Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Καθαρές θάλασσες


Τι να τις κάνεις τις γαλάζιες σημαίες; Σε τι να χρησιμεύσουν οι διαβεβαιώσεις; Πώς να πιστέψεις τοπικές Αρχές, φορείς, αρμόδιους και αναρμόδιους; Ολους αυτούς, σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, που σε διαβεβαιώνουν για την καθαρότητα των παραλιών τους, τα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών τους, την πεντακάθαρη άμμο και άλλα ωραία και γλαφυρά; Η πραγματικότητα είναι μπροστά σου.
Μια επίσκεψη σε παραλία του Νομού, όχι στον κόλπο των Χανίων, ήταν αρκετή για να καταρρεύσουν όλα τα παραπάνω πιο γρήγορα και από πύργο στην αμμουδιά. Πρώτα ήρθε η οσμή, δυσάρεστη και έντονη. Δεν προερχόταν από κάποιον γύρω σου ούτε από τις δημόσιες τουαλέτες 100 μέτρα παραπέρα, αλλά κατευθείαν από τη θάλασσα.  
«Οταν δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός τι περιμένεις;», το εύλογο σχόλιο του διπλανού. Για την πιστοποίηση της προέλευσης της οσμής, την επόμενη ημέρα επιπεφυκίτιδα κληρονόμησε από τη βουτιά στη θάλασσα η μικρή Υρώ.
Τελικά, πόσο μια πολυσύχναστη παραλία -που βρίσκεται κοντά σε τουριστικό οικισμό- μπορεί πραγματικά όσο όμορφη και αν παραμένει, να είναι και καθαρή όταν δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός; Ολόκληρη η απάντηση στα πονεμένα μάτια της μικρής…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα