Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Αντιδρά το ΣτΕ στο νομοσχέδιο

Την αντίδραση της Ολομέλειας του ΣτΕ προκαλεί το νομοσχέδιο για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τη Βουλή. Με ψήφους 31 έναντι 10, η Ολομέλεια θεωρεί ότι η ρύθμιση προσκρούει στο Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ότι η διαδικασία προαγωγής για τις ανώτατες θέσεις των δικαστών γίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Η ουσία του θέματος είναι ότι ορισμένοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αρνούνται την πιθανότητα να προσέρχονται για ακρόαση ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων. Αλλά ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός, προοριζόμενος για την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τι έχει να φοβηθεί ή να αποκρύψει, προσερχόμενος ενώπιον του πιο αντιπροσωπευτικού οργάνου της πολιτείας μας;”.
Ο υπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ παραμένει μακριά από το λαϊκό αίσθημα. “Βεβαίως, η γνώμη του ΣτΕ είναι μια από τις πολλές που διατυπώνονται κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και προφανώς δεν δεσμεύει ούτε την κυβέρνηση ούτε τη Βουλή των Ελλήνων. Aλλωστε, η Βουλή των Ελλήνων κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου της αποφαίνεται κυριαρχικώς και επί θεμάτων αντισυνταγματικότητας”.

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ
Απέσπασαν 45.000 ευρώ
    Τρίπολη  
Ενοπλη ληστεία με λεία 45.000 ευρώ σημειώθηκε προχθές στην Τρίπολη, όταν δύο άγνωστα άτομα κινούμενα με ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή Κρεμμυδίων Μεσσηνίας, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από 43χρονο ιδιώτη ταχυδρομικό πράκτορα, τον ταχυδρομικό σάκκο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, μία ώρα αργότερα περίπου, το αυτοκίνητο με τους δράστες εντοπίστηκε στην περιοχή Μάνεσι, όπου το εγκατέλειψαν και καταδιωκόμενοι διέφυγαν πεζή σε παρακείμενα αγροκτήματα, εγκαταλείποντας στην πορεία τους τον σάκο με τα χρήματα και ένα πιστόλι.
Οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των ληστών συνεχίζονται, ενώ προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Καλαμάτας.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Φάρσα για βόμβα
Αθήνα
Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα, που έγινε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Το τηλεφώνημα έγινε στις 12.30 μ. Η αστυνομία εκκένωσε το κτήριο και διέκοψε την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.
Τελικά, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη 1, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γκαζάκια σε τράπεζα
Θεσσαλονίκη,
Εκρηξη σημειώθηκε στις 4.40 χθες τα ξημερώματα, σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς, χωρίς να υποστεί ζημιές το τραπεζικό υποκατάστημα. 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
Εσπασαν με αυτοκίνητο
τα ρολά
Αθήνα
Πρωτότυπο τρόπο διάλεξαν ληστές για να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη, αφού για να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την αστυνομία στις 5.15 χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έριξαν ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα στις προθήκες κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου με αποτέλεσμα να γκρεμίσουν τα προστατευτικά ρολά.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τη βιτρίνα, κοσμήματα, πολύτιμα αντικείμενα και ρολόγια και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλήψεις για σωματεμπορία
Θεσσαλονίκη
Στη σύλληψη ενός 63χρονου και μιας 35χρονης ελληνικής καταγωγής, για σωματεμπορία προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, στην Κοζάνη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της 35χρονης, στο οποίο υπεύθυνος λειτουργίας ήταν ο 63χρονος, οι συλληφθέντες εξέδιδαν με απειλές και με χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, 25χρονη υπήκοο Ρουμανίας.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος βρέθηκαν χάπια, μικροποσότητα κάνναβης, δύο μαχαίρια, δύο συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας και 390 ευρώ.
Εξάλλου, στο κατάστημα βρέθηκε ένα μαχαίρι, μια αστυνομική ράβδος και 60 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων ατόμων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις σε βαθμό κακουργήματος (σωματεμπορία) και πλημμελήματος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα