Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Απαλλαγή καθηκόντων για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος

Την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου από τα καθήκοντά του, αποφάσισε ομόφωνα κατά την σημερινή συνεδρίασή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομο Ξενάκη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συνήλθε σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 σε συνοδική συνεδρία με μείζον θέμα ημερησίας διατάξεως τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικώς προς όσα ορίζονται στο άρθρο 39 παρ. 2 του νόμου 4149/1961 περί καταστατικού χάρτου της Εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας ως προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής μας Συνόδου εξαιτίας των χρονίων και μη αναστρέψιμων προβλημάτων της υγείας του.
Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνοντας υπόψη της ενώπιον του προέδρου πρωτοδικών ένορκες πιστοποιήσεις των τριών ιατρών καθηγητών πανεπιστημίων, ομόφωνα αποφαίνεται περί της απαλλαγής του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του και αποστέλλει την απόφασή της, προς έγκριση ή μη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η Εκκλησία Κρήτης με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο και το έργο του Σεβασμιότατου προέδρού της κ. Ειρηναίου έλαβε ομόφωνα την δύσκολη αυτή απόφαση»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα