Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανακάλυψαν την… Αμερική

Με χαμόγελο, αλλά και καυστικό ύφος, αντιμετώπισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Χανίων και γενικός γραμματέας της ΠΟΠΕΚ, Βαγγέλης Κώτσος, τηλεοπτική εκπομπή, η οποία αφορούσε τα κακώς κείμενα της αγοράς καυσίμου.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που απέστειλε στα ´Χ.Ν.´ εν είδει… ευθυμογραφήματος. Αναλυτικά γράφει ο κ. Κώτσος:
«Τελικά παρακολούθησα και εγώ την έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή ´Νέοι Φάκελοι´ και η αλήθεια είναι πως έμεινα άναυδος από το εύρος των αποκαλύψεων…
Είδα τον εκπρόσωπο του ΣΕΕΠΕ, τον πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέχρι και τον ίδιο τον υπουργό, να αποκαλύπτουν το μέγεθος της λαθρεμπορίας…
Εμεινα άναυδος…!!! Μιλούσαν για παράνομες δεξαμενές στον Θεσσαλικό κάμπο… για καράβια που ξεφορτώνουν στο Σούνιο… Για βυτία που πηγαινοέρχονται στα Σκόπια και στη Βουλγαρία… Για αποχρωματιστήρια πετρελαίου που λειτουργούν μέσα στις πόλεις… Για νοθευμένα καύσιμα στις Ενοπλες Δυνάμεις…
Και στο τέλος έπεσε και η βόμβα… τέσσερα στα έξι πρατήρια έχουν πειραγμένες αντλίες και κλέβουν τους πελάτες…!!!
Το σοκ ήταν μεγάλο…
Για πρώτη φορά βγήκαν κάποιοι στην τηλεόραση και είπαν τα πράγματα με το όνομά τους…. Θυμήθηκα εκείνη την παλιά ελληνική ταινία, που οι φίλοι του Αντωνάκη τα… ´έλεγαν τσεκουράτα´… Είδα πως έγινε η έρευνα… Είδα ποιοι μιλούσαν στον φακό… Ακουσα τις βαρύγδουπες αποκαλύψεις τους… Και έσκασα στα γέλια…
Τελικά από εκείνη την ταινία η ατάκα που έμεινε ήταν η ανεπανάληπτη… ´Εσύ μπούλη ρούφα τ’ αβγό σου…´».

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών, του ζητήσαμε ένα περαιτέρω σχόλιο αναφορικά με τις καταγγελίες περί ´πειραγμένων´ αντλιών στα πρατήρια, που ακούστηκαν και στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή.
«Είναι υπερβολές και ψέματα», απάντησε, εξηγώντας: «Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε μεγαλύτερη έκταση απ’ ό,τι σε επαρχιακές πόλεις όπως στα Χανιά. Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται ότι τέσσερα στα έξι πρατήρια ´κλέβουν´. Δεν ισχύει αυτή η καταγγελία».
Ο κ. Κώτσος, υπενθύμισε ότι όλα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή αυτή «τα έχω καταγγείλει επανειλημμένως, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».
Και μέσα από τις σελίδες των ´Χ.Ν.´ ο κ. Κώτσος έχει αναφερθεί τόσο στο ζήτημα της διαμόρφωσης των τιμών όσο και στο σύστημα εισροών – εκροών ζητώντας μετ’ επιτάσεως να εφαρμοστεί. «Στο τέλος αισθανόμουν πως είχα καταντήσει γραφικός και να που τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν την… Αμερική», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρόεδρος των βενζινοπωλών επεσήμανε ότι τα περιστατικά με ´πειραγμένες´ αντλίες στα Χανιά είναι μεμονωμένα, ενώ και ο ίδιος ο κλάδος έχει πρόθεση να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα.

Ενόχληση στον Ναύσταθμο Κρήτης
Παραμένοντας στο ζήτημα των καυσίμων, αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των ´Χ.Ν.´, στον Ναύσταθμο Κρήτης είναι ενοχλημένοι από τις διαρροές του Σ.Δ.Ο.Ε. προς τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε., από τις οποίες προέκυπτε θέμα νοθευμένων καυσίμων και στον Ναύσταθμο Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες των ´Χ.Ν.´, ο Ναύσταθμος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του Σ.Δ.Ο.Ε., θεωρώντας ότι τον ενέπλεξαν σε μία υπόθεση άδικα και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία.
Επίσημη διάψευση πάντως δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα από τον Ναύσταθμο Κρήτης, πράγμα που σίγουρα είναι απαραίτητο να γίνει, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αποδειχθεί και ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να μπλέξουν τον Ναύσταθμο σε τέτοιες περιπέτειες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα