Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

1973: Η ρύθμισις κυκλοφορίας και σταθμεύσεως οχημάτων εις το Καστέλλι Κισάμου

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Αλλαγές που αφορούσαν σε μονοδρομήσεις και χώρους στάθμευσης στο Καστέλι Κισσάμου φιλοξενούνται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 7 Μαρτίου 1973.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ «Δι’ αποφάσεως της Δ.Χ. Χανίων καθωρίσθησαν ως μονόδρομοι εις Καστέλλλι Κισάμου οι δρόμοι: Σκαλίδη, Καμπούρη και πάροδο Σκαλίδη» ενώ όπως διαβάζουμε στην συνέχεια «Επίσης διά της αυτής απόφασεως απαγορεύεται η στάθμευσις παντός οχήματος α) εις το από πλατείας Μελχισεδέκ μέχρι πλατ. Τζανακάκη τμήμα της οδού Καμπούρη β) Εις το από οικήματος ΑΤΕ μέχρι πλατείας Μελχισεδέκ (ραφείον Μαρεντάκη – Μουντάκη) τμήμα της οδού Σκαλίδη».

Όσον αφορά στους χώρους στάθμευσης διαβάζουμε «Εξ άλλου καθωρίσθησαν και οι χώροι σταθμεύσεως οι οποίοι έχουν:

– Η νότια πλευρά της πλατείας Στρατηγού Τζανακάκη (συγκεκριμένως τον πρό του Ι. Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου χώρον αυτής), η οδός Παπαγιαννάκη (έμπροσθεν Δημαρχείου) και η οδός Δεικτάκη (εμπροσθεν Δημοσίου Ταμείου) ως χώροι σταθμεύσεως των Δ.Χ. επβατηγών αυτοκινήτων.

– Η κείμενη μεταξύ των οδών Αμερικής – Δεικτάκη και εθνικής οδού Καστελλίου – Χανίων πλατεία και η τοιαύτη μεταξύ των οδών Επισκόπου Ανθιμου Λελεδάκη και εθνικής οδού Καστελλίου – Χανίων ως χώροι σταθμεύσεως των λεωφορείων -φορτηγών αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων

– Η οδός Παπαγιαννάκη (εις το ύψος της διασταυρέσεως ταύτης με την τοιαύτην Αμερικής) ως χώρος σταθμεύσεως των ΔΧ τρικύκλων οχημμάτων

– Ο έμπροσθεν του αγρονομείου Κισάμου χώρος, ως τοιούτος σταθμεύσεως των πάσης φύσεως δικύκλων οχημάτων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα