Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

– Τέρμα τα τριήμερα.
– Πάμε για τις υποδομές;
Πόσοι και από που…
…ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα;
• Αληθεύει πως υπάρχει έκρηξη, στις προκρατήσεις, σε σχέση με πέρυσι, με στοίχημα οι αναδυόμενες αγορές;
• Πάντως, τα θετικά μηνύματα έρχονται από τα ξένα πρακτορεία για την πορεία των κρατήσεων, αν πάρουμε στα σοβαρά τα ποσοστά που δίνουν
– Τουρκία, 40% ποσοστό αύξησης των κρατήσεων
– Πολωνία, 39%
– Ρωσία 30%
– Ολλανδία, Αυστρία και Μάλτα, από 20%
– Ουκρανία και Μ. Βρετανία, από 10-15%
– Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες από  15%
– Ρουμανία 10%
– Και Γερμανία γύρω στο 8%.
– Οσον φορά τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Κίνα, το Ισραήλ και την Αυστραλία, ενώ η προβολή της Ελλάδας έχει φτάσει μέχρι αυτές τις χώρες, τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν τους αρμόδιους ΕΟΤ και των ξενοδόχων.

Γίνε αγρότης…
Από τη μια η αναζήτηση επαγγελματικών διεξόδων, η οποία γίνεται όλο και πιο έντονη εξαιτίας της ανεργίας και από την άλλη η στροφή προς την αγροτική παραγωγή και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για βιολογικά προϊόντα “ζωντανεύουν” τα ξεχασμένα και ανεκμετάλλευτα χωράφια.
• Μια πρώτη κίνηση;
• Αξιοποιείστε, ως εργαλείο, το Internet
• Δύο sites, μεταξύ άλλων, το ´xorafaki.gr´ και το ´gineagrotis.gr´ κάνουν ακριβώς αυτό που ζητάτε: Βοηθούν τους νέους αγρότες στα πρώτα τους βήματα, παρέχοντες τους συμβουλές, σχετικά με το ποια προϊόντα θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν με βάση τα χωράφια που διαθέτουν.

´Καλημέρα´ Κρουαζιέρα
Κρουαζιέρες τριών ημερών με την ονομασία ´3 ελληνικά νησιά και Τουρκία´ με επισκέψεις σε Μύκονο, Κουσάντασι (Εφεσος), Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη και ταξίδια τεσσάρων ημερών με τον τίτλο ´4 Ελληνικά νησιά και Τουρκία´ με το ´Orient Queen´ και με προορισμούς Μύκονο, Κουσάντασι, Ρόδο, Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη έχει ξεκινήσει για τη φετινή σεζόν η ´Louis Hellenic Cruises´.
Επίσης από τις 26 Απριλίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου το ´Louis Olympia´ θα πραγματοποιεί τριήμερες και τετραήμερες διακοπές στο Αιγαίο και την Τουρκία ενώ αντίστοιχα το ´Orient Queen´ θα σαλπάρει από το λιμάνι του Λαυρίου για τις επταήμερες κρουαζιέρες με την ονομασία ´5 Ελληνικά νησιά και Τουρκία´.

Η Π.Ε.Σ. στη Ρωσία
Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας βρέθηκαν τα στελέχη της Παναιγιάλειου Ενωσης Συνεταιρισμών, στο πλαίσιο του προγράμματός της για την προώθηση της σταφίδας και του ελαιολάδου Αιγιαλείας. Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Σ. βρέθηκε παράλληλα και στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνούς εμβέλειας Εκθεση τροφίμων και ποτών Prodexpo.
«Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που μας ενδιαφέρει για τα δικά μας προϊόντα, να μπούνε στη ρωσική αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ., Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Let’s Do It Greece
Φέτος, για δεύτερη συνεχή φορά, φιλοξενούμε στη χώρα μας στις 14 Απριλίου το Let’s Do It, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7.000.000 εθελοντών.
Πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετέχουν, καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.
Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ´Ωρα για δράση´ τον Απρίλιο του 2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αυξημένες 188%
οι εξαγωγές…
…ελαιολάδου το πρώτο δίμηνο!
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων «μέσα στα όρια των αρχικών προβλέψεων, ξεκίνησε η πορεία των ελληνικών εξαγωγών για το 2013, με διατήρηση θετικών προσήμων στους ρυθμούς ανόδου, χάρη κυρίως στις εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και ειδικά του ελαιολάδου».
Πιο αναλυτικά:
«Η αύξηση των εξαγωγών προήλθε, κυρίως, από τις καλύτερες εξαγωγικές επιδόσεις προς τις χώρες της Ε.Ε. (+6,7%) ενώ αντίθετα, μείωση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς τις Τρίτες Χώρες (-3%).
Οπως τονίζει, όμως, η ´Ναυτεμπορική´ (14ης Μαρτίου) «σε ότι αφορά τα προϊόντα εντυπωσιακή είναι η αύξηση εξαγωγών του ελαιολάδου, κατά 187,6%, με τους Ελληνες παραγωγούς να εκμεταλλεύονται τη θετική συγκυρία της μειωμένης ισπανικής παραγωγής, ενώ εξαιρετική είναι η δυναμική που παρουσιάζουν συνολικά τα αγροτικά προϊόντα της χώρας και ειδικά τα οπωροκηπευτικά διευρύνοντας έτι περαιτέρω τα διεθνή μερίδιά τους (+21,2%).
Στον αντίποδα όμως, το σκληρό ευρώ φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τα βιομηχανικά προϊόντα (-3,8%) και τα προϊόντα της κατηγορίας μηχανήματα – εξοπλισμοί (5,9%).

Τα ταξίδια τής…
…´ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ´ τίμησαν το Ρέθυμνο, στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 16-17 Μαρτίου 2013.
• Οπως βλέπετε, ο υπότιτλος δηλώνει: ´Εκτός εποχής´ εξόρμηση στον Νότο με αφορμή το καρναβάλι´.
• Το αφιέρωμα;
• Σε τέσσερις σελίδες με επτά φωτογραφίες της Εφης Παρούτσα και κείμενα της Κυριακής Βασσάλου, έστειλαν με τον τρόπο τους χιλιάδες επισκέπτες στο καρναβάλι του Ρεθύμνου.
Και μπράβο τους.
Τώρα, αν μιλήσουμε για τις δικές μας εκδηλώσεις του τριημέρου 15-16-17 Μαρτίου ’13, καλύτερα να βάλουμε τρεις τελίτσες… για να μην παρεξηγηθούμε.
• Του χρόνου, πάντως, θα πάμε καλύτερα. Το πιστεύουμε.

Δες και πες… τη γνώμη σου
Tέσσερις φωτογραφίες του συνεργάτη της σελίδας Βαγγέλη Δ. από την περιοχή των βόρειων τειχών της παλιάς πόλης των Χανίων, όπου (κάποτε) και το ´Ξενία´.

Σ’ αυτά τα στιγμιότυπα οι εικόνες μας δείχνουν την  παλαί ποτέ ξενοδοχειακή μονάδα και πώς είχε καταντήσει στο πέρασμα του χρόνου, λίγο πριν επέμβουν οι μπουλντόζες.
Οι μπουλντόζες επί τω έργω ύστερα από δεκαετή προσπάθεια της δημοτικής αρχής Χανίων, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού με τη συμπαράσταση και της Περιφέρειας Κρήτης.

(Νεότερο φωτογραφικό υλικό πολύ σύντομα,
με πιο φρέσκιες προτάσεις
για τη συγκεκριμένη περιοχή και όχι μόνο).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα