Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Διαμαρτυρία του πρόεδρου της Κοινότητας Ασή Γωνιάς

» Προς τη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου

Στις 03/11/21 όπως γνωρίζετε εκτός από την εορτή του Αγίου Γεωργίου που πάντοτε η Κοινότητα μας κάνει πανηγύρι με προσέλευση επισκεπτών, αυτή την χρονιά την ίδια μέρα, εορτάζαμε και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Καθώς και τα 155 από την Επανάσταση του 1866 στο νησί μας, και τη συνδρομή των εθελοντών Μανιατών στην εν λόγω Επανάσταση υπό την αρχηγία του Πετροπουλάκη Δημητρίου.

Γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν πάρα πολλοί προσκεκλημένοι από εκπροσώπους της Εκκλησίας, θεσμικούς όλων των βαθμίδων, των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των αδελφών Μανιατών που οι πρόγονοι τους πολέμησαν και πολλοί εξ αυτών ηρωικά θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι μαζί με τους προγόνους μας τη δικιά μας ελευθερία το 1866. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε το χωριό να είναι καθαρό και ευπρεπισμένο και σας υποβάλλαμε αντίστοιχο γραπτό αίτημα στο Δήμο με αρ. πρ.23/26-10-21. Αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά αγνοήσατε το αίτημά μας, φθάνοντας στο σημείο να στείλετε συνεργείο καθαρισμού την ημέρα των εκδηλώσεων και ώρα 09.00 με τρία άτομα. (αυτή η πράξη σας ήταν εμπαιγμός), όταν ήδη είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες των εκδηλώσεων με τη λειτουργία στον Ιερό Ναό όπου κάτοικοι και προσκεκλημένοι ήταν στους δρόμους προς την Εκκλησία.

Εύλογο λοιπόν να αντιδράσουν οι κάτοικοι και να διώξουν το συνεργείο καθαρισμού. Με αποτέλεσμα οι δρόμοι που διερχόταν ο κόσμος να είναι σε αθλία κατάσταση ως συνήθως, χάρη στην αδιαφορία σας. Ευτυχώς χάρη στην εθελοντική εργασία των κατοίκων είχαν καθαριστεί τα πλέον επίκαιρα σημεία ήτοι οι πλατείες στο κέντρο του Χωριού που είναι το μνημείο και στον χώρο φιλοξενίας, που υπήρχαν πολλά κυβικά μπάζα διάσπαρτα.

Δοθείσης ευκαιρίας θα θέλαμε να επανέλθομε στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και στον καθαρισμό των δρόμων από την βλάστηση για τα οποία έχομε υποβάλει αιτήματα με αρ. πρ. 22/9-7-21 και 34/21-10-21. Για δε το κανάλι στη θέση Πλάτες-Γερακιανά που έχει γίνει απροσπέλαστο από τη βλάστηση έχομε υποβάλει ένεκα της μεγάλης αναγκαιότητας για την καθημερινή διέλευση των κοπαδιών του χωριού (04) γραπτά αιτήματα όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει γίνει καμία απολύτως μέριμνα. Επιτέλους σταματήστε να είσαστε αδιάφοροι για την Ορεινή Κοινότητα Ασή Γωνιάς.

Υ.Γ. Θεωρούμε αδικαιολόγητη τη μη φυσική σας παρουσία στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έλαβαν χώρα στην Κοινότητα μας στις 3/11/21 κ. δήμαρχε.

Ο πρόεδρος
Σμπυράκης Γεώργιος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα