Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ:

Στη συγκρότηση ενός Καποδιστριακού Δήμου για ολόκληρο τον Αποκόρωνα συμφωνούν ομόφωνα η πλειοψηφία των Δημάρχων και κάτοικοι της περιοχής όπως διεφάνη από την προχθεσινή ενημερωτική συνάντηση που είχε μαζί τους ο Χανιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του βουλευτή και προστίθενται:
Στην κυβερνητική πρόταση για την συνένωση των Δήμων η περιοχή του Αποκόρωνα μπαίνει μπροστά σύμφωνα με το Χανιώτη πολιτικό και δεσμεύεται μέσα από τα στελέχη της, για ένα Δήμο η έδρα του οποίου και τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν, θα καθοριστούν εν καιρώ.
Στη σύσκεψη που έγινε προχθές το βράδυ στο Δημαρχείο Κρυονερίδας συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Κρυονερίδας Γρηγόρης Μαρκάκης, Γεωργιούπολης Φερδινάνδος Μαρικάκης, Φρέ Νίκος Γιαννούλης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάμου Στέλιος Μιχελάκης και Αρμένων Παντελής Καραγιαννάκης αλλα και εντυπωσιακός αριθμός πολιτών, ο κ. Βαλυράκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η συνένωση είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα των Δήμων και τη δυνατότητα συνδυασμού μεγάλων αναπτυξιακών έργων. «Αισιοδοξώ είπε χαρακτηριστικά ότι επιτέλους θα «ξεμπλοκάρει» ο Νομός Χανίων. Είναι απαράδεκτο σήμερα να απολογείται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση λέγοντας μας ότι έχει μόνο ένα ώριμο έργο σε επίπεδο μελέτης στο Νομό. Αυτό της λιμνοδεξαμενής Πλατάνου!»
Στην ομιλία του ο Χανιώτης Βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι "υπήρξε ομοφωνία σε σχέση με την πρόταση για την πολιτική ολοκλήρωση του Αποκόρωνα με την συνένωση όλων των σημερινών Καποδίστριακων Δήμων της επαρχίας Αποκορώνου σε ένα και μόνο Δήμο, σύμφωνα και με την κατ’ αρχήν πρόταση του ιστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Οι πρώτες εβδομάδες για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνέχισε πήγαν καλά. Στους πολίτες έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.   Επιτέλους εμφανίζονται νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι αποφασισμένοι να αναμετρηθούν με τα προβλήματα. Έγιναν θετικά δεκτές και οι πρώτες αποφάσεις. Οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.  Η αναδιοργάνωση της κυβερνητικής δομής.  Μικρότερα αυτοκίνητα για τους υπουργούς, λιγότερα αυτοκίνητα το δημόσιο, ανάκληση των αστυνομικών φρουρών των «VΙΡS», ανοικτές διαβουλεύσεις με τους πολίτες.
Είναι εμφανές ότι επιχειρείται μια αναστροφή της οικονομικής πολιτικής με αναδιανομή του εισοδήματος από τα υψηλότερα εισοδήματα προς τα χαμηλότερα, από τους πλουσιότερους προς στους φτωχότερους συμπολίτες  μας
Συμφωνώ με τις επιλογές και στηρίζω την κυβέρνηση στην προσπάθειά της.
Η  εξαγγελία για μια άλλη δομή του κράτους, είναι στην ουσία η «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων» για την Ελλάδα. Το ασυμβίβαστο μεταξύ κομματικού στελέχους και κρατικού λειτουργού, αποτελεί «επανάσταση» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.  
 Στο πλαίσιο αυτό θα έχομε τις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης με νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Ενοποιούνται οι δήμοι μειώνεται ο αριθμός τους και αυξάνεται η πολιτική, οικονομική και αναπτυξιακή τους δυνατότητα. Ο Αποκόρωνας δεν θα μείνει πίσω. Πιστεύω ότι δημιουργείται η ευκαιρία για την πολιτική ενοποίηση της επαρχίας για την οποία πρέπει να εργασθούμε συνειδητά όλοι μαζί.   
Σήμερα μπορούμε να συζητήσουμε και δεσμευόμαστε όλοι να αγωνιστούμε για ένα μόνο Δήμο στον Αποκόρωνα. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την  κοινωνική ποιότητα της επαρχίας μας και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι".
Παράλληλα ο κ. Βιρβιδάκης κατηγόρησε τη Νομαρχιακή Αρχή για το θέμα των μελετών, και μεταξύ άλλων υποστήριξε: "Πως να δικαιολογήσει κανείς ότι με έτοιμη μελέτη και εγκεκριμένο, επαρκές κονδύλι 55 εκ. ευρώ, δεν έγινε η επέκταση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» κρίσιμη πύλη εισόδου τουρισμού των Χανίων;". Για να προσθέσει ότι η Νομαρχιακή Αρχή " το ώριμο μελετητικά έργο στο Νομό Χανίων που μας παραδίδει είναι ένα και μόνο έργο αυτό της λιμνοδεξαμενής Πλατάνου".
Και ο Χανιώτης Βουλευτής κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορώ να δεχθώ πως στο Νομό Χανίων που το 1/3 του εδάφους του αποτελείται από  ορεινές περιοχές, με εννέα ορεινούς Δήμους, να καταψηφίζεται από την ελεγχόμενη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πλειοψηφία της ΤΕΔΚ  η πρόταση, για την άμεση ανάθεση μελέτης που αφορά την   «Ολοκληρωμένη  Ανάπτυξη και Προστασία των Λευκών Ορέων». Αφού είναι γνωστό σε όλους ότι με αυτό τον τρόπο προχώρησε η χρηματοδότηση της ανάπτυξης της Πίνδου και του Βερμίου.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα