Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος Θερίσου κάτω από τη βάση

Κύριε διευθυντά,
´?Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δήμο Θερίσου. Έμαθα τα πρώτα μου γράμματα στο Δημοτικό Σχολείο στα Περιβόλια και μετά με έστειλαν αναγκαστικά στα Χανιά να συνεχίσω το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η μετακίνηση ήταν αρκετά δύσκολη, αφού το λεωφορείο, στο οποίο έμπαινα, ήταν πολύ αργό, με λίγα δρομολόγια και ακριβό εισιτήριο. Τουλάχιστον όμως στο χωριό, είχαμε τους δικούς μας χώρους να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά με τους φίλους μας?´.
(Απόσπασμα έκθεσης μαθητή Γυμνασίου από τον Δήμο Θερίσου).
Ως εκπαιδευτικός οφείλεις να προβληματιστείς, ως άνθρωπος οφείλεις να συμπαρασταθείς και ως δημότης Θερίσου πρέπει να αντιδράσεις διαβάζοντας αυτές τις λέξεις.
Ακούσαμε υποσχέσεις για Γυμνάσιο και Λύκειο στο Θέρισο? Όμως κάποιοι ετοιμάζουν τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Θερίσου λίγο πριν την εφαρμογή του ´Καλλικράτη´ και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ας μας πει κάποιος πόσο θα στοιχίσει συνολικά το νέο Δημαρχείο, πού βρήκαμε τα χρήματα να το φτιάξουμε, ποιος θα τα πληρώσει τελικά και γιατί δεν άλλαξε ο σχεδιασμός και ο χαρακτηρισμός του κτηρίου, όταν άλλαξαν τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Γιατί άραγε κατασκευάστηκε στο συγκεκριμένο σημείο και με ποιον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του, εφόσον αυτό που ´αποκαλείται´ ως χώρος παρκαρίσματος βρίσκεται σε 200 μέτρα απόσταση, ενώ θα πρέπει να περνούν πολυσύχναστο δρόμο χωρίς διάβαση. Όλα αυτά τα έξοδα πόσα ήταν, γιατί έγιναν ή μάλλον καλύτερα ποιους ικανοποίησαν;
Κύριε δήμαρχε Θερίσου, θα κληθείτε να απαντήσετε σε πολλά ερωτήματα για όλα αυτά που δεν πράξατε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για αυτά που επιχειρήσατε να πράξετε και τελικά δεν καταφέρατε τίποτα ή τα χειριστήκατε άδικα. Σας καλώ λοιπόν, να απαντήσετε πρώτα και κύρια σε αυτόν τον μαθητή, γιατί δεν έχει σχολείο κοντά του, ενώ εσείς φτιάχνετε Δημαρχείο με πολλά στρέμματα για παρκάρισμα σε ακατάλληλη τοποθεσία. Γιατί πληρώνει ο κάθε μαθητής, και μάλιστα τόσο ακριβό, εισιτήριο στο λεωφορείο που χρειάζεται σχεδόν μια ώρα για να πάει ή να γυρίσει από το σχολείο του.
Τέλος σας ερωτώ εγώ, πόσο ασφαλείς είναι πλέον οι πλατείες και οι χώροι που έπαιζε μικρός αυτός ο μαθητής, όταν περνώντας πρόσφατα από αυτούς είδα λαμαρίνες να κρέμονται, σίδερα να προεξέχουν και σκουπίδια να στοιβάζονται. Επιτέλους ας αλλάξουμε νοοτροπία και να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας και όχι για τους εαυτούς μας. Τα παιδιά αυτά πρέπει να είναι περήφανα για τη γειτονιά που μεγάλωσαν και όχι να ντρέπονται!
Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να μπορεί κάποιος να βελτιώνει τη ζωή στους συμπολίτες του, δεν φτάνει να είναι καλός άνθρωπος, αλλά τίμιος και ικανός πολιτικός, με γνώση και πάνω από όλα όραμα!
Γιώργος Φραγγεδάκης,
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,
καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης,
Δημότης Θερίσου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα