Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

1973: Εγκώµια των ‘‘Κυριακάτικων Τάιµς’’ του Λονδίνου για την Παλαιόχωρα

Για ένα διθυραµβικό άρθρο των Times του Λονδίνου σχετικά µε την Παλαιόχωρα, διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 14ης Απριλίου 1973.

Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής «το ενδιαφέρον του ξένου τύπου για τον τόπο µας ολοένα και γίνεται πιο έκδηλο. Τελευταίο δείγµα το µακροσκελές άρθρο των ‘‘Κυριακάτικων Τάιµς’’ του Λονδίνου. Ο δηµοσιογράφος – περιηγητής των ‘‘Τάιµς’’ αφού περάσει τον τόπο πολιτεία, την πολιτεία και χωριό το χωριό και γευθή τη ζωή της Κρήτης, θα καταλήξη στη σκέψη πώς το ειδυλιακό νησί που του υποσχέθηκαν υπάρχει στη Παλαιόχωρα και θα γράψη χαρακτηριστικά ‘‘Η Παλαιόχωρα είναι η νύφη του Λιβυκού Πελάγους’’ τρεις ώρες µε αυτοκίνητο προς τα νοτιοδυτικά των Χανίων».
Στην συνέχεια διαβάζουµε πως «και ο ξένος δηµοσιογράφος συνεχίζει απαριθµώντας τις φυσικές καλλονές της Παλαιόχωρας, τις αµµουδίες της, τα ωραία της τοπία. Και προ παντός το πόσο φθηνά µπορεί να περάση λίγες µέρες µιά οικογένεια εκεί.
Ιδιαίτερη µνεία γίνεται και για την λαϊκή τέχνη που διατηρείται στην Παλαιόχωρα. Πολλά έργα λαϊκής Κρητικής τέχνης, γράφει, µπορεί να τα προµηθευθής σε χαµηλές σχετικά τιµές.
Εντύπωση µεγάλη φυσικά, έκανε στον αρθρογράφο των ‘‘Τάιµς’’ το Φαράγγι της Σαµαριάς. Στη περιγραφή του παράλληλα µε τον εκθειασµό της ωραιότητoς του Φαραγγιού, δίνονται και χρήσιµες πληροφορίες, πώς µπορεί κανείς, πιο εύκολα να περάση το Φαράγγι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα