Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΚΙΕΣ

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη και στα ταξιδιωτικά του βιβλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορακιών.
Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της τοπικής επιτροπής Χανίων Σήφης Μιχελογιάννης: “Ο Νίκος Καζαντζάκης διακηρύσσει πάντοτε τη μέγιστη αξία του αγώνα και της ευθύνης του κάθε ανθρώπου, αφού όπως λέει ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται ότι μόνος του μπορεί να σώσει τον κόσμο.
Ο άνθρωπος Καζαντζάκης που γι? αυτόν η εξομολόγηση και το ταξίδι στάθηκαν οι δύο μεγαλύτερες χαρές της ζωής του.
Ο συγγραφέας που η δύναμη του λόγου του μέσα από τα δοκίμιά του, μέσα από τα ταξιδιωτικά του και κυρίως μέσα από τα μυθιστορήματά του έφθασε στα πέρατα της γης.
Ο μεγάλος Κρητικός που έκαμε με τα βιβλία του γνωστό τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο είναι πάντοτε επίκαιρος είναι πάντοτε παρών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ Γιώργος Στασινάκης και η Κλεοπάτρα Πρίφτη θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα λάβουν μέρος σε αυτή την πολιτιστική βραδιά”.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
– Χαιρετισμός δημάρχου Ακρωτηρίου κ. Μ. Κυνηγού.
– “Αναφορά στο έργο του Ν. Καζαντζάκη”, Σήφης Μιχελογιάννης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, τοπικός εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη.
– “Τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη στην παγκόσμια λογοτεχνία”, Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
– Ανάγνωση αποσπασμάτων από “Τα Ταξιδιωτικά” από τις Αντιγόνη Παπαϊσιδώρου (δασκάλα) και Ασπασία Τσουρλάκη (φιλόλογος).
– “Ν. Καζαντζάκης. Αναμνήσεις γνωριμίας μιας ζωής”, Κλεοπάτρα Πρίφτη, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φόλων Ν. Καζαντζάκη, επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Ακρωτηρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα