Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Eνας ονειροπόλος

Μέσα από τη πολύχρονη εμπειρία μου σχετικά με το ελαιόλαδο, φέτος αποφάσισα για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μαζέψω τις λίγες περίπου 50 ελιές μου τέλος Οκτώβριου, (συνήθως τα τελευταία είκοσι χρόνια τις μαζεύω την περίοδο των Χριστουγέννων) ώστε να έχω ένα πολύ καλής ποιότητας αγουρέλαιο.
Δυστυχώς όμως τα γαστρονομικά μου όνειρα διαψεύστηκαν παντελώς καθώς η παραγωγή μου μικρή αλλά η ποιότητα μηδέν καθώς ήταν ένα βιομηχανικό ελαιόλαδο.
Σήμερα (6-11- 2019) δεν υπάρχει στα Χάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω οι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι καθώς η οξύτητα του παραγόμενου ελαιόλαδο είναι πάνω από 2 γραμμές.
Ενώ στον παραγωγό γίνεται υποχρεωτική κράτηση για δακοκτονία δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόδοση από το φορέα που καρπώνεται τα οφέλη. Ο/οι υπεύθυνος/οι για τη  δακοκτονία δεν λογοδοτεί/ουν.
Θεωρητικά και πρακτικά είναι υπεύθυνοι δυσφήμησης του πράσινου χρυσού, της βαριάς βιομηχανίας, της αγροτικής παράγωγης που είναι το ελαιόλαδο καθώς με τη θέση που κατέχουν δεν έκαναν το παραμικρό να προστατευόσουν τους παραγωγούς που μέσω αυτών αμείβονται.
Οι παραγωγοί θα δουν ότι οι κόποι τους εξανεμίζονται καθώς θα πληρώνονται με περίπου 1.50 – 1.60 το κιλό το ελαιόλαδο που παράγουν
Οι τυποποιητές θα έχουν τεράστιο πρόβλημα καθώς δεν θα έχουν ποιοτική πρώτη ύλη για συσκευασία.
Και οι αετονύχηδες (κοινώς λαμόγια) θα πωλούν χύμα  το βιομηχανικό ελαιόλαδο της παράγωγής τους σε γνωστούς και φίλους με 50 ευρώ το ντενεκέ.
Αν ο φορέας που έχει αναλάβει τη δακοκτονία είναι κρατικός, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του αποδεικνύει ότι είναι κακός διαχειριστής. Αν ο φορέας που έχει αναλάβει τη δακοκτονία είναι ιδιώτης, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του αποδεικνύει ότι είναι κακός επαγγελματίας, σε αυτήν τη περίπτωση αλλάζουμε τον εργολάβο.
Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η διαμαρτυρία στους δρόμους  από διαφόρους οργανωμένους φορείς
Για τη ποιότητα της δακοκτονίας. Κάνουμε αγωγή και  προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια να ζητήσουμε αποζημίωση καθώς έχουμε πληρώσει υποχρεωτικά για την υπηρεσία της δακοκτονίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα