Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

500.000 ευρώ για να… κλείσουν οι τρύπες στο Φράγμα Βαλσαμιώτη

Στη δέσμευση 500.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του για το έργο ανακατασκευής του φράγματος Βαλσαμιώτη έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών αρχικά από το Μάρτιο του 2019, και με νεότερη απόφαση το Υπουργείο Ανάπτυξης τον Απρίλη του 2020.

Τα χρήματα αυτά αναμένεται να διατεθούν προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές του φράγματος με βάση όσες αναγκαίες εργασίες προκύψουν από την σχετική μελέτη που όπως έγραψαν και χθες τα “Χ.Ν.” αναθέτει ο ΟΑΚ την ερχόμενη Δευτέρα.
Η δέσμευση των χρημάτων έγινε με τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το Μάρτιο του 2019 και είχαν κοινοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η δέσμευση των χρημάτων αυτών (500.000 ευρώ) ανανεώθηκε τον Απρίλη του 2020 όπου με απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων στα πλαίσια έγκρισης πιστώσεων ύψους 20.479.777 ευρώ για 12 έργα με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.
Στα πλαίσια της απόφασης αυτής ανανεώνεται η παλαιότερη απόφαση για τη διάθεση 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή του φράγματος ώστε να είναι λειτουργικό. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τον ΟΑΚ το κόστος της ανακατασκευής θα προκύψει από την μελέτη που αναθέτει τη Δευτέρα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών και το ότι υπάρχει δεσμευμένο το ποσό των 500.000 ευρώ αποτελεί μια θετική εξέλιξη προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στο Βαλσαμιώτη.

 

Στο 38ο επεισόδιο, τσαλαβουτάμε στον κόμβο Κλαδισού και στο χωριό των Χανίων με τα 80 σπίτια και τις 50 πισίνες, οδηγούμε με ένα μάτι, βρίσκουμε την ανάπτυξη στο Ηράκλειο και στρατοπεδεύουμε στο Καπιτώλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες