Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Χάθηκε ο Κρις, υπέγραψε ο Ιωαννίδης
Αθήνα
Τέλος μπήκε στα μεταγραφικά σενάρια που αφορούσαν την απόκτηση του Βραζιλιάνου στόπερ Κρις από τον Παναθηναϊκό, καθώς ο παίκτης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λιόν. Αντίθετα, παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης.
O 23χρονος αριστερός μπακ θα φοράει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, παρουσιάστηκε έτοιμος να δικαιώσει τον Νίκο Νιόπλια, του οποίου ήταν προσωπική επιλογή: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι σημαντικό να σε πιστεύει ένας προπονητής, και να μου το δείχνει. Θέλω να τον ευχαριστήσω, θα δουλέψω σκληρά και να καθιερωθώ. Εύχομαι υγεία σε όλους τους συμπαίκτες μου και να πετύχουμε τους στόχους μας. Μπορώ να παίξω και τις δυο θέσεις, ο προπονητής όμως επιλέγει. Εγώ θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου”, ενώ αναγνώρισε πως έχει μείνει λίγο πίσω, απο πλευράς φυσικής κατάστασης: “Έχω μείνει πίσω χάνοντας αυτές τις δυο εβδομάδες, έχω πάρει πρόγραμμα από τον γυμναστή της ομάδας. Δούλευα μόνος, και φυσικά θέλω ακόμα περισσότερη δουλειά. Θα τα δώσω όλα για να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου”.
Την ίδια ώρα, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Κρις με τη Λιόν, οι “πράσινοι” επικεντρώνονται πλέον στην περίπτωση του Γκαλάς, αλλά και ενός ακόμα παίκτη το όνομα του οποίου δεν έχει διαρεύσει.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Σήμερα η αφή
της φλόγας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρόβα της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους πρώτους Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη, με την παρουσία 1.500 Ελλήνων και ξένων θεατών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη σχετική διαδικασία.
Η επίσημη τελετή Αφής ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του Προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου, του Δημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ολυμπιονικών, αλλά και των Γελένας Ισινμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα που θα δώσουν το παρών ως επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων “Σιγκαπούρη 2010”.
Το ρόλο της Πρωθιέρειας έχει αναλάβει η Ινώ Μενεγάκη, υπεύθυνη της τελετής και χορογράφος είναι η Άρτεμις Ιγνατίου και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει επιλεγεί ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων της γυμναστικής στο τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Οργανωτική Επιτροπή της Σιγκαπούρης, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.
Το Ολυμπιακό Φως θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μιάνγκ Ενγκί, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Νέα αναβολή για
την εκλογή προέδρου

Αθήνα
Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκλογή του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, καθώς και στη δεύτερη ψηφοφορία υπήρξε ισοπαλία (7-7 και δύο λευκά, όπως στην πρώτη) ανάμεσα στους δύο διεκδικητές, Θανάση Κανελλόπουλο και Γιώργο Σπανό. Έτσι, οδηγούμαστε σε νέο ΔΣ, η ημερομηνία του οποίου θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην πρώτη ψηφοφορία, οι δύο υποψήφιοι πήραν από 7 ψήφους, παρότι αναμενόταν πως ο πρόεδρος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός θα έκανε… περίπατο. Η ανατροπή έγινε από τις Κέρκυρα και Λάρισα, που ήταν στη μεριά του Σπανού, αλλά ψήφισαν λευκό!
Και στην δεύτερη όμως, υπήρξε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα και έτσι δεν προέκυψε νέος πρόεδρος. Πλέον οδηγούμαστε σε νέο ΔΣ η ημερομηνία του οποίου θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το καταστατικό, η ψήφος αυτού που προεδρεύει της διαδικασίας μετράει διπλή κι έτσι, από τη στιγμή που ο Γιώργος Μποροβήλος τάχθηκε υπέρ του Σπανού, λογικά αυτός έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Λίγκας. Ωστόσο, ο Γιώργος Σπανός, που δεν πήρε την πλειοψηφία, δεν το δέχθηκε για ηθικούς λόγους.
Τον κ. Κανελλόπουλο υποστήριξαν οι Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης, Πανσερραϊκός, Ηρακλής και Εργοτέλης.
Τον κ. Σπανό οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα και Ατρόμητος, ενώ λευκό «ψήφισαν» Λάρισα και Κέρκυρα.
Ο πρόεδρος της Ξάνθης πάντως, κ. Πιαλόγου προέβη στην εξής δήλωση: «Για εμάς νικητής είναι ο Σπανός. Η ψήφος του προεδρεύοντα στην διαδικασία μετράει διπλή και από την στιγμή που ο προεδρεύων, κος Μποροβήλος ψήφισε Σπανό, τότε αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ως Ξάνθη δεν αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα. Το σώμα, κατά παράβαση του καταστατικού, δεν δέχθηκε να μετρήσει ως διπλή η ψήφος του Μποροβήλου, ενώ στη συνέχεια και ο κ. Σπανός δεν δέχθηκε για ηθικούς λόγους να καθίσει στον προεδρικό θώκο με τη διπλή ψήφο».

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. Χανίων
Ενστάσεις για
τη μετονομασία
Β? και Γ? Εθνικής

Τη διαφωνία της για τη μετονομασία της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας σε LIGA1 και LIGA2, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Χανίων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, αναφέρονται τα εξής:
«Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι τα πρωταθλήματα Β Εθνικής και Γ Εθνικής μετονομάζονται σε LIGA1 και σε LIGA2. Αυτό λέει γίνεται για την αναβάθμιση της διοργάνωσης.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως η απάλειψη του ονόματος εθνικής θα έχει τόσο σημαντικό αποτέλεσμα. Επιτέλους σε ποια χώρα ζούμε; Μήπως ετοιμάζεται και η αλλαγή του ονόματος Ελλάδα σε LIGA;
Βέβαια σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, όπως στην μετονομασία των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας σε σκέτο παιδείας και Οικονομίας πάλι δεν ακούστηκαν διαμαρτυρίες».

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ
Χρυσό μετάλλιο
ο Ηλ. Ανδριανίδης
Σημαντική διάκριση είχε ο Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Νέας Κυδωνίας, μετέχοντας στο -υψηλού επιπέδου- πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Ηλίας Ανδριανίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην κατηγορία -55 κιλά παίδων και έτσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η 15η πανελλήνια διοργάνωση διεξήχθη στο Παγκράτιο Στάδιο (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης) στα Άνω Λιόσια Αττικής και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), με συμμετοχή αθλητών-τριων από σωματεία όλης της χώρας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου της Νέας Κυδωνίας συγχαίρει τον πανελληνιονίκη για την πολύ καλή του προσπάθεια που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο και του εύχεται ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον.

ΣΤΟΝ ΤΣΙΒΑΡΑ
Αποκορωνιώτικο
τουρνουά μπάσκετ
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Αθλητικός Σύλλογος “Τιτάν” Καλυβών και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου, διοργανώνουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 1 Αυγούστου τουρνουά μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο που βρίσκεται στον Τσιβαρά.
Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται ανάλογο τουρνουά στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια με έτος γέννησης από το 1975 και μετά. Σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις, θα πάρουν μέρος οκτώ ομάδες, οι οποίες εκπροσωπούν όλους τους Δήμους του Αποκόρωνα. Η 1η φάση θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου και η 2η (που περιλαβάνει και τον τελικό) θα γίνει στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, ενώ η “αυλαία θα πέσει” με τις απονομές στη νικήτρια ομάδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα