Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Καλαϊτζάκη υποψηφίου δημάρχου Κισάμου

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

την 1η Αυγούστου ύστερα από καθολική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν ελεύθερα 891 δημότες και δημότισσες του νέου Δήμου Κισάμου αναδείχθηκα υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου».
Η όλη διαδικασία ήταν ένα πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο γεγονός το οποίο αγκάλιασαν με θέρμη οι πολίτες. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο ενθαρρυντική. Η προθυμία των δημοτών για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια υπήρξε και παραμένει μέχρι σήμερα πολύ περιορισμένη.
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να θεωρηθεί ότι οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Ο κατακερματισμός των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου και ο αδυσώπητος ανταγωνισμός τους, η έλλειψη κάθε μορφής διαλόγου και παρουσίασης θέσεων για τα θέματα που απασχολούν τον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες την περίοδο αυτή εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης, αποτελούν, ίσως, αιτιολογίες για το ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτό γεγονός.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Οι κάθε λογής ανυπόφορες πιέσεις και αθέμιτες συναλλαγές που εξελίσσονται στον Δήμο μας καθώς και οι ανορθόδοξες μεθοδεύσεις που αναπτύσσονται από ορισμένους, με αντικείμενο τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου και απομακρύνουν τους σκεπτόμενους και με δημιουργική διάθεση πολίτες από κάθε ιδέα συμμετοχής στα κοινά
Έχω το θάρρος και την ειλικρίνεια να αναγνωρίσω ότι η «Ανεξάρτητη Συνεργασία Δήμου Κισάμου», με τις παρούσες συνθήκες, αδυνατεί να συγκροτήσει πλήρες, αξιόπιστο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Ένα δυνατό, άρτιο, πολυσυλλεκτικό και πολυεπίπεδο ψηφοδέλτιο που να δίνει ελπίδα και προοπτική για μια καλύτερη πορεία του δήμου στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Για τον απλούστατο αυτό λόγο και σε αντίθεση με την προσωπική μου επιθυμία, δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Έχω τη γνώμη ότι η εξέλιξη αυτή θα χαροποιήσει ιδιαίτερα μερικούς. Θα πικράνει όμως πολύ περισσότερους. Εκείνους που διέκριναν στην προσπάθεια το φως της ελπίδας για μια καινούργια πραγματικότητα στον Δήμο Κισάμου. Όμως, όταν ακόμα και θεμελιακοί πρωτεργάτες της συγκρότησης της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας» επιλέγουν την οδό της μη συμμετοχής στις εκλογές, δεν μπορεί να γίνει κάτι το διαφορετικό.
Ευχαριστώ θερμά όσους στήριξαν διαχρονικά την προσπάθεια, χωρίς υστεροβουλία, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πολύ περισσότερο, εκείνους που παρέμειναν σταθεροί και αγωνίστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή για την ευδοκίμηση της.
Είναι προφανές ότι, στη συνέχεια, κάθε φίλος της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου» μπορεί να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του, μέσα στα πλαίσια των αξιών και των αρχών της παράταξης.

Γιώργος Καλαϊτζάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα