Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Απίστευτες δουλειές που έκαναν διάσημοι, προτού γίνουν διάσημοι!

Μέρος Β’

 

Την περασµένη εβδοµάδα είδαµε πως η διασηµότητα δεν έρχεται χωρίς κόπους και πως η δουλειά δεν είναι ποτέ ντροπή (εντάξει αυτό το έχουµε εµπεδώσει). Ο Μπραντ Πιτ χρειάστηκε να γίνει… κοτοµασκότ σε ταχυφαγείο προκειµένου να πληρώνει τους λογαριασµούς του όταν ήταν άγνωστος και άσηµος, ο Τζονι Ντεπ ασχολήθηκε µε µεγάλη… αποτυχία µε τις τηλεφωνικές τηλεπωλήσεις, ο Κρίστοφερ Γουόκεν υπήρξε εξαιρετικός θηριοδαµαστής (!) και ο Χιου Τζάκµαν διασκέδαζε τρίχρονα, ως κλόουν σε πάρτι γενεθλίων. Σήµερα η λίστα µε τις δουλειές που έκαναν διάσηµοι σταρ προτού λάµψουν στη µεγάλη οθόνη συνεχίζεται.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι
και τα κοτέτσια

Πρότου γίνει σύµβολο του σεξ και αντικείµενο πόθου σε όλον τον κόσµο, προτού ο Μάθιου ΜακΚοναχι κατακτήσει τις µεγάλες οθόνες, όταν ήταν νεαρός, στην αρχή σπούδασε νοµικά και µετά κινηµατογράφο. Τότε λοιπόν κέρδισε µια υποτροφία που του επέτρεψε να ταξιδέψει στην Αυστραλία, σε µια µικρή πόλη που ονοµάζεται Warnerville και βρίσκεται στη µέση του πουθενά κατά µήκος της κεντρικής ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας. Εκεί, ο McConaughey προκειµένου να επιβιώσει (η υποτροφία δεν κάλυπτε τα πάντα προφανώς) βρήκε δουλειά ως καθαριστής κοτετσιών. Η περιοχή ήταν αγροτική και σχεδόν όλοι είχαν αγροκτήµατα (ή δούλευαν σε αυτά) οπότε ο ΜακΚοναχι έπρεπε (κυριολεκτικά) να λερώσει (πολύ) τα χέρια του για τα προς το ζην. Και το έκανε! Χρόνια αργότερα, ο ΜακΚοναχι θυµήθηκε την εποχή των κοτετσιών «Ήµουν ψύχραιµος µε αυτό. Ήταν µια χρονιά που άλλαξε τη ζωή µου γιατί βασίστηκα στον εαυτό µου – σκόνταψα, έπεσα και επέζησα. Ήταν µια υπέροχη χρονιά για να γνωρίσω τον εαυτό µου. Ηταν µια χρονιά που έχει να κάνει πολύ µε αυτό που είµαι αυτή τη στιγµή—ένα από τα καλύτερα πράγµατα που έχω κάνει ποτέ», παραδέχτηκε αργότερα σε συνέντευξη.
∆είτε το σχετικό βίντεο του ΜακΚόναχιεδώ: https://youtu.be/rnjdr7SRouc

Η Γουπι Γκόλντµπεργκ… «κοράκι»

Η πληθωρική Γκόλντµπεργκ, προτού γίνει διάσηµη µε το Ghost, επιχείρησε να γίνει αισθητικός. Ετσι, πήγε σε σχολή και πήρε το δίπλωµα της. Όµως κανένα σαλόνι αισθητικής δεν την προσλάµβανε. Προκειµένου να επιβιώσει, αναγκάστηκε να δουλέψει σε γραφείο τελετών, φροντίζοντας το µακιγιάζ των πελατών. «Έκανα µαλλιά και µακιγιάζ σε νεκρούς ανθρώπους», έλεγε η ίδια σε βίντεο του 2015 για τη ζωή της προτού γίνει διάσηµη. «Υπήρχε µια αγγελία στην εφηµερίδα! Και ήµουν αδειούχος αισθητικός» Προφανώς ωστόσο, η δουλειά αυτή δεν είναι για όλους. «Είναι µια σκληρή δουλειά», παραδέχτηκε στο ίδιο βίντεο έχοντας πλέον κερδίσει φήµη και χρήµατα από την ηθοποιία. «Πρέπει να είσαι συγκεκριµένο είδος ανθρώπου. Και πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους» για να το κάνεις, εξήγησε.
∆είτε το σχετικό βίντεο της Γκόλντµπεργκ εδώ: https://youtu.be/6m9O5K9BRdI

Ο Σον Κόνερι
και τα… φέρετρα

Σε παρόµοιο πνεύµα, ο Σον Κόνερι, προτού γίνει ο Μποντ (ο Τζέιµς ο Μποντ) εργαζόταν για ένα γραφείο κηδειών στο Haddington της Σκωτίας. Συγκεκριµένα γυάλιζε και λεύκαινε φέρετρα. Χρόνια αργότερα θυµήθηκε αυτή τη δουλειά αποκάλυψε –στην εφηµερίδα που του έκανε τη συνέντευξη- αρκετά στοιχεία που καθόλου δεν θα άρεσαν στον ιδιοκτήτη του γραφείου. Μεταξύ άλλων είπε πως ο ιδιοκτήτης «υπερχρέωνε και πως τον έβαζε να κάνει τακτικά λεύκανση σε φέρετρα από µαόνι ώστε να µοιάζουν από βελανιδιά» ώστε να τα πουλάει ακριβότερα. Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά αυτή ηταν ευτυχώς προσωρινη διότι µετά ο Κόνερι στράφηκε στον κινηµατογράφο και η επιλογή του, όχι απλά τον δικαίωσε, τον αποθέωσε.
∆είτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/_c6kGJicntc

Ο Ντάνι Ντε Βιτο
κοµµωτής σε γραφείο
κηδειών

Μοιάζει παράδοξο αλλά η βιοµηχανία των κηδειών στάθηκε σωτήρια για αρκετούς σταρ. Ο ηθοποιός Ντάνι Ντε Βίτο συµµετείχε τον ∆εκέµβριο του 2022, στο podcast ‘‘Always Sunny”. Καθώς κουβέντιαζε στην εκποµπή, θυµήθηκε πως όταν ήταν µικρός και άσηµος διετέλεσε κοµµωτής γυναικών σε γραφείο κηδειών. Εκείνη την εποχή, ο Ντε Βίτο ήξερε πώς να κουρεύει και να χτενίζει µαλλιά. Το ένα οδήγησε στο άλλο και κάποια στιγµή, η οικογένεια µιας πελάτισσας του, η οποία πέθανε, του ζήτησε αν µπορούσε να φτιάξει τα µαλλιά της αγαπηµένης τους για την κηδεία της. Εκείνος συµφώνησε από αγάπη και σεβασµό για την πελάτισσά του. Ήταν τόσο µεγάλη η επιτυχία, που τελικά το έκανε –για ένα διάστηµα- επάγγελµα.
∆είτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/ZUWkFdZbmBc

Ο Τζιµ Κάρεϊ θυρωρός
και καθαριστής


Ο Τζιµ Κάρει δεν ήταν πάντα κωµικός ηθοποιός, αγαπηµένος της µεγάλης οθόνης. Ο Κάρει, που µπορεί να κάνει απίστευτες γκριµάτσες και να µιµηθεί φωνές, που δουλεύει µοναδικά µε το σώµα του σε κάθε ρόλο, πέρασε από πολλά… κύµατα µέχρι να γίνει διάσηµος. Όταν ήταν νεαρός και µεγάλωνε στο Τορόντο (συγκεκριµένα το 1978, σε ηλικία µόλις 16 ετών) ο Carrey αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο προκειµένου να βοηθήσει την οικογένειά του να επιβιώσει. ∆εν είχαν χρήµατα και εκείνος θα έπρεπε να κάνει µια δουλειά ώστε να συντηρήσει τον εαυτό του, αλλά και τα άλλα µέλη της οικογένειάς του. Ετσι, για περισσότερα από δύο χρόνια, έβγαζε λεφτά δουλεύοντας ως θυρωρός, συντηρητής και καθαριστής σε εργοστάσιο. Ο άνθρωπος πίσω από το The Mask, ο Ace Ventura, περνούσε τις ηµέρες του καθαρίζοντας τουαλέτες και πατώµατα. Ταυτόχρονα, όµως, βελτίωνε το stand-up του. Το 1979 άρχισε να κάνει κωµωδία σε κλαµπ του Τορόντο. Μέχρι το τέλος του 1980, ήταν σε θέση να βγάζει αρκετά καλά λεφτά από το stand up, ώστε να µπορέσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως θυρωρός. Και όπως έδειξε η ιστορία, έπραξε άριστα!
∆είτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/7pjh8OqIEyU

 

Ηθικό δίδαγµα, ή όπως λένε οι φίλοι µας οι άγγλοι long story short: Ακόµα και αν (χρειαστεί να) κάνετε δουλειές που σας φαντάζουν άθλιες, µην το βάζετε ποτέ κάτω. Το ότι µπορείτε να πλύνετε καλά πιάτα δεν σηµαίνει πως το ταλέντο σας είναι στη λάντζα. Χρησιµοποιήστε όλα τα µέσα, εκµεταλλευτείτε τον χρόνο σας, προκειµένου τελικά να πετύχετε εκείνο που σας συνεπαίρνει. Και θα τα καταφέρετε. ∆εν υπάρχει άλλος δρόµος παρά να τα καταφέρετε!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα