Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ένα νέο wagon xωρίς περιορισμούς

H αλήθεια είναι πως από μακριά το μπερδεύεις εύκολα με το μεγαλύτερο του είδους, το θηριώδες V90 Cross Country. Ωστόσο, μόλις το προσεγγίσεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πιο «λογικό» σε διαστάσεις, με ανάλογο image, αφού και το νέο Volvo V60 Cross Country, ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά, αποτελεί ένα ξεχωριστό wagon παντός δρόμου και παντός καιρού, που προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες, άνεση και επιδόσεις. Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, βασισμένο στο νέο V60, το τελευταίο δείγμα της γενιάς των Cross Country συνεχίζει την 20ετή και πλέον παράδοση της Volvo, η οποία δημιούργησε αυτή τη μοναδική κατηγορία αυτοκινήτων («εκδρομικά» θα τα λέγαμε), λανσάροντας το πρώτο V70 Cross Country, τo 1997.

Η δυναμική εμφάνιση του V60 Cross Country συνδυάζεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, στάνταρ τετρακίνηση και εξελιγμένη τεχνολογία που διευκολύνουν την πρόσβαση σε κάθε δρόμο. Το νέο Volvo V60 Cross Country επωφελείται από την προηγμένη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της Σειράς 90. Το σασί του είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει άνεση και έλεγχο σε δύσκολες διαδρομές. H μεγάλη απόσταση των 21 εκατοστών από το έδαφος (αυξημένη κατά 63 ολόκληρα χιλιοστά σε σχέση με αυτή του νέου V60), η τετρακίνηση, το Hill Descent Control για ελεγχόμενη κατάβαση σε εδάφη με έντονη κλίση και το ειδικό πρόγραμμα για off road οδήγηση του επιτρέπουν να κινηθεί με ασφάλεια σε κάθε είδους δρόμο.
Το νέο V60 Cross Country διατίθεται με τον κινητήρα diesel D4, που αποδίδει 190 ίππους, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Geartronic οκτώ σχέσεων και προτεινόμενη τιμή λιανικής 61.594 ευρώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες