Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Διαχρονικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισσάμου

Άλυτα παραμένουν τα διαχρονικά προβλήματα της ανατολικής οριζόντιας παραλιακής ζώνης του κόλπου της Κισσάμου, από το Καστέλι μέχρι τα Νωπήγεια.

Τα παράπονα ντόπιων κατοίκων κι επιχειρηματιών είναι πολλά, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη αδιαφορία αναφορικά με το οδικό δίκτυο, το οποίο συνεχίζει να “πληγώνεται” από την εντεινόμενη διάβρωση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η παραλιακή ζώνη, κυρίως από το ύψος που είναι η γέφυρα του Κορφαλώνα μέχρι και την αρχή των ορίων της ανατολικής πλευράς στα Νωπήγεια που δεν υπάρχει γέφυρα είναι τεράστιο.

Το μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού δρόμου είναι στενό και με χώμα κι ενώ υπάρχει μια τεράστια πανέμορφη παραλία, εξυπηρετείται ο κόσμος μόνο από ένα κάθετο δρόμο από και προς τον βόρειο παράλληλο της εθνικής οδού προς την παραλία. Στα δυτικά της παραλιακής ζώνης ο κάθετος δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός. Στενός και με χώμα είναι επίσης ο δρόμος προς την ανατολική  πλευρά που δεν υπάρχει γέφυρα και πρέπει όσοι οδηγούν να παρακάμψουν πλάι από τον ποταμό, διασχίζοντας τις καλαμιές.

Αν όμως βρέξει, ο δρόμος είναι γεμάτος με λάσπες που τον καθιστούν απροσπέλαστο. Στην ίδια περιοχή άλλωστε παραμένει και το ναυαγισμένο πλοίο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα