Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Δεκάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία του Αγ. Νικολάου

Ένα περίεργο περιστατικό εξελίχθηκε στην παραλία «Βούλισμα» του Καλού Χωριού, τα αίτια του οποίου διερευνώνται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου. Λουόμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι στην καντίνα της περιοχής παρατήρησαν ότι η θάλασσα άρχισε να «ξεβράζει» στην ακτή πολλά ψάρια νεκρά! Οι ποσότητες των νεκρών ψαριών, που είναι γνωστά ως «γερμανοί», ήταν μεγάλες και λόγω των ρευμάτων της θάλασσας απλώθηκαν κατά μήκος ολόκληρης της παραλίας.

Ειδοποιήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Γαρεφαλάκης, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή και με ορισμένους εργαζόμενους στην καντίνα προσπάθησαν να περισυλλέξουν όσα μπορούσαν, αλλά η θάλασσα συνέχισε να εκβράζει κι άλλα.

Στην ακτή κατέφθασε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, που πήρε δείγματα των νεκρών ψαριών, τα οποία στη συνέχεια εστάλησαν στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας, στο Ηράκλειο. Η Λιμενική Αρχή στο πλαίσιο της σχετικής διερεύνησης του συμβάντος ζήτησε να προσδιοριστεί το είδος των ψαριών, η αιτία και ο χρόνος θανάτωσής τους.

Από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που έκανε κτηνίατρος, ο οποίος εξέτασε πρόχειρα κάποια απ’ αυτά τα νεκρά ψάρια, μίλησε για το ενδεχόμενο να θανατώθηκαν με δυναμίτιδα!

Μια άλλη εκδοχή, για το τι προκάλεσε το θάνατο μιας τόσο μεγάλης ποσότητας ψαριών και μάλιστα αποτελούμενης αποκλειστικά από το συγκεκριμένο είδος, είναι να αλιεύτηκαν στο πέλαγος με δίχτυα, από αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια να πετάχτηκαν πίσω στη θάλασσα, ως άχρηστο αλίευμα. Και τα ρεύματα της θάλασσας μάλλον τα παρέσυραν ως το «Βούλισμα», όπου, ως γνωστόν, καταλήγουν πολλά και διάφορα απορρίμματα που πετούν διερχόμενα σκάφη ανοιχτά από το Κρητικό Πέλαγος…

 

ΠΗΓΗ: anatolh.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα