Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Λουτσέτης: «Να μη μας επιβάλουν δήμαρχο στα Χανιά»

Για «προσπάθεια επιβολής του κυβερνητικού δημάρχου κ. Σημανδηράκη στα Χανιά από τη ΝΔ» μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης, κάνοντας λόγο για «εκβιασμούς σε άλλους υποψηφίους συνδυασμούς, μέχρι και με μεταγραφές κάποιων υποψηφίων προς την περιφέρεια και προς τον έτερο εκλεκτό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον κ. Αρναουτάκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογή του κ. Σημανδηράκη από την 1η Κυριακή»!

O επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε στην κεντρική εκδήλωση της παράταξης στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. στην περιφέρεια Κρήτης Αλέκο Μαρινάκη. Ως προς τις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – σε μέτρα για το κυκλοφοριακό, σχολική στέγη, ανιτπλυμμηρικά και αντισεισμικά έργα, χώρους πρασίνου και αναψυχής, σχέδιο πόλης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στις συνθήκες και στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τα ψηφοδέλτια στα Χανιά, αναφέροντας τα εξής: «ζήσαμε συμπράξεις κατά την κατάρτιση συνδυασμών που δεν αφορούσαν μόνο τις “κορυφές” τους επικεφαλής δηλαδή των συνδυασμών, αλλά και την κινητικότητα υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων που αποδεικνύει πόσο … χαοτικές είναι οι μεταξύ τους διαφορές. Μικρή πόλη είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε. Επίσης όμως γνωρίζουμε ότι αυτή η “κινητικότητα” δεν προέκυψε μέσα σε μερικές βδομάδες ή μήνες. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής συμπόρευσης που είχαν τα κόμματα αυτά μέσα στους φορείς και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, μέσα στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια εδώ και χρόνια. Το ζήσαμε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές Πώς έφτασε άλλωστε ένας Δήμαρχος, με 9 συμβούλους, να ελέγχει σχεδόν το σύνολο του 49μελούς δημοτικού συμβουλίου; Από μεταγραφές που έδιναν και έπαιρναν μεταξύ παρατάξεων, μέχρι και παρεμβατικά τηλέφωνα από βουλευτές της κυβέρνησης σε “καυτά θέματα” (τόσο “ανεξάρτητοι” είναι), η κεντρική πολιτική σκηνή ήταν, είναι και θα είναι μπλεγμένη με την τοπική και τους ντόπιους εκπροσώπους τους στην τοπική διοίκηση». «Δίνουν τη μάχη για περισσότερους δημάρχους όπως τον κ. Σημανδηράκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λουτσέτης επεσήμανε και τις συνθήκες που δημιουργεί η νομοθεσία στη διοίκηση των Δήμων, «εμποδίζοντας κάθε έννοια αντιπολίτευσης, ελέγχου, αντίδρασης και αντίστασης».

OI ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ

Στην ομιλία του ο κ. Λουτσέτης επισήμανε τις σοβαρές ελλείψεις – ανεπάρκειες της πόλης των Χανίων, κάνοντας λόγο για «μια πόλη που δεν χωράει το δικαίωμα των πολλών σε ελεύθερους χώρους, σε πράσινο, σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ασφαλή και επαρκή σχολεία, σε στέγη, σε υγεία και πολιτισμό και πολλά άλλα». Αναφορικά με τον νυν δήμαρχο, σχολίασε ότι «η διοίκηση του κ. Σημανδηράκη, έχει αποδείξει ποιο είναι το έργο που θέλει να συνεχίσει: Το όραμά τους είναι ένας δήμος – βιτρίνα που θα κρύβει καλά τη φτώχεια, την ανεργία, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ένας δήμος που θα εξυπηρετεί κάθε απαίτηση των ξενοδόχων και των tour operators, θα λειτουργεί με στόχο την μετατροπή της περιοχής μας σε πεδίο αύξησης της κερδοφορίας των λίγων».

«ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ»

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους πολίτες να «χαλάσουμε τα σχέδια των πολιτικών μηχανισμών, των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετούν», στηρίζοντας την «καθαρότητα, εντιμότητα, συνέπεια και τις ικανότητες των ανθρώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στα Χανιά αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο από συνανθρώπους μας που μπορεί πολιτικά να μην συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ που στηρίζει το ψηφοδέλτιό μας, αλλά γνωρίζουν ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στο κυβερνητικό “φαβορί”υπερασπιζόμενοι τις ανάγκες των πολλών του Δήμου μας». «Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να σπάσουμε την ηττοπάθεια πως ό,τι και να γίνει σε αυτή την πόλη, ο Σημανδηράκης θα είναι δήμαρχος» τόνισε. Έστειλε επίσης μήνυμα κατά της αποχής, ζητώντας από τους πολίτες «με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές να δυναμώσουν τους αγώνες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού» Δεν παρέλειψε δε να καυτηριάσει και τη στάση της παράταξης Σαρρή τα περασμένα χρόνια, σημειώνοντας πως «ήταν αξιωματική συμπολίτευση στον κ. Σημανδηράκη τα τελευταία 4 χρόνια, όπως άλλωστε ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

«Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη την εβδομάδα που έμεινε για να δυναμώσει η “Λαϊκή Συσπείρωση”, για τις ανάγκες των πολλών και με μπροστάρη τον λαό», επεσήμανε από μεριάς του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης. Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” έδωσαν σκληρές πολιτικές μάχες ενάντια «σε πολιτικές που εξαθλιώνουν τον λαό». Ασκώντας κριτική στο σημερινό περιφερειάρχη, ο κ. Μαρινάκη αναφέρθηκε και σε θέματα υποδομών, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι διαφημίζονται «έργα με συγκεκριμένο προσανατολισμό, όπως ο ΒΟΑΚ που θα γίνει με δικά μας χρήματα αλλά με ακριβά διόδια, με χάραξη που δεν θα αφήνει περιθώρια για εναλλακτικές μετακινήσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα