Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Απάντηση στο ΚΤΕΛ

Κύριε διευθυντά,
ανακρίβειες, συκοφαντίες και ψεύδη χρησιμοποιεί ο συντάκτης της απαντητικής επιστολής του ΚΤΕΛ στην καταγγελία της κόρης μου, επιστολής που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χ. Τουλουπάκη και η οποία δημοσιεύθηκε στα ´Χανιώτικα νέα´ της 18ης Νοεμβρίου 2010.
Με έναν εκπληκτικό στρεψόδικο τρόπο ο ανώνυμος συντάκτης με παρουσιάζει να ζητώ συγγνώμη, αφού μου εξηγήθηκε τι είχε συμβεί. Συγγνώμη ζητά αυτός που αναγνωρίζει το λάθος του και αναλαμβάνει υπεύθυνα τις ευθύνες των πράξεών του. Με το ´ισχυρό´ αυτό επιχείρημα το ΚΤΕΛ φαίνεται να αθωώνεται από τις ´αναλήθειες´ και τις ´κακοήθειες´ της κόρης μου σε βάρος του.
Αν πράγματι η κόρη μου έφταιγε και μου είχαν δοθεί οι δέουσες εξηγήσεις, πράγματι θα είχα ζητήσει συγγνώμη. Στην πραγματικότητα αυτοί που ζήτησαν συγγνώμη ήταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Γραφείου Κίνησης, κ. Κουρουπάκης Στράτος και κ. Τσουπάκης Μιχάλης, που είχαν την εντιμότητα και το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες του ΚΤΕΛ για την ταλαιπωρία που είχε υποστεί η παθούσα.
Αφού, λοιπόν, το παρασκήνιο του ΚΤΕΛ επιθυμεί να γίνει γνωστή επωνύμως η αλήθεια με την παράθεση των πραγματικών περιστατικών όφειλε ο κ. Τουλουπάκης να είχε ρωτήσει πρώτα τους υπεύθυνους του Γραφείου Κίνησης και τους εμπλεκόμενους οδηγούς.
Ο κ. Τουλουπάκης, όμως, αρκέστηκε στα ψεύδη και στις ανακρίβειες του σταθμάρχη κ. Γεωργακάκη Δημήτρη, ο οποίος ´τον πληροφόρησε´ για την ανύπαρκτη δική μου συγγνώμη και τους ανύπαρκτους διαλόγους με το απόλυτο μηδέν.
Δεν έχω τη διάθεση να επικροτήσω τα αποτελέσματα της δημιουργικής του φαντασίας που μάλλον περιέπλεξαν το πρόβλημα παρά το έλυσαν.
Η κόρη μου Αλκηστη δεν ήρθε για διακοπές στα Χανιά. Ήρθε για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Αυτό και μόνο το γεγονός τη χαρακτηρίζει ως υπεύθυνη και όχι ως ανεύθυνη όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα του ΚΤΕΛ.
Δεν ανήκει, λοιπόν, στο 50% του εκλογικού σώματος που αδιαφόρησε παντελώς για τα κοινά. Αυτό ακριβώς το ενδιαφέρον της για τα κοινά την υποχρέωσε να καταγγείλλει την απαράδεκτη στάση του οδηγού του ΚΤΕΛ Χανίων για να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για τους παθόντες.
Ο κ. Τουλουπάκης θα μπορούσε, ωστόσο, να είχε ζητήσει και τη συνδρομή των οδηγών των λεωφορείων που εκτελούσαν τα δρομολόγια Χανιά ? Πάτρα και Χανιά ? Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπαϊλάκης Μανούσος, οδηγός του λεωφορείου αρ. 13, με προορισμό την Πάτρα, είχε την καλοσύνη να εξυπηρετήσει τη φοιτήτρια επικοινωνώντας με τον κ. Αντωνίου Γιάννη, οδηγό του λεωφορείου αρ. 98 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και να της συστήσει, αφού συνεννοήθηκε μαζί του, να πάρει ΤΑΞΙ για να προλάβει το λεωφορείο στα όρια της Αθήνας.
Μετά από επικοινωνία με το ΚΤΕΛ Χανίων πληροφορήθηκε πως το λεωφορείο της τελικά δεν την περίμενε.
Αυτή είναι η αλήθεια ανώνυμε συντάκτη και κ. Τουλουπάκη που ενδιαφέρεσαι μόνο να αποσείσεις τις ευθύνες του ΚΤΕΛ και να αποκαταστήσεις την τρωθείσα τιμή του ΚΤΕΛ, αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι μεταθέτεις τις ευθύνες του ΚΤΕΛ σε μια πολίτη που κάνει τα πρώτα της υπεύθυνα βήματα στην ενήλικη ζωή της.
Αλίμονο στην κοινωνία μας αν δέχεται παθητικά τέτοια ´μαθήματα´ κουτοπονηριάς, συκοφαντίας και ψεύδους στην προσπάθειά της να επιτύχει με κάθε προσφερόμενο μέσο τον στόχο της.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση προς τους κ. Κουρουπάκη Στράτο, κ. Τσουπάκη Μιχάλη και κ. Μπαϊλάκη Μανούσο για την υπεύθυνη και έντιμη συμπεριφορά τους.

Χρήστος Μαχαιρίδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα