Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Κύριε διευθυντά, θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία όσον αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αρκετά μεγάλο οικόπεδο εντός της πόλης μας και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Μαργουνίου και Αναγνώστου Μάντακα, λίγο πιο νότια από το πάρκο Φράγκικο νεκροταφείο.

Τώρα, ακριβώς απέναντι από το εν λόγω οικόπεδο υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούν πάρα πολλά μικρά παιδιά με διάφορες ηλικίες.

Το εν λόγω οικόπεδο, εκτός από τα πολλά χόρτα που το καλύπτουν απ’ άκρη σ’ άκρη, στη μέση ακριβώς της επιφάνειας του υπάρχει ένας σκίνος αρκετά μεγάλος, φανταστείτε -ο μη γένοιτο- την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς πόσο επικίνδυνα θα είναι. Γύρω απ’ αυτό υπάρχουν σπίτια που τα χόρτα του έχουν επαφή με τους τοίχους των σπιτιών. Εκείνο όμως που με ανησυχεί περισσότερο γιατί προερχόμενος από τοΠ.Σ. γνωρίζω πολύ καλά πόσο επικίνδυνα και πόσο καταστρεπτικά είναι μια πυρκαγιά. Το χειρότερο όμως είναι να εκδηλωθεί πυρκαγιά σ’ εκείνο το οικόπεδο… και μόνο τον πανικό που θα προκαλέσουν οι αδυσώπητες φλόγες της θα είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα όταν τις δούνε τα παιδιά… φανταστείτε πώς θα αντιδράσουν. Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι θα προκληθεί πανικός. Άλλα θα κλαίνε άλλα θα ζητούν απελπισμένα τους γονείς τους… κι άιντε, στην ψυχική κατάσταση που θα βρίσκονται πώς θα μπορέσουν να τα συνεφέρουν οι δάσκαλοί τους;

Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα έχουν έρθει προ πολλών ημερών όπως τα στέλνουν μέσω των ανησυχητικών τους εικόνων τα Μ.Μ.Ε. Μέχρι σήμερα που γράφω την παρούσα έχουν εκδηλωθεί περίπου 600 πυρκαγιές στη χώρα μας και διανύουμε ακόμα την Άνοιξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρακαλώ τον ιδιοκτήτη του εν λόγω οικοπέδου να προβεί τώρα στον καθαρισμό και από τα χόρτα και από την σκίνο και από άλλα εύφλεκτα υλικά που τυχόν είναι διασκορπισμένα στον χώρο του. Θαρρώ πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές στους ιδιοκτήτες οικοπέδων ότι είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να πράξουν το αυτονόητο. Ελπίζω η παρούσα να βρει την δέουσα ανταπόκριση.

Δημήτρης Κ. Τυραϊδής συγγραφέας – ποιητής μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα