Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (2011 ΕΓΧ 150’)

Δημοτικός Κήπος
05/07 – 07/07/12
Δράμα
Σκην.: Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν ΗΘ.: Γιλμάζ Ερντογάν, Τανέρ Μπιρσέλ, Αχμέτ Μουμτάζ Ταϊλάν, Μουχάμετ Ουζουνέρ
Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών: Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό πρόκειται να συμβεί ξαφνικά και να εμφανιστεί «πίσω από τον κάθε λόφο», στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής. κυριαρχεί στην αισθητική της ταινίας. Ταυτόχρονα, αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, δίνει την απαραίτητη ελπίδα και ζωντάνια, καθυστερεί ή και αλλάζει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων.
Ένας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.
Η ταινία τιμήθηκε από την κριτική επιτροπή του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών, με πρόεδρο τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, με το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix), δεύτερο σημαντικότερο της διοργάνωσης μετά τον Χρυσό Φοίνικα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα