Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Από τα Φαλάσαρνα στο Ρέθυμνο- Απελευθέρωση της τραυματισμένης χελώνας “Γουάλας”

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με ανακοίνωση του προσκαλεί το κοινό στη δημόσια απελευθέρωση της αποθεραπευμένης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα “Γουάλας”, στο Ρέθυμνο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο “Γουάλας” βρέθηκε στις 30 Ιουνίου 2018 στα Φαλάσαρνα με τραύματα στο καβούκι και στο κεφάλι σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για θαλάσσια χελώνα μήκους 77 εκατοστών, πλάτους 69 εκατοστών και βάρους 54 κιλών. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 30 με 40 έτη.

Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, πολιτών καθώς και της ΑΝΕΚ Lines/Blue Star Ferries η χελώνα μεταφέρθηκε στον Πειραιά όπου και την παρέλαβαν οι ερευνητές του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.  Ένα χρόνο μετά ο κύκλος σωτηρίας ολοκληρώνεται και ο “Γουάλας” είναι έτοιμος να επιστρέψει στις θάλασσες της Κρήτης και να συνεχίσει το μακρύ του ταξίδι.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και ώρα 11.30, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace, στα Μισίρια Ρεθύμνου,  η αποθεραπευμένη πια θαλάσσια χελώνα  θα επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον.

Η δημόσια εκδήλωση αυτή γίνεται με την υποστήριξη του Grecotel Creta Palace του ομίλου GRECOTEL Hotel & Resorts και στα πλαίσια του προγράμματος TUI TURTLE AID Greece της TUI Care Foundation.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες