Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Χωρίς τηλεόραση η Ασή Γωνιά

Κύριε Διευθυντά,
Σε απάντηση σε δημοσίευμα στην εφημερίδα σας 22/8/22 με θέμα προβλήματα στον αναμεταδότη που ευρίσκεται στην Κοινότητα μας για μη λήψη σήματος ΤV.
Ως Κοινότητα το σχετικό δημοσίευμα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, επικροτώντας τη διαμαρτυρία σας. Διότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έχει προκύψει πριν μήνες, άμεσα προβήκαμε σε αιτήματα προφορικά αλλά και γραπτά αρ πρ16 10/6/22 στον Δήμο για αποκατάσταση της βλάβης, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως. Αρκετοί κάτοικοι αγανακτισμένοι μας ζήτησαν να προβούμε σε έρανο συγκεντρώνοντας χρήματα για την αποκατάσταση της βλάβης, (πράξη παρόμοια έκαναν οι κάτοικοι όπου με παρότρυνση μας με εθελοντική πολυήμερη εργασία αναπαλαίωσαν τον ετοιμόρροπο οικίσκο της εν λόγω κεραίας, καινούργια σκεπή από μπετόν αρμέ, καινούρια κονιάματα, βαψίματα και υγρομόνωση κ.λπ.). Ενημερώσαμε τον τεχνικό που έχει αναλάβει τη συντήρηση στον αναμεταδότη για τις προθέσεις μας για έρανο, ο οποίος μας αρνήθηκε να προβεί σε επισκευή με το αιτιολογικό ότι η σχετική εντολή πρέπει να δοθεί από τον Δήμο και δεν μπορεί να τον παρακάμψει, (κάτι το οποίο αναφέρουμε στον Δήμο με το γραπτό αίτημα μας), ενώ άλλος τεχνικός δεν θέλει να εμπλακεί για ευνόητους λόγους. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει γίνει καμία παρέμβαση και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να μην έχουν πρόσβαση στην ΤV, λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα της Digea που καταφέραμε και εντάξαμε την κοινότητα 20/05/ 2021, αφού το 2019 που ήταν σε ισχύ δεν μας είχε δοθεί καμία ενημέρωση από τον Δήμο για το εν λόγω πρόγραμμα «λευκών περιοχών», το αντιληφθήκαμε εντελώς τυχαία το 2020 όπου κινήσαμε τις διαδικασίες ένταξης καθότι είχε δοθεί παράταση, αφορά για δωρεάν δορυφορική σύνδεση, όμως με τις προϋποθέσεις που απαιτεί δεν δύναται να καλύψει όλους τους κατοίκους. Για δε το πρόγραμμα gap fillers που αφορά νομιμοποίηση και αναβάθμιση υπαρχόντων αναμεταδοτών, και έχουμε υποβάλει αίτημα, δεν γνωρίζουμε εάν εγκριθούμε και πότε. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να προβεί σε άμεση επισκευή της βλάβης, και γενικότερα να σταματήσει να είναι αδιάφορη για την ορεινή Κοινότητα μας.
Υ.Γ. Στο γραπτό αίτημα μας προτείναμε για την επισκευή της κεραίας στη θέση κούμαρος τη συνεργασία του όμορου μας Δήμου Ρεθύμνου, καθότι λαμβάνουν αρκετά χωριά του από τον συγκεκριμένο αναμεταδότη, μάλιστα έως τώρα ο συγκεκριμένος Δήμος Ρεθύμνου είναι αρωγός και συμπαραστάτης μας σε κάθε πρόβλημα που του έχουμε υποβάλει αίτημα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας,
Γεώργιος Σμπυράκης

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα