Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Αναβίωση του παλαιοκομματισμού στα Χανιά

Τα περασμένα χρόνια, φαινόταν ότι στα Χανιά είχε κλείσει το κεφάλαιο του παλαιοκομματισμού, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε νομάρχες “φυτευτούς” είχαμε, ούτε οι ψηφοφόροι έτρεχαν πίσω από την ουρά των κομμάτων, ψηφίζοντας δημάρχους που τους υποδείκνυαν.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά με την παρουσία πολλών υποψηφίων, είχε συντελέσει στην εξέλιξη αυτή. Κάτι τέτοιο φέτος, όπως πολλές φορές έχουμε σχολιάσει, δεν… επετράπη στα Χανιά. Οι λόγοι, γνωστοί και για όσους δεν ήξεραν, ή… έκαναν ότι δεν ήξεραν, τα ξεκαθάρισε το Σάββατο τα πράγματα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης (φωτ.).

Για «προσπάθεια επιβολής του κυβερνητικού δημάρχου κ. Σημανδηράκη στα Χανιά από τη Νέα Δημοκρατία» μίλησε , κάνοντας λόγο για «εκβιασμούς σε άλλους υποψηφίους συνδυασμούς». Αναφέρθηκε ακόμα σε «μεταγραφές κάποιων υποψηφίων προς την περιφέρεια».

Ο κ. Λουτσέτης, διαπίστωσε λοιπόν «τα σχέδια των πολιτικών μηχανισμών, των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετούν», περιγράφοντας μάλιστα τις συνθήκες των τελευταίων ετών που επέτρεψαν σε αυτή την κατάσταση να “ανθίσει”. Απορίας άξιο: δεν τα είδαν αυτά όσοι επέλεξαν τον δρόμο της αποχής, της άνευ όρων “παράδοσης” της πόλης, που επιχειρείται να επιβληθεί;

Είναι δυστυχώς ξεκάθαρη αυτή η πραγματικότητα του παλαιοκοματισμού και της ωμής παρέμβασης κομματικών παραγόντων και κυβέρνησης στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Χανίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα χρονίζοντα ζητήματα που αφορούσαν σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία έβρισκαν κλειστές κυβερνητικές πόρτες μέχρι να φτάσουμε λίγο πριν τις εκλογές.

Τόσο… τυχερός ήταν ο κ. Σημανδηράκης, ώστε στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση προσέφερε λύσεις για θέματα όπως τα ενετικά Νεώρια, το Ιτζεδίν, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Καλά έκανε φυσικά κι ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στα αιτήματα αυτά των Χανίων, όμως ο χρόνος κι ο τρόπος που “σερβιρίστηκαν” αυτές οι λύσεις προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Κοινώς, μην κοροϊδευόμαστε άλλο…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα