Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

«ALEA JACTA EST»

■ Ο Κύβος ερρίφθη
– Γάιος Ιούλιος Καίσαρ (μέγας Ρωμαίος Αυτοκράτορας)

Κύριε διευθυντά,
η τεράστια ήττα που υπέστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνησή του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και τις αντίστοιχες Αυτοδιοικητικές, ήταν το αποτέλεσμα της άφρονης, διχαστικής και ανερμάτιστης, για τη χώρα και τους Ελληνες, πολιτικής που εφάρμοσαν στην τετραετία της διακυβέρνησής τους. Μια ήττα, όμως, που ζωντάνεψε και πάλι τις ελπίδες και ξανάφερε το χαμόγελο στα πικραμένα χείλη των Ελλήνων.
Ακόμη χειρότερο, όμως, για το κόμμα του και τον πρωθυπουργό αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Οι αιτίες για την πανωλεθρία τους αυτή, όπως και οι ευθύνες, είναι πολλές και αρκετά διακριτές και αξίζει να εστιάσουμε στις πλέον ουσιώδεις απ’ αυτές:
α. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, στη διάρκεια της τετραετούς παντοδυναμίας τους, διέπραξαν σωρεία από λάθη που έβλαψαν τη χώρα και τους Ελληνες. Αγνόησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις που έδιναν στον λαό το 2015 για να υποκλέψουν την ψήφο του, πως τάχα αμέσως μόλις εκλεγούν θα καταργήσουν τα μνημόνια και τη φορολογία! Υποσχέσεις, όμως, χωρίς αντίκρυσμα, που γρήγορα “λησμόνησαν”. Αντίθετα, φόρτωσαν τη χώρα με ακόμη δυο μνημόνια μερικών δεκάδων δισ. ευρώ(!), υποθήκευσαν τον πλούτο της Ελλάδας για αρκετές δεκαετίες και κατέστρεψαν το μέλλον αρκετών γενεών Ελλήνων!
β. Η ηθική απαξίωση της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ιταμή απειλή για την Αντιπολίτευση «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»(!) και τη σταδιακή αφαίμαξη και άγρα στελεχών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και την ένταξή τους στις δυνάμεις του, καταδεικνύουν συμπεριφορές ολωσδιόλου καθεστωτικές και ήκιστα αρμόζουσες σε αριστερό δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα!
γ. Βαρύτατο, όμως, πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά για τον πρωθυπουργό, αποτέλεσε η υπογραφή της -ταπεινωτικής για τα Ελληνικά συμφέροντα- Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία, της οποίας οι αρνητικές συνέπειες θα ταλανίζουν συχνά το Έθνος μας στο μέλλον!!
Είναι η συμφωνία εκείνη, που ξεσήκωσε οργίλες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κι αντιδράσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και τον όπου Γης ελληνισμό. Που συνήγειρε τις συνειδήσεις και το εθνικό φιλότιμο πλείστων ελληνικής καταγωγής πολιτικών και κάθε άλλου επαγγέλματος, προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας!
Είναι, τέλος, η συμφωνία, για την οποία όλοι, όσοι συμμετείχαν στα εναντίον αυτής συλλαλητήρια, χαρακτηρίσθηκαν, χωρίς φρόνηση, από τα κυβερνητικά στελέχη «φασίστες και ακροδεξιοί»!!!
Αυτοί, λοιπόν, οι «φασίστες και ακροδεξιοί» κατά την Κυβέρνηση(!), που είναι, όμως, ατόφιοι και ως τα μύχια της ψυχής τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, πήραν την εκδίκησή τους στις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και συνετέλεσαν στην κάθετη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά και ιδίως σ’ ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα!
Είναι οι ίδιοι αυτοί οι «φασίστες» που τιμώρησαν και αποδοκίμασαν σκληρά τους ολετήρες τής Ελλάδας και των ονείρων της σημερινής μας νεολαίας! Γιατί οι Έλληνες δε συγχωρούν ΠΟΤΕ τους αρνητές της Ιστορίας, τους αλαζόνες, τους υβριστές και τους ανίκανους να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους απ’ τους κάθε λογής εγκληματίες, τους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους που στο πέρασμά τους αφήνουν μόνο ζημιές, φθορές, αποκαΐδια και άφατο πόνο!
Η πανωλεθρία, όμως, που υπέστη το κυβερνών κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, επιβεβαίωσε πλήρως τη ρήση του θυμόσοφου λαού πως «η φτώχεια φέρνει γκρίνια»(!!), γιατί το οδήγησε σε πολλές ανατροπές και εσωτερικές αναταράξεις! Έτσι, τα μεσάνυχτα της πρώτης κιόλας Κυριακής των εκλογών ο Πρωθυπουργός αναγκάσθηκε να εξαγγείλει, τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών, ένα χρόνιο αίτημα της Αντιπολίτευσης το οποίο ο ίδιος συστηματικά μέχρι σήμερα απέρριπτε!
Συγχρόνως, όμως, άρχισαν και τα όργανα στο εσωτερικό του κόμματος. Οι μουρμούρες, οι συγκρούσεις, οι ευθείες κατηγορίες κατ’ αλλήλων, τα «αλληλοκαρφώματα» κι οι αμφισβητήσεις αναδεικνύουν την εικόνα τής σύγχυσης που επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη του, εξ αιτίας της αναπάντεχης συντριβής τους και της ολοφάνερης αγωνίας τους για το τι τους περιμένει την επομένη ημέρα! Βλέπετε, η «βολή τής εξουσίας» και η «αίγλη τής καρέκλας» τους είχε σαγηνεύσει τόσα χρόνια τώρα(!) και τους είναι δύσκολο να τις αποχωρισθούν!
«Ο κύβος ερρίφθη», λοιπόν, για το κυβερνών κόμμα και τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος! Ο αλαζών πρωθυπουργός έμεινε πλέον «έρημος, βαρύς και μόνος» να μαζεύει μαζί με τους συντρόφους του τα συντρίμμια που επισώρευσε στη Χώρα η 4χρονη άφρων και διχαστική πολιτική τους, αποδιωγμένος οριστικά απ’ τον ίδιο λαό, που κάποτε ολόθερμα τον επευφημούσε και τον χειροκροτούσε ως τον μοναδικό σωτήρα του!
Στις εθνικές εκλογές τής 7ης Ιουλίου ο προδομένος αυτός λαός θα τιμωρήσει και πάλι τους υβριστές του όπως τους αξίζει και θα τους τοποθετήσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της πολιτικής μας Ιστορίας.
Γιατί αποτελεί κανόνα ιστορικό και απαράβατο πως, όταν ο λαός υβρίζεται, εμπαίζεται συστηματικά και καταπιέζεται, κάποια στιγμή θα εκραγεί και θα επιτελέσει την επανάστασή του!

Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
δικηγόρος ε.τ.

1 Comment

  1. Όλα είναι ακριβώς έτσι και δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς από την στιγμή που η κυβέρνηση στέκεται με το ένα πόδι στην Βενεζουέλα και με το άλλο στην Ευρώπη. Αγαπάει δηλαδή την κεντρική εξουσία και κυβερνά σε μια κοινοβουλευτική φιλελεύθερη
    δημοκρατία της ελεύθερης αγοράς. Αυτό έκανε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαφορετική, δεν έλεγε απλά ψέματα αλλά ήταν η ίδια ένα ψέμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες