Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Χατζημιχάλη Νταλιάνη

Στο επιβλητικό κάστρο του Φραγκοκαστέλλου, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, έλαβε χώρα μια εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200ων ετών από την ελληνική επανάσταση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Σφακίων και την Ένωση Σφακιανών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Μάχη του Φραγκοκαστέλλου, σε όλους όσοι πολέμησαν εκεί και συγκεκριμένα στον ήρωα ΧατζημιχάληΝταλιάνη, τον ήρωα αυτό ο οποίος ερχόμενος από το Δελβινάκι της Ηπείρου, θυσιάστηκε για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων Χατζημιχάλη Νταλιάνη και Δεληγιαννάκη Στρατή, από τον Δήμο Σφακίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Σφακιανών, την Τοπική Κοινότητα Πατσιανού, τους εκπροσώπους των συλλόγων Ηπειρωτών Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και από την οικογένεια Δεληγιανάκηδων, ο κ. Δεληγιαννάκης Γεώργιος.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ. Λιμαντζάκης Γεώργιος, ιστορικός- τουρκολόγος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γύπαρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών κ. Ανδρέας Μανουσέλης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα