Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
“Το μνημόνιο κατεδαφίζει προσδοκίες του λαού”

Ιωάννινα
Με επίσκεψη στα Ιωάννινα άρχισε χθες Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς τις περιοδείες του στην περιφέρεια, έχοντας σε πρώτο πλάνο την οικονομία και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε το «χρίσμα» στο νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος θα κατέβει ως υποψήφιος της ΝΔ στις εκλογές για την περιφέρεια της Ηπείρου. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση.
Μιλώντας από τη νομαρχία Ιωαννίνων ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ έχει πρόγραμμα «γρηγορότερης εξόδου της χώρας από την κρίση, ένα πρόγραμμα που έχει λιγότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, σε λιγότερο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη απόδοση από το σημερινό μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή του ΠΑΣΟΚ και το οποίο μνημόνιο, για εμάς, ‘κατεδαφίζει’ πολλές από τις προσδοκίες, που είχε ο ελληνικός λαός για το αύριο».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για μία πρωτοφανή, σε έκταση και ένταση, θυσία του ελληνικού λαού, που δεν θα έχει το αντίκρισμα που του οφείλουμε σαν Πολιτεία».
«Και γι’ αυτό το λόγο, εμείς φτιάξαμε την πρότασή μας, που είναι μια άλλη οδός, μια άλλη λύση. Υπάρχει πλέον ο άλλος δρόμος για τον ελληνικό λαό, που αν τον ακολουθήσει και αν πιστέψει στη λύση αυτή, πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολη η διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στην οικονομική ζωή του τόπου» συνέχισε.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νομοσχέδιο για
δασικούς χάρτες
Αθήνα
Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση των δασικών χαρτών, στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο να καταφερθεί πλήγμα «στη χειρότερη μορφή της αυθαίρετης δόμησης στη χώρα μας που είναι η δόμηση στις καμένες εκτάσεις», όπως τόνισε η Τίνα Μπιρμπίλη παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο.
«Θα σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο αν κυρώσουμε έναν δασικό χάρτη, τον πρώτο σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αναφερόμενη στις περιοχές που είναι συνολικά χτισμένες σε δασική έκταση, η Τ.Μπιρμπίλη επισήμανε ότι για τη μη επέκταση των οικισμών η μόνη ασφαλιστική δικλείδα είναι η μερική κύρωση των δασικών χαρτών.
«Οτιδήποτε είναι μέσα σε πράσινο, οτιδήποτε για το οποίο δεν υπάρχει ένσταση, κυρώνεται οριστικά σε δασικό χάρτη. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να εμφανίζεται το πρώτο κτίριο και μετά να βλέπεις γύρω του έναν οικισμό» είπε η υπουργός.
Στόχος του υπουργείου είναι να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για οκτώ δήμους της ανατολικής Αττικής, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010. Αμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης για τις εκτάσεις που εμφανίζονται ως δασικές στους χάρτες και για τις οποίες δεν υπάρχουν ενστάσεις.

Δημόσιο κατά
της Siemens

Αθήνα
Την κίνηση των διαδικασιών, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στη Siemens για τις βλάβες που προκάλεσε στο δημόσιο συμφέρον, αποφάσισε η Επιτροπή Μεγάλων Έργων της κυβέρνησης.
“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πολλά Υπουργεία, πολλοί κρατικοί φορείς έχουν υπογράψει συμβάσεις με αυτήν την εταιρεία. Γνωρίζετε επίσης ότι πολλές συμβάσεις δεν υπογράφονται εν όψει της έρευνας που γίνεται για τη Siemens”, ανέφερε ο υπουργός υποδομών, Δημήτρης Ρέππας και γνωστοποίησε ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη για τα έργα του Δημοσίου στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η γερμανική εταιρεία.
“Θα κινηθούμε στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατούμενης πολιτείας […] η δράση, η λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης η οποία αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και την εικόνα της χώρας δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα το οποίο η εταιρεία αυτή πρέπει να έχει”, διευκρίνισε. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Επικρατείας και οι φυπουργοί Οικονομικών και Υποδομών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα