Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Απάντηση σε δημοσίευμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά”

Κύριε Διευθυντά,

η Δημοτική Αρχή ως πάγια τακτική, στο πλαίσιο αξιοποίησης της Ακίνητης περιουσίας του Δήμου, προβαίνει σε μισθώσεις των ακινήτων του.

Παρότι πρόσφατα απαντήσαμε τεκμηριωμένα με στοιχεία και αριθμούς, σε επιστολή του Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, είμαστε υποχρεωμένοι ομοίως και σε απάντηση στον Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Για την εκμίσθωση των αγροτεμαχίων που έχει στη κατοχή του ο Δήμος Πλατανιά μπορούσε σύμφωνα με τις Νομοθετικές Διατάξεις, είτε να πραγματοποιηθεί ανοιχτός Δημόσιος Διαγωνισμός για το σύνολο των στρεμμάτων προς εκμίσθωση ο οποίος θα κατακυρωνόταν σε οποιοδήποτε άγνωστο Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο πλειοδοτούσε, είτε να γίνει χρήση της ειδικής διάταξης της Νομοθεσίας για απευθείας μίσθωση σε Συνεταιρισμούς και μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενδιαφερόμενο για τους δημότες του και προστατεύοντας τα συμφέροντα τους, έναντι Τρίτων για μία ακόμα χρονιά, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία την δεύτερη επιλογή προκειμένου μέσω των Συνεταιρισμών να τύχουν του δικαιώματος υπεκμίσθωσης.

Άραγε, ενοχλεί αυτό τον Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά;
Δηλαδή να ωφεληθούν οι Δημότες του Δήμου Πλατανια;

Το προσδιορισθέν τίμημα ανά στρέμμα των 3,30€/στρέμμα, είναι το ελάχιστο δυνατό τίμημα για να καλυφθούν οι φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, που προκαλούνται από τη παραπάνω εκμίσθωση.

Άραγε, η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά ήθελε οι παραπάνω φόροι να επιβαρύνουν τους υπόλοιπους Δημότες του Δήμου ή να κατηγορηθούν για απιστία εις βάρος του Δήμου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Επίσης, αναφέρονται στην επιστολή τους σε Τοπικά παράκεντρα εξουσίας. Οι μισθώσεις έγιναν σε τέσσερις (4) Συνεταιρισμούς, μετά από αίτηση τους.

Άραγε, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, που είναι εργαζόμενος σε ένα εκ των παραπάνω Συνεταιρισμών, υπονοεί ότι εργάζεται σε ένα παράκεντρο εξουσίας;

Κύριε Διευθυντά,
μετά τα παραπάνω, για άλλη μία χρονιά η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που βιώνουν μεγάλες παραγωγικές ομάδες Δημοτών μας, ανέλαβε την ευθύνη και έκανε αυτό το οποίο αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για αυτούς και όχι ανέξοδες και ατέρμονες κραυγές που ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματική τους υποστήριξη.

O Δήμαρχος Πλατανιά

Μαλανδράκης Ιωάννης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα