Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ταξιδεύοντας στη χώρα που δεν μας χωρά, στη γαλέρα των μνημονίων και των αμνημόνων

Οργουελικά

Το 1984 είναι εδώ
Η επαναφορά του κατώτατου μισθού σε επίπεδα που επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση θα επέφερε καταστροφή στην οικονομία.
Από τις όχθες του Ποταμιού μέχρι και τα προπύργια της ακροδεξιάς, οι φωστήρες του πολιτικού συστήματος συμφωνούν:
«Ο μισθωτός που θα πάρει κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, θα τα κάνει βενζίνη και φαγητό. Εισαγόμενα είδη και τα δύο. Άρα η εθνική οικονομία θα υποστεί πλήγμα».
Ας συνεχίσουμε τότε να ζητιανεύουμε ένα ξεροκόμματο, που και πιο φθηνό τους έρχεται και καλό κάνει στην οικονομία του τόπου.

1984 ΙΙ – “Σύνεσης” το νέο πρόγραμμα της χώρας
«Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος που μίλαγε για έξοδο από την εποπτεία της τρόικα αλλά και σκίσιμο του μνημονίου «σελίδα-σελίδα», σήμερα, μόλις λίγες ημέρες μετά υπερασπίζεται την προληπτική γραμμή πίστωσης άνευ όρων.
Με μία αλλαγή στη διαδικασία ελέγχου, και όχι απουσία του, η χώρα όχι μόνο θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις ορέξεις των αγορών, αλλά σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνει και η κάνουλα του Βερολίνου.
Αυτό θα πει «έξοδος από τα μνημόνιο»;
Αλήθεια, στα πόσα Ζάππεια καιγόμαστε πρόεδρε;

Ράκος η γυναίκα του Καίσαρα – Φτωχοί πλην τίμιοι υπουργοί
Ο υπουργός Εσωτερικών είναι μόλις ο τέταρτος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά που κατηγορείται επίσημα για σκάνδαλο. Όπως και οι υπόλοιποι, βρίσκεται ακόμα στη θέση του.
«Σκιές σκανδάλων» υπάρχουν ακόμη πάνω από το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης, του προηγούμενου υπουργού Εσωτερικών καθώς και του  νυν υφυπουργού Ανάπτυξης.
Εάν αυτή η κυβέρνηση συμβολίζει τη Νέα Ελλάδα, γιατί θυμίζει τόσο έντονα την Παλιά;

Τα μούτρα κρέας – Ίδιο τροπάρι από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Παρά την επιτυχία της εισαγωγής του Κυπριακού στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου, η Ένωση δεν προβαίνει παρά σε λεκτικές καταδίκες απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.
Ανησυχίες, αυτοσυγκράτηση, σεβασμός στην κυριαρχία. Ευχολόγια.
Είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία επιχειρεί να πετάξει την “μπάλα” μακριά από το Κομπάνι και την ήττα που υπέστη η στάση της απέναντι στον κουρδικό λαό και την επέλαση των Τζιχαντιστών.
Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο όμως, είναι πως η ελληνική και ευρωπαϊκή πλευρά σκοπεύει να τιθασεύσει αυτή της την αμετροέπεια.

1984 Reloaded – Ένα εκατομμύριο οι άστεγοι σε Αμερική και Ευρώπη
Περίπου 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 600.000 στις Η.Π.Α. «βάζουν πλάτη» για να ορθοποδήσει το σύστημα, μένοντας στον δρόμο.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η έλλειψη στέγης δεν είναι το μέγιστο κακό που αντιμετωπίζουν.
Υψηλά ποσοστά αλκοολισμού, χρήσης ναρκωτικών, λοιμώδης νόσοι, καρδιοπάθειες, χρόνιες παθήσεις και ψυχικές διαταραχές συνθέτουν τον εφιάλτη ενός άστεγου.
Με τελική κατάληξη τον θάνατο, που επέρχεται δύο έως πέντε πιο νωρίς, συνήθως εξαιτίας αυτοκτονίας ή κάποιου τραυματισμού.
«Σημασία δεν έχει να παραμένει ζωντανός, αλλά να μείνεις άνθρωπος».
Ευχή και κατάρα.

*λωτοφάγος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα