Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Η λύση δόθηκε και αποδίδει!

Κύριε διευθυντά,
ο βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ?80 με τον κ. Αλυγιζάκη Σταύρο στα ηνία της κοινότητας Παλαιοχώρας. Άνθρωπος προοδευτικός και πολύ δραστήριος σκεπτόμενος το σωστό για τον τόπο του, ξεκίνησε τα πρώτα βήματα του βιολογικού καθαρισμού και τον προώθησε δεόντως τα επόμενα χρόνια. Από τότε έως σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια και βιολογικός δεν έγινε. Και αυτό διότι η πρώην Δημοτική Αρχή 1998 – 2006 μα και η τωρινή 2006 – 2010 δεν τον έφτιαξαν, ενώ η θέση του έχει εγκριθεί και χωροθετηθεί στην θέση Τηγάνι της Παλαιόχωρας και στο οικοδομικό τετράγωνο Γ-40:
Οι λόγοι, προφανείς: Ο ένας δεν τον ήθελε «κοντά στο ξενοδοχείο του» αφού νόμιζε ότι θα του δημιουργούσε πρόβλημα. Και προτίμησε να «τον διώξει», με αποτέλεσμα να γίνει προσπάθεια από τον πρώην Δήμαρχο να μεταθέσει τον βιολογικό στα Τροχαλλού, δημιουργώντας ένα «κώλυμα» στον βιολογικό, πάνω από δεκαετία, με αποτέλεσμα να έχει βαλτώσει ο τόπος, να κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία, να κινδυνεύει η Παλαιόχωρα με ανυπέρβλητα προβλήματα και κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να κινδυνεύει η Υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της. Ταυτόχρονα, το έργο που φαντάστηκε στο φαράγγι Τροχαλλού ο πρώην Δήμαρχος, πιάνει τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000,00), λές και η Παλαιόχωρα είναι Μανχάταν! Ούτε στο Μανχάταν, θαρρώ, δεν έκαναν βιολογικό είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (20.000.000,00).
Εκεί ήθελαν οι πρώην άρχοντες μα και οι νύν, να πάνε τα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου, τα λεφτά όλων μας. Και αυτό κάνει τους συμπολίτες τους να αναρωτιούνται, εάν παίρνει ποσοστό ο εκάστοτε δήμαρχος για τα μεγάλα έργα που κάνει(;) και πόσο;
Με τούτα και με κείνα λοιπόν, ο τόπος αντί να προοδεύει, οπισθοδρομεί. Και βγαίνουν οι ίδιοι ξανά να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Την ψήφο μας. Την ψήφο σας. Λές κι έγινε ένα μαγικό και προέρχονται από Παρθενογένεση. Δηλαδή τι εννοώ: Μέχρι χθές ήταν με οικονομικά και διοικητικά ελλείμματα στις διοικήσεις τους αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλον και προτάσσοντας τις κατσούνες τους στα καφενεία; Ή μήπως έχουν κάνει κανένα σοβαρό έργο επί μια οχταετία πέραν του ότι προσπαθούν να προωθήσουν ένα έργο βιολογικού καθαρισμού κόστους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ και σε περιοχή ακατάλληλη (Τροχαλλού), εις βάρος του τόπου, των συμπολιτών και του περιβάλλοντος, ενώ λύση με πολλαπλάσια καλύτερη απόδοση μπορεί να δοθεί με μισό εκατομμύριο ευρώ, με έναν υπόγειο βιολογικό στην εγκεκριμένη θέση στο Τηγάνι(**);; (**Τελικά ήρθε ο δήμαρχος και έδωσε την καλύτερη λύση, το BIOamp).
Μέχρι χθές ήταν αντιδραστικοί-αρνητικοί και οπισθοδρομικοί σε κάθε Νέα Πρόταση; Ακόμα και το πιο απλό το ισοπεδώνουν και το μηδενίζουν, ισοπεδώνοντας και μηδενίζοντας το IQ των συμπολιτών τους. Ακόμα και την πιο απλή – σύγχρονη λύση BIOamp βιολογικού καθαρισμού που δόθηκε από τον τωρινό Δήμαρχο, υπάρχουν συμπολίτες του που την μηδενίζουν. Απίστευτο! Θεωρώ λοιπόν, πως η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα και όχι φαντασία, θεωρώ πως η αλήθεια είναι αλήθεια και όχι «ένα ψέμα όπως μας συμφέρει ή μας βολεύει». Να τοποθετήσουμε, δηλαδή και τα πράματα εξ?αρχής στις βάσεις τους, για να ξέρουμε πώς θα μιλήσουμε και για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε!
Εντύπωση μου προκαλεί που και ο ίδιος ο δήμαρχος βγαίνει και την ψιλομηδενίζει αποκαλώντας την «προσωρινή»!
Η μέθοδος αυτή βιολογικών καθαρισμών με μικροοργανισμούς εφαρμόζεται ήδη σε 150 χώρες και παράγεται σε 50 χώρες! Εμείς στην Ελλάδα το μαθαίνουμε τώρα! Λειτουργεί πολύ απλά, είναι απλό, εννοώντας οτι βάζουμε την ίδια τη φύση να δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Δηλαδή βάζουμε μικροοργανισμούς που καμιά επίπτωση δεν έχουν στον άνθρωπο και στο ευρύτερο οικοσύστημα, να φάνε τα λύματα μας, δηλ. να φάνε τα λίπη, τα περιττώματα και ότι άλλο βλαβερό πετάμε στη θάλασσα δεκαετίες τώρα!
Το σύστημα βιολογικού καθαρισμού BIOamp
Το σύστημα βιολογικού καθαρισμού BIOamp, αποτελείται από 5 διαφορετικά είδη βάκιλων εν αντιθέσει με τον κλειστό βιολογικό compact που χρησιμοποιεί ένα ή δύο είδη. Με αυτό τον τρόπο το BIOamp καθαρίζει μεγαλύτερο εύρος λυμάτων, και δεν υπολειτουργεί ούτε δυσλειτουργεί όταν αντιμετωπίσει λίπη, κάτι που παθαίνουν όλοι οι προηγούμενης τεχνολογίας βιολογικοί, οι οποίοι εάν πέσουν μέσα τους λίπη μπορεί να καταστραφούν και γι αυτόν το λόγο μπαίνουν πρίν τον βιολογικό λιποπαγίδες, ή οι εστιάτορες συλλέγουν τα λίπη τους και δεν τα ρίχνουν στο δίκτυο.
Τα 5 διαφορετικά αερόβια είδη μικροοργανισμών του BIOamp, είναι τα κάτωθι και καθαρίζουν:
– bacillus subtilis = Σάκχαρα, Λιπαρά, Γαλακτοκομικά κ.λπ.
– bacillus licheniformis = Σάκχαρα, Λιπαρά, Γαλακτοκομικά, κυτταρίνη, (χαρτί, λαχανικά κ.λπ.).
– bacillus thuringiensis = Σάκχαρα, Λιπαρά, Γαλακτοκομικά, κυτταρίνη, (χαρτί, λαχανικά κλπ), Πρωτεϊνες (Σάλτσες), Υδατάνθρακες (Μπύρα) κ.λπ.
– Pseudomonas Fluorescens = Πολλαπλά απόβλητα (Οργανικά).
– Pseudomonas Putida = Πολλαπλά απόβλητα (Οργανικά).
Οι Pseudomonas μπορούν να επεξεργάζονται εκατοντάδες συστατικών, και έχοντας πολύ διαφορετικό πολλαπλό σύστημα Ενζύμων, τους επιτρέπει να επεξεργάζονται πολλά συστατικά όπως: αλκοόλη, λιπαρά οξέα, αμίνες, αμίδια, υδατάνθρακες, και άλλα σύνθετα οργανικά συστατικά.
Κάθε δόση περιέχει 30.000.000.000.000 (30 τρισεκατομμύρια) ζωντανά, υψηλά ενεργοποιημένα και πολύ πεινασμένα βακτήρια έτοιμα να φάνε τα λύματα.
Καθαρίζουν, έχοντας υπερυψηλή απόδοση, φυτικά λίπη, λιπαρά και γράσα, γαλακτοκομικά, φυτικό άμυλο, σοκολάτες, ζάκχαρα, σιρόπια, σάλτσα, μαγιονέζα, διαλύτες αλκοόλες, οργανικά χημικά, λάδια, πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες κ.λπ.
Ένας υπολογιστής ελέγχει το πρόγραμμα ενεργοποίησης των μικροοργανισμών, εντελώς αυτοματοποιημένα και δεν εφαρμόζονται εάν δεν ενεργοποιηθούν πλήρως.
Και βέβαια μπορούν να εφαρμοστούν παντού, οπουδήποτε υπάρχουν οργανικά απόβλητα.
To BIOamp δεν περιέχει καθόλου χημικά, χρησιμοποιώντας βακτήρια χωρίς την ανάγκη οξέων, καυστικών ή διαλυτών.
Ασφαλές στη χρήση καθώς είναι απολύτως ελεγχόμενη η λειτουργία του μέσω του υπολογιστή, η δόση είναι αυτόματη που διοχετεύεται στα λύματα και είναι απαλλαγμένο – ελεύθερο από Salmonella, Shigella, Listeria, όλα τα βακτήρια κλάσης I.
Το BIOamp αναγνωρίζει τις ανάγκες του πελάτη και ταιριάζει σε κάθε σύστημα.
Το προϊόν αυτό δεν ταξινομείται ως εύφλεκτο.
Το παρασκεύασμα αυτό δεν ταξινομείται ως επικίνδυνο για την υγεία σύμφωνα με την οδηγία 1999/45/EK.
Το παρασκεύασμα δεν περιέχει ουσία που να ταξινομείται ως επικίνδυνη σύμφωνα με την οδηγία 67/548/EOK.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πιστοποίησης για Μονάδες Τροφίμων (NSF international) αναφέρει πιστοποιώντας ότι: ´This product is acceptable for use as a bacterial/enzyme drain and sewer treatment(L2) for use in and around food processing areas´. Δηλαδή το προϊόν αυτό είναι κατάλληλο για χρήση στην αποχέτευση Μονάδων Επεξεργασίας Τροφίμων. Τουτέστιν κίνδυνος κανένας, με πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού, πρέπει να το αναφέρω κι αυτό, καθώς κάποια μέρα άκουσα κάποιον ξενοδόχο να δυσανασχετεί μην έχοντας σωστή ενημέρωση περί του συστήματος αυτού, του συστήματος BIOamp.
Το BIOamp κατασκευάζεται σύμφωνα με το ISO 9001, και έχει μηδαμινό κόστος απόκτησης, λειτουργίας, συντήρησης σε σχέση με τα παλαιότερα συστήματα βιολογικών καθαρισμών λυμάτων. Ο Δήμος Πελεκάνου δίνει περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα για τον καθαρισμό των λυμάτων του με το σύστημα αυτό.
Το BIOamp εφαρμόστηκε στην Παλαιόχωρα από τον ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΕΥΘΥΜΗ, τηλ: 6932-871667, 2810-259348.
Ο Υπόγειος Compact Βιολογικός Καθαρισμός  που πρότεινα για το Τηγάνι
Άλλο ένα Σύστημα βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων που πρότεινα στον δήμαρχο Πελεκάνου είναι ο Υπόγειος Compact Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων. Το ίδιο μοντέλο με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να εφαρμοστεί στην Παλαιόχωρα, θα εφαρμοστεί στο νησί της Κέας, λίγα μίλια έξω από το Λαύριο της Αττικής.
Πάνω από ενάμισι χρόνο ψάχναμε να βρούμε τον κατάλληλο βιολογικό για το Τηγάνι, έτσι ώστε να μην δημιουργεί οχλήσεις, οσμές, υψηλό κόστος λειτουργίας, υψηλό κόστος συντήρησης, αισθητική ρύπανση, ρύπανση γενικότερα κατά την λειτουργία του κ.λπ?
Βέβαια ο δήμαρχος Πελεκάνου, ούτε κάν μπήκε στον κόπο να δεί αυτή την πρόταση, απαξιώνοντας την τελείως. Βέβαια λίγο αργότερα έδωσε τη λύση του BIOamp, επομένως και το πρόβλημα λύθηκε.
Ο βιολογικός λοιπόν αυτός που πρότεινα στον δήμαρχο, κατέχει περίπου ένα στρέμμα χώρο, και κοστίζει περί το μισό εκατομμύριο ευρώ (500.000,00) και ολόκληρος βρίσκεται θαμμένος κάτω από την γή, επιτρέποντας από πάνω του, από γκαζόν μέχρι αθλοπαιδιές… Και βέβαια δέν έχει την παραμικρή οσμή.
Αυτός λοιπόν άνετα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Τηγάνι, χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα, και χωρίς κάν να φαίνεται!
Τελικά ο δήμαρχος έδωσε λύση ουσιαστική, την καλύτερη στον κόσμο, και την πιο τελευταία απ? όσων γνωρίζω, και αυτό πιά φαίνεται εκτός από τις αναλύσεις των θαλάσσιων υδάτων και οπτικά.
Τον τελευταίο μήνα για πρώτη φορά μου λένε από τη Σούγια ότι δεν βλέπουν πιά αυτά που έβλεπαν όλα αυτά τα χρόνια και στα Γαυδιώτικα που περπατώ εγώ, βλέπω να ΄χουν καθαρίσει ακόμα και τα βράχια! Μπράβο λοιπόν στον δήμαρχο για τη λύση που έδωσε!
Μιλώντας τώρα εγώ με τον άνθρωπο της εταιρίας που έχει αναλάβει να εγκαταστήσει και να συντηρεί το σύστημα bioamp, μου λέει ότι δεν υπάρχει πιά κανένα πρόβλημα στην διαχείριση των λυμάτων, απλά εάν θα θέλαμε να το κάνουμε ακόμα πιο αποδοτικό, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε άλλη μία δεξαμενή, άντε δυό, έτσι ώστε να δώσουμε στους μικροοργανισμούς παραπάνω χρόνο για να αποσυνθέτουν τα λύματα. Αυτό, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται! Και αυτό και να μην γίνει, δεν έχει κανένα πρόβλημα το σύστημα bioamp. Απλά, για καλύτερη απόδοση θα είναι καλό να γίνουν άλλες μια δυο δεξαμενές στο μέγεθος σαν αυτών που υπάρχουν ήδη. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύει και ο υπόγειος βιολογικός καθαρισμός, μόνο που ο υπόγειος βιολογικός χρησιμοποιεί ένα, άντε δυό είδη μικροοργανισμών, ενώ αυτό το σύστημα που εφαρμόστηκε στην Παλαιόχωρα, το bioamp, χρησιμοποιεί πέντε είδη μικροοργανισμών, με αποτέλεσμα να καθαρίζει ευρύτερης γκάμας λύματα, όπως π.χ. λίπη τα οποία και είναι καταστροφικά για τον βιολογικό με ανοιχτές δεξαμενές (παλαιάς τεχνολογίας) και compact (κλειστές δεξαμενές), και για τα λάδια μα και για τα λίπη χρειάζεται πρωτύτερα των μηχανημάτων να τοποθετηθούν φίλτρα λιπών, ή να γίνεται η συλλογή τους από τους εστιάτορες(να μην τα ρίχνουν στο δίκτυο).
Άλλες Λύσεις τελευταίας τεχνολογίας
Πάντως στην Βραζιλία, με επτά δολάρια ΗΠΑ (7), αγοράζεις κάτι τύπου χάρπικ που μπαίνει στην λεκάνη, και κάθε φορά που τραβάς το καζανάκι απελευθερώνονται και οι μικροοργανισμοί που περιέχει, και ο καθαρισμός πιά ξεκινά από τον βόθρο του σπιτιού μας!
Επίσης, στην Αθήνα με περίπου δυόμισι χιλιάδες ευρώ (2.500 – 3.000) μπαίνει βιολογικός καθαρισμός μέσα στον βόθρο μας, και το νερό που βγαίνει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για πότισμα! Ατομικός βιολογικός! Η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις φοβερές!
Ο δήμαρχος έδωσε στον τόπο του την καλύτερη λύση παγκοσμίως απ? όσων γνωρίζω με την εφαρμογή του BIOamp, κατόπιν της προσπάθειάς του να προωθήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέθοδο τον βιολογικό στα Τροχαλλού, και όχι στο Τηγάνι.
Και επιτέλους έδωσε στον τόπο του την καλύτερη λύση παγκοσμίως ξυπνώντας τους συμπολίτες του που είχαν πέσει σε θερινή νάρκη κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, φωνάζοντας ότι η δημοσίευση του προβλήματος βλάπτει την τουριστική περίοδο της Παλαιόχωρας? (!!)
Τουλάχιστον αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.

Σπύρος Θ. Ζουριδάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Κρητικά πανηγύρια

Πολλά είναι τα παραδοσιακά κρητικά πανηγύρια που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα Χανιά, τραβώντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών των Χανίων στην ενδοχώρα του...

Υπερφυσικά… φαινόμενα στα Χανιά

Μέρες της Παναγιάς και πολλοί είναι αυτοί που προσδοκούν θαύματα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Κατά πως φαίνεται, σε θαύμα ή μάλλον σε...

Έρχεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για πρώτη φορά τη «Λευκή Νύχτα» στην πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022...

Ουρές ταλαιπωρίας σε δρόμους του Καστελίου

Ουρές ταλαιπωρίας στο Καστέλι Κισσάμου, καθώς η "εκρηξη" επισκεψιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο επιδεινώνει το πρόβλημα που παρατηρείται διαχρονικά. Ντόπιοι κι...

Άλλο ένα τροχαίο στον Κατσαμπά στα Χανιά

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά και μάλιστα στη διασταύρωση Δαγκλή και Κωνταντίνου Μητσοτάκη, ένα σημείο που έχει βρεθεί...

Μουσικό φινάλε για τις “Γιορτές Ρόκκας” στην αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Με τις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα κατακλύστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας στο πλαίσιο των "Εορτών Ρόκκας", που συνεχίστηκαν για...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα