Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κίνδυνος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της UEFA όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και ποιες οι κινήσεις της ΕΠΟ; Διαβάστε τι δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr το γραφείο Τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την επιστολή προς την αντίστοιχη ελληνική πλευρά.
Οι εξελίξεις τρέχουν όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και η UEFA παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα, μια και είναι άμεσα ενδιαφερόμενη καθώς στις διοργανώσεις της έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση πέντε ελληνικές ομάδες ενόψει της νέας σεζόν, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να θέλει πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων πριν προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.
Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει αφού ο Ολυμπιακός Βόλου  (φωτ.) που άμεσα μπαίνει στην προκριματική διαδικασία του Europa League εμπλέκεται στις υποθέσεις που έχουν προκύψει και εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές και αυτό έχει φουντώσει τα σενάρια αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.
Μια πρώτη επιβεβαίωση των προθέσεων της UEFA ήρθε στο φως της δημοσιότητας προχτές με τη δημοσιοποίηση από την ΕΠΟ της επιστολής που έστειλε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην αντίστοιχη ελληνική, με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητώντας μια ακόμη φορά ενημέρωση σχετικά με την έρευνα των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Τα δύο συμπεράσματα από τον πρόεδρο
Οι χθεσινές δηλώσεις του Πιλάβιου αντικατοπτρίζουν απόλυτα την ισχύουσα κατάσταση: «Δεν ζητείται γνώμη από εμάς αλλά πληροφόρηση. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το αν οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη» ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Και τα δύο συμπεράσματα που εξάγονται πρώτα είναι και τα προφανή.
Η ΕΠΟ την πληροφόρηση, η UEFA τη γνώμη. Εν ολίγοις, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υπό την καθοδήγηση του Μισέλ Πλατινί ζητά νέες ενημερώσεις για να προβεί εκείνη σε ενέργειες προλαμβάνοντας τυχόν καθυστερήσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμηση του προϊόντος της, το οποίο και διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού.
Επιπλέον, η τελευταία φράση του κ. Πιλάβιου επιβεβαιώνει πως ακόμα όλα είναι μετέωρα γύρω από τη συμμετοχή ή μη των ελληνικών ομάδων και όταν αυτό μένει ανοιχτό από τα πλέον επίσημα χείλη της ελληνικής πλευράς, αντιλαμβανόμαστε πως ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και οι φόβοι ευσταθούν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα