Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δήλωση – απάντηση Μανώλη Σκουλάκη (και η ανταπάντηση των “Χ.ν.”)

Γραπτή δήλωση – απάντηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, απαντώντας -εμμέσως πλην σαφώς- σε σχόλιο συνεργάτη της εφημερίδας μας που δημοσιέυτηκε στις 6 Απριλίου στη σελίδα 2. Mαζί με τη δήλωσή του, δημοσιεύουμε και μία δική μας απάντηση.
Αναλυτικά ο κ. Σκουλάκης δήλωσε τα εξής:
«Κάποιοι ανώνυμοι πίστεψαν, λόγω δυσάρεστων συμβάντων στην οικογένειά μου, πως είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουν “το δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται” εκτοξεύοντας λάσπη και γράφοντας δημοσιεύματα εναντίον μου με χολή αντί μελάνης.
Ομως έκαναν λάθος. Κατ’ αρχάς η δρύς δεν έπεσε. Απλά είμαι σε μια δυσκολία και επέλεξα να ασχολούμαι αποκλειστικά με το προσωπικό μου πρόβλημα, ενημερώνοντας σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Ελπίζω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πως θα μπορώ να παρεμβαίνω δημόσια για τα σοβαρά πράγματα του νομού και κυρίως του Δήμου Χανίων.
Υπ’ αυτήν την έννοια δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μου χρεώνουν μερικές επιλογές -όχι όλες- υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στη δημοτική μου παράταξη.
Λυπούμαι ειλικρινά που κάποιοι τόλμησαν να γράψουν αυτά τα ανώνυμα δημοσιεύματα και να υπονοούν ότι ξεπέρασα τον προσωπικό μου ακρωτηριασμό από τον θάνατο της μακαρίτισσάς της συζύγου μου και αδιαφόρησα για τα παιδιά μου ασχολούμενος πάνω από όλα με καρέκλες στον δήμο και ίντριγκες.
Λυπούμαι βαθύτατα πως αυτοί οι ανώνυμοι λασπολόγοι δεν έχουν αντιληφθεί πως ποτέ στα 35 χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής δεν υπήρξα υποτακτικός καμίας κομματικής παρέας και γι’ αυτό δεν είχα ποτέ υποτακτικούς.
Φίλους και συνεργάτες είχα και έχω και μάλιστα πολλούς. Με όπλα την αλήθεια, την ανυποχώρητη αλλά τεκμηριωμένη διεκδίκηση, την αμέριστη στήριξη των περισσοτέρων συνεργατών μου με σημαία μας τα τίμια και καθαρά μας χέρια, καταφέραμε σημαντικά πράγματα στον Δήμο μας, γεγονός που γνωρίζει, αναγνωρίζει και αναπολεί η πλειοψηφία της ανώνυμης κοινωνίας. Κάποιοι παράγοντες πεισματικά αρνούνται να αναγνωρίσουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα των υπεράνθρωπων προσπαθειών μας. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι είτε μέλη της δημοτικής παράταξης είτε εκτός παράταξης αναγνωρίζουν τη δουλειά μας και είναι σίγουρο ότι αυτοί θα δικαιωθούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές από την κοινωνία.
Είναι αυταπόδεικτο μετά από αυτά τα λίγα ότι η θεσμική συμπόρευση της κας Νάνσυ Αγγελάκη με τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη έγινε χωρίς εμένα προξενητή.
Ισως απέδειξαν ότι διαθέτουν το στοιχειώδες μυαλό νωρίς ότι ο “Κλεισθένης” που με τυμπανοκρουσίες ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλη αλλαγή του εκλογικού νόμου πέτυχε τον στόχο του:
Να κάνει άνω-κάτω όλες τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και κάποιες οικογένειες. Οσο για μένα χαίρομαι πως μετά από αρκετά χρόνια κυκλοφορώ ελεύθερος με ψηλά το κεφάλι με καθαρό πρόσωπο παρά της φιλότιμες προσπάθειες ανώνυμων κυρίως αμπελοφιλοσοφούντων χωρίς καμιά προσφορά στο τόπο και κάποιων κυβερνητικών κοντυλοφόρων να με εμπλέξουν σε κάποιο σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας.
Με εκτίμηση Μανώλης Σκουλάκης».

 

Η σιωπή δεν κάνει λάθη

 

Ο κ. Σκουλάκης επέλεξε, μετά από ένα δημοσίευμα των “Χ.ν.” να μιλήσει. Και βέβαια έκανε δύο τραγικά λάθη.
1. Ρίχνει… στη μικροπολιτική συζήτηση τον τραγικό χαμό της συζύγου του, λες και υπάρχει άνθρωπος, Χανιώτης που δεν συμμερίζεται το δράμα που βιώνει αυτός, η οικογένειά του.
2. Βαταλαλεί πάνω σε πραγματικά γεγονότα που επισημάνθηκαν από συνεργάτη των “Χ.ν.”.
Επισημάνσεις που έγιναν γιατί στις πέντε (5) Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Σκουλάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στα Χανιά, έχοντας δίπλα του την κΑ Νάνσυ Αγγελάκη, εδήλωνε -μεταξύ άλλων- και τα εξής:
«Παραμένω ενεργός -δεν ξέρω από ποιο “μετερίζι” – γιατί ο κόσμος με χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «θα περιμένω τις εξελίξεις του συνεδρίου της παράταξης αλλά και τον νόμο της αυτοδιοίκησης. Αλλά υπάρχει η ευρωβουλή, το ψηφοδέλτιο επικρατείας, υπάρχουν οι εθνικές εκλογές, υπάρχει η Περιφέρεια, ο Δήμος Χανίων…».
Θαλερός, δυνατός, όπως του ευχόμαστε ειλικρινά να είναι πάντα, ο κ. Σκουλάκης έδιδε “παρών” στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο. Και αυτοσχεδίαζε με την πρώην αντιδήμαρχό του τις κινήτης του. Δικαίωμα αναφαίρετο όχι μόνον γι’ αυτόν αλλά και τον κάθε πολίτη.
Ο συνεργάτης όμως των “Χ.ν.” και η εφημερίδα γενικά, είχε επίσης το δικαίωμα να διερωτηθεί αν οι σχεδιασμοί του κ. Σκουλάκη είχαν συνέχεια με κάποια γεγονότα, ιστορικά τεκμηριωμένα, κι αν μετά τις πρόσφατες επαφές και συζητήσεις του υλοποιήθηκαν, με τη μεταπήδηση της κας Αγγελάκη σε μη σοσιαλιστικό χώρο.
Υπάρχουν πολλά που μπορούν να επισημανθούν. Δεν το κάνουμε για να μην αναγκάσουμε τον κ. Σκουλάκη να εκτεθεί περισσότερο και ν’ αναζητεί τη δικαίωσή του χαρακτηρίζοντας λασπολόγους όσους τόλμησαν να του ασκήσουν μια κάποια κριτική.
Θα ήταν ευχής έργον αν ο κ. Σκουλάκης εγνώριζε ότι «από όλους εκείνους που δεν λένε τίποτα, μόνο λίγοι είναι σιωπηλοί».
Και ότι οι τελευταίοι σίγουρα είναι περισσότερο έξυπνοι…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες