Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ξενάγηση στον θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων και των φαραγγιών των Χανίων διοργάνωσε χθες ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων μέσα απο την έκθεση φωτογραφίας με διαδρομές του Συλλόγου σε φαράγγια και σπήλαια καθώς και προβολή DVD με δραστηριότητες της Σπηλαιολογικής Ομάδας κατα το 2009.
Ο σύλλογος που αριθμεί Περισσότερα απο 500 μέλη στο νομό Χανίων σε λίγες μέρες συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής και δράσης.Στο πλαίσιο αυτό χθες στις 7:30 το απόγευμα  πραγματοποίησε στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων  την πρώτη απο μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν το 2010 με δραστηριότητες του Ορειβατικού, απο την Σπηλαιολογία και το Canyoning (πέρασμα φαραγγιών με σχοινιά) κατά την περίοδο 2008-2009.
Όπως τόνισε στα "Χ.Ν" ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων Σταύρος Μπαδογιάννης "σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 80 χρόνια ζωής και δράσης, και στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε μια σειρά απο δραστηριότητες που θα κρατήσουν καθ΄ όλη την διάρκεια του 2010. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάζουμε σπηλιές και φαράγγια του νομού Χανίων και της Κρήτης γενικότερα. Στα Χανιά υπάρχουν χιλιάδες σπήλαια  ενώ ο υπόγειος διάκοσμος είναι εξαιρετικός. Ο νομός μας είναι απο τους λίγους Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που έχουν τόσα πολλά και βαθιά σπήλαια".
Συνολικά στο νομό Χανίων είναι καταγεγραμμένα Περισσότερα απο 1500 σπήλαια και φαράγγια.
"Ο Αντώνης Πλυμάκης έχει κάνει μια πολύ σοβαρή έρευνα σχετικά με τα σπήλαια και τα φαράγγια του νομού. Γι΄ αυτό στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τον τιμήσουμε με ένα ευχαριστήριο αναμνηστικό δώρο. Διότι ο Αντώνης ο Πλυμάκης ήταν αυτός που τόσα χρόνια κράτησε μια μικρή "φωτιά" αναμμένη στον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, που τον τελευταίο χρόνο, αυτή η φωτιά έγινε πυρκαγιά. Φέτος ειδικά έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με την ορειβασία"επεσήμανε ο κ. Μπαδογιάννης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου  τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις ομάδες Σπηλαιολογίας και του Canyoning . "Αυτές οι δραστηριότητες μαζί με την ορειβασία, την αναρρίχηση και την χιονοδρομία αποτελούν τις πιο σημαντικές προσπάθειες που κάνουμε για να αναδείξουμε και να φέρουμε νέο κόσμο κοντά στην φύση" σημείωσε.
Ό ίδιος τόνισε οτι κάθε Τρίτη βράδυ στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου όπου γίνονται σεμινάρια Σπηλαιολογίας, επικρατεί το αδιαχώρητο λόγω  της μεγάλης προσέλευσης κόσμου που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα. "Κάθε Τρίτη βράδυ μαζεύονται Περισσότερα απο 35 παιδιά που κάνουν, σεμινάρια με σχοινιά μέσα στα γραφεία του συλλόγου.Επίσης κάθε εβδομάδα κάνουμε πεζοπορίες στα βουνά μας ακόμα και το χειμώνα φτάνοντας σε χαμηλά υψόμετρα. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία με διαδρομή απο την Σούγια στην Παλιόχωρα. Ακόμη υπάρχουν τέσσερα καταφύγια στα Λευκά Όρη που τα συντηρούμε και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν κόσμο τώρα τον χειμώνα" ανέφερε ο κ. Μπαδογιάννης.
Και πρόσθεσε οτι: "στόχος μας είναι να φέρουμε νέο κόσμο κοντά στην φύση και να τον απομακρύνουμε απο άλλες αρνητικές επιρροές. Έχουμε την στήριξη του δήμου Χανίων  και της Νομαρχίας Χανίων στις προσπάθειες μας καθώς αναγνωρίζουν οτι ο Σύλλογος προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις κοινωφελές έργο, χρήσιμο για την κοινωνία και τον νομό μας.Έτσι αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή μιας στέρνας στα Λευκά Όρη, με βοήθεια πολλών Χανιωτών εθελοντών ".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα