Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μετεγγραφών του ΑΟ Χανιά για να προχωρήσει σε επαφές με διάφορους παίκτες εκτός τους Μποχώνη, Δρακάκη που φαίνεται να έχουν κλείσει. Παράλληλα σε καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές με εταιρείες για χορηγίες ενώ εντός των ημερών θα ανοίξει λογαριασμός σε τράπεζα των Χανίων και θα αποσταλεί επιστολή σε επιχειρηματίες του νομού για να συμμετάσχουν στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ. Δεδομένο είναι ότι ο Ομιλος Μαμιδάκη θα καλύψει περίπου το 1/3 από αυτό.
Για το θέμα του προπονητή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε με την μητέρα του Γιώργου Προμπονά είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί το ταξίδι του στα Χανιά για να συζητήσει με την διοικούσα επιτροπή την πιθανότητα να αποτελέσει συνεργάτη του Γιάννη Μαρκάκη.
Στον ΑΟΧ φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του προπονητή και διαφωνίες για το αν θα πρέπει η ομάδα να στηριχθεί σε Μαρκάκη – Προμπονά. Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μία ομάδα είναι λογικό και θεμιτό. Θα πρέπει όμως να μπορούν να ακούν και τις άλλες απόψεις και όλοι μαζί να αναζητούν την καλύτερη λύση με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του συλλόγου, στην προκειμένη περίπτωση του ΑΟΧ. Διότι στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί φαινόμενα αυταρχισμού και κάποιοι ενδιαφερόταν να περάσει η δική τους πρόταση χωρίς να υπολογίζουν κανένα και πολλές φορές με υπερβολικό κόστος και όλοι ξέρουμε που οδήγησαν την ομάδα. Το χειρότερο δε είναι άλλοι παράγοντες επειδή δεν πέρασε το δικό τους να εύχονται να αποτύχουν οι επιλογές της πλειοψηφίας και να πανηγυρίζουν αισθανόμενοι δικαιωμένοι κατά τη λογική …”να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα αφού εγώ δεν κατάφερα να αποκτήσω”.
Το θέμα του προπονητή είναι πάρα πολύ λεπτό και ειδικά στον ΑΟΧ ακόμα πιο δύσκολο. Μην κοιτάτε που ο Μαρκάκης έβγαλε με σχετική άνεση την χρονιά στον πάγκο, χρειάστηκε να σπάσει κάθε ρεκόρ η ομάδα για να μπορέσει να …επιβιώσει. Γιατί αν π.χ. μετά την -πρώτη- ήττα στην Ιεράπετρα ερχόταν μία δεύτερη “κολλητή” στις Αρχάνες τότε πολλοί από τους προπονητές της …εξέδρας θα ζητούσαν την κεφαλή του “επί πίνακι” και ίσως να έβρισκαν και πρόσφορο έδαφος σε μέλη της διοίκησης. Θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: ο κάθε προπονητής κρίνεται από την πορεία της ομάδας αλλά θα πρέπει να έχει την αναγκαία στήριξη και όχι να αποτελεί παρελθόν στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Στα ανεπτυγμένα ποδοσφαιρικά κράτη όπου υπάρχει σοβαρότητα και οργάνωση δίνουν πίστωση χρόνου μία ολόκληρη σεζόν ή και περισσότερο και μονάχα αν είναι πολύ άσχημη η πορεία αλλάζουν προπονητή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Στις λιγότερες ανεπτυγμένες περιοχές ή στους πιο θερμόαιμους λαούς της Μεσογείου και ειδικά σε μία χώρα στα …νότια των Βαλκανίων με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα η αμφισβήτηση είναι πολύ έντονη και σβήνεται με σφουγγάρι κάθε προηγούμενη επιτυχία του τεχνικού. Ο λόγος είναι απλός: συνήθως έτσι βολεύονται και οι διοικούντες για τις αποτυχημένες επιλογές τους ενώ ο προπονητής είναι το εύκολο θύμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις πολλά πρόσωπα (παίκτες) αλλά μονάχα ένα άντε δύο με τον συνεργάτη του.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι θεωρητικά ο Μύρωνας Σηφάκης αποτελούσε το “βαρύ χαρτί” που θα αναβάθμιζε τον ΑΟΧ αν και στην πραγματικότητα μετά την περίοδο Εργοτέλη-Τζώρτζογλου ο αξιόλογος προπονητής δεν είχε να επιδείξει ιδιαίτερες διακρίσεις σε Αιγάλεω, Παναιτωλικό και όπου αλλού είχε δουλέψει.
Ολοι θυμόμαστε το διαζύγιο και την επιλογή του να πάει στον ΟΦΗ μαζί με τον Νίκι Παπαβασιλείου αλλά ούτε και εκεί μακροημέρευσε. Ξέρετε που ανέλαβε πρόσφατα προπονητής; Στον πρωταθλητή Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου Ανταγόρα Κω. Μία ομάδα που προφανώς διαθέτει ρευστό όσες ελάχιστες αυτή την περίοδο και έτσι δέχθηκε να αναλάβει παρότι στο ακριτικό νησί ζώντας στη σκιά των συλλόγων της Ρόδου ελάχιστες επιτυχίες έχουν να επιδείξουν στην ποδοσφαιρική ιστορία τους.
Μην ξεχνάμε και τον Χρήστο Βασιλείου που αν και βοήθησε τον Πλατανιά να πάρει για πρώτη φορά τον τίτλο στο περιφερειακό στη συνέχεια αρκετά γρήγορα αποτέλεσε παρελθόν αφού τα αποτελέσματα στη Γ’ Εθνική δεν βοήθησαν. Και αυτός βέβαια βρήκε μία ομάδα όπως την Επισκοπή που ελέω Βαρδινογιάννηδων διαθέτει χρήμα και έτσι μπορεί να δημιουργήσει μία νέα …αγρινιώτικη παροικία ώστε να διεκδικήσει πιθανόν ένα ακόμα τίτλο στον κρητικό όμιλο.
Ανακεφαλαιώνοντας τόσο η επιλογή των Μαρκάκη-Προμπονά ή όποιων άλλων προπονητών θα κριθεί από τα αποτελέσματα αλλά και από την πίστωση χρόνου που θα δώσουν φίλαθλοι και κυρίως παράγοντες. Καταλαβαίνουμε όμως όλοι ότι μετά από μία πενταετία σε περιφερειακό – τοπικό όπου εξ’ορισμού ήσουν πρωταγωνιστής τώρα δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για ανάλογη πορεία. Κάθε αρχή και δύσκολη για ένα σωματείο που απουσίαζε 14 χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Ας μείνουμε προσγειωμένοι και ας κοιτάξουμε να μην κινδυνέψουμε την πρώτη χρονιά έχοντας ως βασικό γνώμονα το συμφέρον του σωματείου και όχι τις δικές μας φιλοδοξίες…
ΜΕ ΒΕΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
Ο Γιώργος Βεργάκης συνεχίζει ως πρόεδρος στον Μινώταυρο ενώ τη θέση του γενικού γραμματέα ανέλαβε ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του ΠΣΝΧ Μάρκος Ζαχαράκης. Το νέο Δ.Σ. της ομάδας των Μουρνιών συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Βεργάκης Γεώργιος, αντιπρόεδρος: Παπαδάκης Γεώργιος, γεν. γραμματέας: Ζαχαράκης Μάρκος, ειδικός γραμματέας: Χαζηράκης Εμμανουήλ, ταμίας: Φιωτάκης Κων/νος, β’ ταμίας: Πατακάκης Ελευθέριος, γεν. αρχηγός: Φραγκιαδάκης Κανάκης, υπεύθυνος δημ. σχέσεων: Κοτσάκης Γεώργιος, έφορος: Φροσυνάκης Γεώργιος.
Ηδη έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Γιώργο Ξηράκη για το αν θα συνεχίσει στη θέση του προπονητή. Ο τελευταίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στόχος της διοίκησης είναι να πρωταγωνιστήσει στην Α’ κατηγορία και να κατακτήσει τον τίτλο για να μπορέσει να επιστρέψει άμεσα στο περιφερειακό. Σίγουρα πολύ ισχυρή θα είναι και η Ιωνία 2000 αλλά και ο Κισαμικός. Η ομάδα του Καστελίου πληροφορίες θέλουν να έχει αποκτήσει αρκετά ισχυρή διοίκηση με νέα πρόσωπα στο Δ.Σ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Θυμίζουμε ότι ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου διοργανώνει Πρότυπο Σεμινάριο Παιδικού Ποδοσφαίρου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στα Χανιά.  Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 19 Ιουνίου (πρωί στη Συν. Τράπεζα Χανίων): Θεωρία
09.00-09.30. 
Προσέλευση – Εγγραφές
09.30-10.10
Παν. Αγριογιάννης: Η προπόνηση του τερματοφύλακα στο παιδικό ποδόσφαιρο
10.20-11.00
Ρόδω Τριχάκη: Η διατροφή του μικρού ποδοσφαιριστή
11.10-12.00
Χαρ.Ζελενίτσας: Ασκήσεις Τεχνικοτακτικής 6-8 & 10-12 ετών
12.10-12.50
Γ. Τσαγκαράκης & Απ. Κουρκούνας: Διαιτησία και παιδικό ποδόσφαιρο-Κανονισμοί
13.00-13.45
Βασ. Καλαποθαράκος: Προπόνηση δύναμης ανά φάση ανάπτυξης – Παράγοντες διαφοροποίησης της έντασης στα αγωνιστικά παιχνίδια – Οδηγίες για το σχεδιασμό και την εφαρμογή προπονητικών προγραμμάτων
Σάββατο 19 Ιουνίου (απόγευμα στο Γήπεδο Νεροκούρου): Πρακτική
17.00-17.50
Παν. Αγριογιάννης: Η προπόνηση του τερματόφυλακα στο παιδικό ποδόσφαιρο
18.00-18.50
Μαν. Παπαδάκης: Προπόνηση Τεχνικής U12
19.00-19.50
Χαρ.Ζελενίτσας: Ασκήσεις Τεχνικοτακτικής 6-8 & 10-12 ετών
Κυριακή 20 Ιουνίου (πρωί στο Γήπεδο Νεροκούρου)
09.30-10.15
Nίκος Κουνδουράκης: Νευρομυική συναρμογή – Ευκινησία
10.25-11.00
Βασ. Καλαποθαράκος: Προγράμματα προπόνησης δύναμης στο παιδικό ποδόσφαιρο
11.15-12.00
Κώστας Καλπακίδης: Ασκήσεις τεχνικοτακτικής 10-14 ετών
12.10-13.00
Μπλένταρ Κόλα: Προπόνηση προεπαγγελματικής ομάδας -Ενδεικτικό ασκησιολόγιο
Κυριακή 20 Ιουνίου (απόγευμα στην Συν.Τράπεζα Χανίων)
17.00-17.45
Κώστας Καλπακίδης: Προγραμματισμός της προπόνησης στο παιδικό ποδόσφαιρο
17.50-19.15
Βασ. Κάκκος: Το παιδί στον αγωνιστικό αθλητισμό – άγχος – στρες- Τρόποι αντιμετώπισης – Τεχνικές ρυθμίσεις.
19.25-19.55
Γ. Λυρώνης: Η Παιδαγωγική προσέγγιση της προπόνησης
20.00-20.40
Χαρ. Ζελενίτσας: Οργάνωση Ακαδημίας υψηλού επιπέδου
20.40-21.10
Λήξη Σεμιναρίου -Βραβεύσεις
Θεωρητικό μέρος: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
Πρακτικό μέρος: Γήπεδο Νεροκούρου.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη
Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της ημέρας η Σλοβακία στην παρθενική της εμφάνιση σε ένα Μουντιάλ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το τελευταίο λεπτό με γκολ του Βίτεκ στο 50′. Ομως η αδράνεια των αμυντικών της στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την ευκαιρία στην πιο αδύναμη ίσως ομάδα του τουρνουά, την Νέα Ζηλανδία να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον προωθημένο Ρέϊντ. Αυτός ήταν και ο πρώτος βαθμός για την ομάδα της Ωκεανίας στην 2η παρουσία της στα τελικά και στον 4ο αγώνα μετά από 3 σε έκταση ήττες στα γήπεδα της Ισπανίας το 1982. Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Πορτογαλία (φωτ.) πρόσφερε λίγες συγκινήσεις και έληξε με το “στείρο” 0-0. Ο “πολύς” Κριστιάνο Ρονάλντο -που πάντως είχε δοκάρι και δέχθηκε μερικά πολύ δυνατά μαρκαρίσματα από νωρίς- και ο προερχόμενος από τραυματισμό Ντρογκμπά που πέρασε αλλαγή στο β’ μέρος άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενώ θυμίζουμε ότι ο 7ος όμιλος περιλαμβάνει και την Βραζιλία που το βράδυ αντιμετώπιζε την αδύναμη Βόρεια Κορέα. Ελπίζουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι (το αποτέλεσμα στη σελίδα 64) θα βλέπαμε επιτέλους γκολ και θέαμα. Γιατί δεν ξέρουμε αν φταίει η πολύ ελαφριά μπάλα ή οι καιρικές συνθήκες, αλλά αυτό το Μουντιάλ ξεκίνησε με πολύ λίγες συγκινήσεις και ελάχιστα τέρματα στα πρώτα 13 παιχνίδια.
Σήμερα μπαίνουν στην μάχη και οι τελευταίες 4 ομάδες του 8ου ομίλου -ανάμεσά τους και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία- ενώ ξεκινάει και η 2η αγωνιστική με την διοργανώτρια Νότια Αφρική να αντιμετωπίζει σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι την Ουρουγουάη. Το πρόγραμμα:
14:30-16:30 Ονδούρα – Χιλή (8ος όμιλος)
17:00-19:00 Ισπανία – Ελβετία (8ος όμιλος)
21:30-23:30 Νότιος Αφρική – Ουρουγουάη (1ος όμιλος)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα