Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

“Ασχήμιες” του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Κύριε διευθυντά,
είμαι κάτοικος του χωριού Προδρομίου του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Στις 13-10-2021 κατέθεσα την αίτηση, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτω. Όπως γράφω και στην αίτησή μου, χρειάστηκε να εκτελέσω αναγκαίες επισκευές στην κατοικία μου και ο εργολάβος αδυνατούσε να τις εκτελέσει, λόγω μη κοντινής πρόσβασης με δρόμο. Έτσι αναγκάστηκα να προχωρήσω με δικά μου έξοδα σε διάνοιξη δρόμου, περίπου 45 μέτρων, αρκετής δυσκολίας και συνεπώς αναλόγου κόστους.
Με την αίτησή μου ζητούσα – παρακαλούσα τον Δήμο να συνεισφέρει στη τσιμεντόστρωση απαραίτητη για να μην καταστεί αδιάβατος με τα νερά του χειμώνα.
Μπορεί να μην προχωρούσα σ’ αυτή την κίνηση εάν, λίγους μήνες πριν, ο Δήμος δεν είχε διαθέσει ένα ποσόν περίπου 15.000 ευρώ (και όπως γράφω στην αίτηση πολύ καλά έκανε) για την κατασκευή, εξ’ ολοκλήρου με δικά του έξοδα ενός δρόμου, ίδιων ή και λιγότερων μέτρων, σε μια άλλη γειτονιά του χωριού (διάνοιξη, τοιχία, τσιμεντόστρωση, κ.λπ.). Δεν θα θεωρήσω φυσικά “ασχήμια” την περίπτωση που ο Δήμος απαντήσει (εάν καταδεχθεί) αρνητικά στο αίτημά μου. Να μην θεωρήσω «ασχήμια» (σε περίπτωση αρνητικής απάντησης) ούτε και τη διαφορετική αντιμετώπιση ίδιου αιτήματος σε δυο γειτονιές του ίδιου χωριού. Στη μια περίπτωση ο Δήμος να διαθέτει ένα ποσόν 15.000 (επαναλαμβάνω καλώς) και στην άλλη ν’ αρνηθεί να διαθέσει το ευτελές υποδεκαπλάσιο ποσόν, που απαιτούν 2-3 μπετονιέρες τσιμέντου. Παρ’ όλο που όπως καταλαβαίνετε, τέτοια διαφορετική αντιμετώπιση δημιουργεί εύλογα πολλές σκέψεις και ερωτηματικά.
Θα συμφωνήσετε, όμως, μαζί μου ότι είναι ασχήμια, χωρίς εισαγωγικά, 2 μήνες μετά την αίτησή μου ο Δήμος να μην βρίσκει δυο λέξεις ν’ απαντήσει, θετικά ή αρνητικά, σ’ ένα δίκαιο ή άδικο αίτημα ενός Δημότη του. Και δεν μιλώ για υποχρέωση απάντησης σ’ εύλογο χρόνο, αλλά για στοιχειώδη ευγένεια.
Και επειδή η αίτησή μου απευθυνόταν στον «Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο», την ασχήμια αυτή χρεώνω σε όλο το Δημοτικό συμβούλιο. Εκτός εάν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στον οποίο υποθέτω ότι χρεώθηκε η αίτησή μου δεν τους είχε, όχι από υποχρέωση αλλά από ευγένεια, ενημερώσει αλλά την καταχώνιασε σ’ ένα συρτάρι του γραφείου του ή ακόμα χειρότερα την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.
Με την ευκαιρία ας θυμίσω τα μόνα έξοδα στα οποία διαχρονικά υπόκειται ο Δήμος, τουλάχιστον για το χωριό μου. 1) Αποκομιδή σκουπιδιών. 2) Αλλαγή των καμένων λαμπτήρων φωτισμού, αφού μείνουμε αρκετό χρόνο στα σκοτάδια. 3) Καθάρισμα, αραιά και πού, κάποιων (όχι όλων) αγροτικών δρόμων ενώ οι περισσότεροι είναι προσβάσιμοι μόνο για τετρακίνητα αυτοκίνητα ή τρακτέρ.
Φυσικά οι κάτοικοι πληρώνουμε τα ποσά που μας αναλογούν για Δημοτικά τέλη και Δημοτικό φωτισμό.
Εύχομαι σε σας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου – Σελίνου καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Προδρόμι 13/12/2021
Λιατάκης Βασίλης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα