανταποκρίνονται σε σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές, για μη μονιμοποίηση του αίσχους των κοντέινερ και της διπλοβάρδιας»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα