Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Brukenthal Palace Cafe (est. 1788, Avrig, Ρουμανία)

Το Ιστορικό Καφέ Brukenthal στεγάζεται στο ομώνυμο παλάτι, στo Avrig της Ρουμανίας και έχει ιστορία που ξεκινά από το 1788.

Brukenthal Palace Cafe
Κάθε εποχή, πανέμορφο!

Το παλάτι ήταν παλαιότερα η θερινή κατοικία του βαρόνου της Τρανσυλβανίας Samuel von Brukenthal, εξ ου και η ονομασία του. Βρίσκεται 50μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Avrig, ενώ 28χλμ. δυτικά είναι η τουριστική πόλη Sibiu.

Brukenthal Palace Cafe
Η είσοδος του Ιστορικού Καφέ Brukenthal. Ένα παλάτι στην εξοχή της Ρουμανίας

To Ιστορικό Palatul Brukenthal χαρακτηρίζεται από την μπαρόκ αρχιτεκτονική και το μεγάλο, υπέροχα διαμορφωμένο πάρκο του. Εκτός από το Καφέ, στις εγκαταστάσεις λειτουργεί και ξενοδοχείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Brukenthal είναι το πρώτο είδος δημόσιου μουσείο στην Τρανσυλβανία, το οποίο είχε εξ αρχής στόχο να είναι προσβάσιμο στο κοινό και να το εκπαιδεύσει πολιτιστικά. Είναι ένα διαδραστικό μουσείο που μέχρι σήμερα διατηρεί και εκθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης καθώς και ενδιαφέρουσες συλλογές με αντικείμενα φυσικής ιστορίας. Μετά την κατασκευή του παλατιού, όπως ήταν αναμενόμενο, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην εσωτερική του διακόσμηση. Σήμερα, στα δωμάτια του Brukenthal που βρίσκονται στον πρώτο όροφο διατηρούνται ακόμα μερικές από τις αυθεντικές ταπισερί. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως οι φιλοξενούμενοι εκεί ζουν για λίγες ημέρες –κυριολεκτικά- σαν βασιλιάδες. Στο Καφέ – εστιατόριο οι επισκέπτες μπορούν, εκτος από καφέ υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά ποτά και μοναδικά γλυκίσματα, να γευτούν σαξονικά, ρουμανικά και διεθνή πιάτα, που προετοιμάζουν σεφ διεθνούς κύρους.

Brukenthal Palace Cafe
Λίμνες, πράσινο, συντριβάνια, ένα υπέροχο σκηνικό στο οποίο δεσπόζει το Καφέ

Σε κοντινή απόσταση από το Brukenthal υπάρχει μια φάρμα ελαφιών και αγριόχοιρων που αποτελεί από τις κύριες ατραξιόν της πόλης. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής εξάλλου είναι μοναδικής αισθητικής και σπουδαιότητας.

Brukenthal Palace Cafe
Στους τεράστιους εξωτερικούς χώρους του παλατιού, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο, ενώ πολύ συχνά φιλοξενούνται εκεί εκδηλώσεις

Το Καφέ βρίσκεται μπροστά από έναν εξαιρετικό πορτοκαλαιώνα, εναν εκπληκτικό κήπο, όπου οι βασιλείς συνήθιζαν να γευματίζουν και να πίνουν τον καφέ τους παρέα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους.  Μάλιστα, υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες ότι στον κήπο καλλιεργούνταν και ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ, προκειμένου οι βασιλείς να απολαμβάνουν πάντα τα καλύτερα χαρμάνια.

Brukenthal Palace Cafe
Τη νύχτα όλα μοιάζουν μαγευτικά στο παλάτι

Το Καφέ, σε στυλ μπαρόκ, είναι ένα στολίδι στα Καρπάθια, αποτελεί κομμάτι του τεράστιου παλατιού και φιλοξενεί διαρκώς διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του χώρου, πρόσφατα φιλοξένησε ντεφιλέ μόδας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στον μαγευτικό κήπο, ενώ τους ψυχρούς μήνες λειτουργεί η εσωτερική αίθουσα του Καφέ.

Brukenthal Palace Cafe
Μια τεράστια έκταση, με πορτοκαλαιώνες, διάφορα δέντρα, αψίδες και κτίσματα περασμένων αιώνων πλαισιώνουν την εμπειρία κάθε επισκέπτη

BRUKENTHAL PALACE CAFE

Str. Gheorghe Lazăr nr. 39
55200,
Avrig, Ρουμανία
0040.726.234.417
office@palatulbrukenthalavrig.ro
www.palatulbrukenthalavrig.ro

Brukenthal Palace Cafe
Κοκκινα χαλιά, πολυτέλεια και βασιλική ατμόσφαιρα

Ηome


www.facebook.com/HistoricCafesRoute
www.instagram.com/historiccafesroute
@historiccafesroute

Brukenthal Palace Cafe
Οι εκδηλώσεις που γίνονται νύχτα, μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι

* Πηγή φωτογραφιών https://historiccafesroute.com
*H στήλη «Βόλτα» στα Ιστορικά Καφέ του Κόσμου είναι μια συνεργασία των «Χ.Ν» και του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμος Ιστορικών Καφέ».

Brukenthal Palace Cafe
Υπέροχο ντεκόρ, αμέριστη φροντίδα σε κάθε καλεσμένο

Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα