Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιατί παρέδωσε η Αστυνομία τη Θύρα 4

Απόδειξη ότι ο Πλατανιάς ενοχλήθηκε από την απόφαση της Αστυνομίας να αλλάξει τα σχέδιά της για τη θέση που θα καταλάμβαναν οι οπαδοί του ΟΦΗ στα Περιβόλια, αποτελεί το γεγονός ότι με χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε, δημοσιοποίησε τη λύπη του για ό,τι τελικά συνέβη… Μην ξεχνάμε ότι η ΠΑΕ επεσήμαινε την Παρασκευή το βράδυ ότι κανείς από τους κατέχοντες εισιτήρια στα χέρια του δεν χρειαζόταν να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην καθίσει στη θέση που αναγραφόταν πάνω σε αυτά, παρά τον διαφαινόμενο τότε ερχομό των οπαδών του ΟΦΗ στα Χανιά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Έτσι, ο Πλατανιάς, ίσως και δικαίως γιατί απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να ξέρουμε δεν ενημερώθηκε ούτε του ζητήθηκε η άποψη για την αλλαγή των πλάνων από πλευράς Αστυνομίας, αισθάνεται εκτεθειμένος απέναντι σε δεκάδες Χανιώτες φιλάθλους, αρκετοί από τους οποίους αποχώρησαν κιόλας από το γήπεδο εκφράζοντας τη δυσφορία τους για ό,τι συνέβη.
Το θέμα είναι όμως πως δύσκολα μπορεί κάποιος να ψέξει την Αστυνομία για ό,τι αποφάσισε. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν δύο ώρες σχεδόν πριν το παιχνίδι σταμάτησε στον Αποκόρωνα το πούλμαν που μετέφερε τους οπαδούς του ΟΦΗ και διαπίστωσε, στον έλεγχο που πραγματοποίησε, το τι κόσμος ερχόταν στα Περιβόλια… Πιστεύει, αλήθεια, κανείς ότι αυτοί οι 120 σχεδόν οπαδοί του ΟΦΗ που αν μη τι άλλο φάνηκε ότι ήταν πάρα πολύ ένθερμοι, σπάζοντας όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες δύο βρύσες στις τουαλέτες και πετώντας τις στη διπλανή Θύρα από αυτή που βρίσκονταν αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ότι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν να καθίσουν ανάμεσα σε Χανιώτες; Συνεπώς, η Αστυνομία εκτιμάμε πως δεν είχε άλλη λύση και για να έχει ήρεμο το κεφάλι της αποφάσισε να παραδώσει στην ουσία τη Θύρα 4 στους οπαδούς του ΟΦΗ, γνωρίζοντας την αναστάτωση που θα δημιουργείτο με κάποιους που θα έμεναν εκτεθειμένοι.
Στη μακροσκελή ανακοίνωση του Πλατανιά τονίζονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την απόφαση της Αστυνομίας και ανατρέχει μεταξύ άλλων και στη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του αγώνα, σημειώνοντας ότι ακόμα και τότε ούτε αποφασίστηκε ούτε διαφάνηκε ότι θα άλλαζε κάτι από τα αρχικά πλάνα όπως αυτά είχαν προκύψει μετά την πρώτη σύσκεψη. Από εκεί και πέρα σημειώνεται πως: «Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ένα από τα κύρια μελήματα της Διοίκησης και των συνεργατών της είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία όλων των φιλάθλων στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει, βελτιώνοντας τις όποιες ατέλειες διαπιστώνονται στην πορεία. Σε αυτή την ευρεία προσπάθεια εξακολουθούμε να θεωρούμε αρωγό και σημαντικό σύμμαχο, πέραν φυσικά του Δήμου Χανίων, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και όλους τους ένστολους, που εργάζονται με ζήλο για να πραγματοποιούνται ομαλά και χωρίς προβλήματα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας»…  

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΟΦΗ
Το μεγαλείο των Χανιωτών φιλάθλων…
Αν έλειπε το καταδικαστέο περιστατικό με την επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του ΟΦΗ μετά την αναχώρησή του από τα Περιβόλια, με ένα ερώτημα να είναι γιατί συνέβη και ποιοι το έκαναν, όλα θα ήταν τέλεια όσο ο ΟΦΗ βρέθηκε στα Χανιά. Αυτό δεν αναιρεί βέβαια την εξαιρετική συμπεριφορά από πλευράς Πλατανιά αλλά και των Χανιωτών φιλάθλων προς την ηρακλειώτικη ομάδα, από την αρχή έως το τέλος του αγώνα τόσο από αγωνιστικής όσο και από εξωαγωνιστικής πλευράς. Το γεγονός εξάλλου ότι ο ΟΦΗ με το που τελείωσε σχεδόν το παιχνίδι, εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση, νομίζουμε ότι τα λέει ´όλα´.
Στην προκειμένη περίπτωση είναι θέμα της Αστυνομίας να ερευνήσει από ποιους προέρχεται η επίθεση σε βάρος της αποστολής του ΟΦΗ, που η αλήθεια είναι ότι τρομοκράτησε τα μέλη της και για κάποια ώρα μετρίασε τη χαρά τους για το μεγάλο διπλό επί του Πλατανιά.
Από εκεί και πέρα ωστόσο, είναι μεγάλη υπόθεση και γεγονός πρωτοφανές αλλά και ασύλληπτο ταυτόχρονα να συνυπάρχουν με τον τρόπο που διαπιστώσαμε όλοι, οπαδοί του ΟΦΗ και Χανιώτες φίλαθλοι για περισσότερες από δύο ώρες στο ίδιο γήπεδο και να μην έρχονται καν σε φραστική αντιπαράθεση! Αυτό αποδεικνύει, λοιπόν, όλα όσα γράφαμε τις προηγούμενες μέρες ότι ο Πλατανιάς και ο κόσμος των Χανίων γενικότερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα απέναντι στον κόσμο και στην ομάδα του ΟΦΗ. Ειδικά, το μεγαλείο τους, οι Χανιώτες το απέδειξαν και μ’ έναν ακόμη τρόπο διότι ενώ θα μπορούσαν να είχαν ´τσιμπήσει´ από τους οπαδούς του ΟΦΗ που φώναξαν υβριστικά συνθήματα αορίστως σε βάρος… Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών, όταν ήταν αρκετοί αυτοί στο γήπεδο που υποστήριζαν τις δύο μεγάλες ομάδες, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά τους…
Έτσι, ο Πλατανιάς αναμένει πλέον μία ανάλογη φιλοξενία στο Ηράκλειο στον β’ γύρο, που είναι βέβαιο ότι θα την έχει. Και θα την έχει και από τον κόσμο του ΟΦΗ, για τον οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι βρέθηκαν στα Περιβόλια, δεν εκστόμισαν ούτε ένα υβριστικό σύνθημα σε βάρος είτε του Πλατανιά είτε της πόλης των Χανίων, γεγονός που τους τιμά επίσης αλλά και δηλώνει περίτρανα πως αποτελούν παρελθόν οι τοπικές και ανούσιες ποδοσφαιρικές κόντρες μεταξύ Χανίων – Ηρακλείου…
Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ, ο Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση που υπήρξε στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του ΟΦΗ:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη μεμονωμένη επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας του ΟΦΗ, μετά την αναχώρησή της, με λεωφορείο, από το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και αφού όλα είχαν κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα πρέπει να είναι απολύτως καταδικαστέες απ’ όλες τις υγιείς δυνάμεις, στην κοινή προσπάθεια που οφείλουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη γενικότερη ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού».

Και τώρα, η πιεσμένη για νίκη ΑΕΚ…
Από σήμερα ουσιαστικά ο Πλατανιάς αφιερώνεται στο επόμενο παιχνίδι που έρχεται και το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ιδιαιτερότητες καθώς με το να έχουν περάσει 7 αγωνιστικές και να είναι η ΑΕΚ η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει, καταλαβαίνετε τη σημασία που παρουσιάζει για την ´Ένωση´… Μια ΑΕΚ που με το που ολοκληρώθηκε σχεδόν το παιχνίδι στην Τούμπα, έγινε σαφής ο στόχος της για το ματς με τον Πλατανιά και ο οποίος βέβαια είναι μόνο η νίκη.
Άρα λοιπόν, ο Πλατανιάς προετοιμάζεται να βρεθεί την Κυριακή απέναντι σε μια ομάδα που επειδή βρίσκεται σε δυσχερή θέση, είναι πάρα πολύ πιεσμένη να κερδίσει. Το ερώτημα που αφορά τον Πλατανιά είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί εκείνος μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, που κακά τα ψέματα, ήταν ανέλπιστη με βάση την εικόνα των δύο ομάδων έως τότε στη Super League. Σίγουρα, η ψυχολογία θα ήταν στα ύψη εάν η ομάδα είχε κερδίσει προχθές, όμως με το να χάσει από τον ΟΦΗ, απειλείται πλέον με τη δεύτερη διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος.
Το θέμα για τον Χατζηνικολάου και τους παίκτες του είναι ν’ αντέξουν στην πίεση της ΑΕΚ που είναι δεδομένο ότι θα ασκηθεί, μεταξύ άλλων και από τον κόσμο που θα βρεθεί στο Ολυμπιακό στάδιο. Και δε ´λέμε´, μεγάλη σίγουρα ομάδα η ΑΕΚ αλλά ας μην ξεχνάμε και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, συνεπώς ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έχουν περάσει 7 παιχνίδια κι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς…
Αγωνιστικά, ευτυχώς δεν υπάρχουν τιμωρίες παρά το γεγονός ότι έδειξε πολλές κίτρινες κάρτες προχθές ο Γιάχος αν και οι περισσότερους αφορούσαν παίκτες του ΟΦΗ. Σε ό,τι αφορά δε τον Αργυρόπουλο, το κενό του οποίου αποδείχτηκε πλήγμα για τον Πλατανιά, δεν θα ξεκαθαρίσει νωρίτερα της Πέμπτης ή της Παρασκευής αν θα ταξιδέψει μαζί με την ομάδα στην Αθήνα το Σάββατο. Ο δε Ντόε εκτιμάμε ότι αναμένεται πλέον να επιστρέψει από μέρα σε μέρα.
Η χθεσινή ενημέρωση από την ομάδα:
Με τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο να συμμετέχει κανονικά σε όλη την προπόνηση και τον Ρούμπεν Αρότσα να λαμβάνει μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της μετά από πολύ καιρό -καθώς ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό- ξεκίνησε, σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, η προετοιμασία της ομάδας του Πλατανιά για τον αγώνα με την ΑΕΚ, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 19.30, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2012 – 2013. Μοναδικός απών ο Λόρενς Ντόε, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην πατρίδα του και αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη βίζα του.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων γι’ αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:
• Τετάρτη 24 Οκτωβρίου: 17.30, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
• Πέμπτη 25 Οκτωβρίου: 17.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
• Παρασκευή 26 Οκτωβρίου: 17.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
• Σάββατο 27 Οκτωβρίου: 14.30, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι στη Κρήτη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ανοησίες του παρελθόντος. Είμαι από το Ηράκλειο και είμαι από αυτούς της θύρας 4! Είμαι πολύ περήφανος που η Κρήτη μας έχει δύο ομάδες στην Σούπερ Λίγκα και κρίμα που δεν έχει τρεις! Χαίρομαι που τα Χανιά έχουν μια ομάδα με ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Οι Ηρακλειώτες είμαστε περήφανοι για τον Πλατανιά! Έτυχε και κέρδισε ο ΟΦΗ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι… χωρίς να παίξει καλύτερα! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Το μόνο που με ενόχλησε στο άρθρο σας είναι αυτό που γράφεται για κάποιους από τους Χανιώτες που υποστηρίζουν Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό… Κανένας στα Χανιά δε πρέπει να υποστηρίζουν Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό! Τα Χανιά είναι περήφανα για τον Πλατανιά! Όλοι υποστηρίζουμε την Κρήτη μας και τις ομάδες του νησιού μας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα