Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ανάγκη κυκλοφοριακής μελέτης στη Χαλέπα

Κύριε διευθυντά,

η δεύτερη ιστορικότερη συνοικία της πόλης παρόλο που φημίζεται για ιστορικά της μνημεία παραμένει άκρως αφιλόξενη έως και μη προσβάσιμη θα έλεγα.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Χαλέπας αδυνατούν να σηκώσουν τέτοιο κυκλοφοριακό φόρτο. Χαρακτηριστικά στην οδό Δαγκλή στην Χαλέπα σχεδόν καθημερινά υπάρχει κυκλοφοριακό χάος. Ειδικά αυτές τις ημέρες με τα έργα οπτικών ινών επί της Ελ. Βενιζέλου επικρατεί το αδιαχώρητο.
Κατανοώ το γεγονός ότι οι αναπλάσεις είναι χρονοβόρες και είναι αναμενόμενο ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μεγάλες αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις.
Η οδός Δαγκλή λόγου χάριν δεν νοείται να παραμένει διπλής κυκλοφορίας καθώς η αμφίπλευρη στάθμευση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Όταν γίνονται σχολικές εκδρομές και παρκάρουν πούλμαν επί της πλατείας Έλενας Βενιζέλου εύκολα συνειδητοποιεί κανείς γιατί αυτός ο δρόμος θα έπρεπε να είναι μονόδρομος χρόνια τώρα.
Στο www.svak4chania.gr/ Σχέδιο Β1β Οδικό Δίκτυο, η οδός Δαγκλή σχεδιάζεται να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Κατσαμπά προς την οικία Βενιζέλου).
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση μετατροπής της βίλας Μπλανς σε πολυτελές ξενοδοχείο και την πλήρη λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου η περιοχή της Χαλέπας θα επιβαρυνθεί μελλοντικά ακόμη με περισσότερο κυκλοφοριακό φόρτο. Χώροι στάθμευσης απλά δεν υπάρχουν και η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς…
Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα καθώς Χανιά δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης…

Αλέξανδρος Μπατσάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα