Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τιμή στον σκιτσογράφο Ηλία Σκουλά

Τον Χανιώτη σκιτσογράφο – γελοιογράφο Ηλία Σκουλά τίμησε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης σε μία σεμνή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Δημαρχείο Χανίων.
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων στον χαιρετισμό του, επιτυχημένοι γελοιογράφοι δεν υπάρχουν πολλοί. Και αυτό, γιατί απαιτούνται σπάνιες ανθρώπινες ικανότητες, απαιτείται ένας συνδυασμός ευφυΐας, αίσθησης χιούμορ, αντίληψης της επικαιρότητας και της κοινωνικής συγκυρίας, αλλά και καλλιτεχνική γραφίδα. Αυτά δηλαδή τα χαρίσματα, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από τα σκίτσα και τις γελοιογραφίες του συντοπίτη μας Ηλία Σκουλά, που κατά καιρούς έχουμε θαυμάσει τόσο μέσα από τις εφημερίδες με τις οποίες έχει συνεργαστεί όσο και μέσα από τις εκθέσεις ή τα βιβλία που έχει εκδώσει. Για τον λόγο αυτό και ο Ηλίας Σκουλάς, έχει καταξιωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους σκιτσογράφους – γελοιογράφους, τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος εν συνεχεία επέδωσε στον γιο του τιμώμενου, Μανώλη, μία τιμητική πλακέτα, ενώ του προσέφερε και μία γκραβούρα, η οποία απεικονίζει άποψη της πόλης των Χανίων.
Στην εκδήλωση -η οποία πλαισιώθηκε από έκθεση σκίτσων και γελοιογραφιών του Ηλία Σκουλά- παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι Χανίων, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και συγγενείς του τιμώμενου.
Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Σκουλάς, γεννήθηκε το 1927 στα Χανιά. Ασχολήθηκε στην Αθήνα με τη γελοιογραφία σε διάφορες εφημερίδες: ´Απογευματινή´, ´Μεσημβρινή´, ´Ελεύθερο Τύπο´, ´Έθνος´ καθώς και σε περιοδικά. Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιες και ελληνικές εκθέσεις και έχει στο ενεργητικό του τέσσερις ατομικές εκθέσεις και δεκατρία βιβλία με γελοιογραφίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα